Άρθρα σχετικά με: "Τομάτα"
Μία από τις πιο σημαντικές φροντίδες του συνειδητοποιημένου κηπουρού είναι, η συλλογή των σπόρων από τα ίδια του τα λαχανικά ώστε να έχει τη δυνατότητα να τα αναπαράγει εξ υπ’ αρχής σε... Διαβάστε περισσότερα
Το έδαφος είναι το μέσον, στο οποίο θα αναπτυχθούν οι ντομάτες μας. Η γονιμότητα του εδάφους θα τις βοηθήσει να ανθίσουν και να ευδοκιμήσουν. Θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν αντοχές απέναντι σε... Διαβάστε περισσότερα
Για να φτιάξετε βάζα με σάλτσα ντομάτας δεν χρειάζετε κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που πρέπει να διαθέτετε είναι βάζα, ντομάτες ώριμες και φυσικά διάθεση. Έτσι όταν δεν είναι η εποχή της ντομάτας,... Διαβάστε περισσότερα
Διαλέξτε ντοματάκια στενόμακρα, αυτά που είναι ειδικά για σάλτσα, τα ναπολιτάνικα ντοματάκια, ή όπως τα λέμε εμείς μπουρνέλες, με ελάχιστους σπόρους και πλούσια σάρκα. Κόψτε κατά μήκος τις ντομάτες στα δύο ή στα... Διαβάστε περισσότερα
Το καλοκαίρι που υπάρχει αφθονία από ντομάτες και είναι και φτηνές μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τοματοπολτέ και να τον αποθηκεύσουμε για ένα χρόνο.1ος ΤρόποςΔιαλέγουμε τις πιο κόκκινες ντομάτες, τις πλένουμε καλά,... Διαβάστε περισσότερα
Την εποχή αυτή που υπάρχουν πολλές φρέσκες τομάτες, μπορούμε να φτιάξουμε ντοματοπολτό που θα τον αποθηκεύσουμε και θα τον χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας. Σπιτικός και χωρίς συντηρητικά.Το αποτέλεσμα, βέβαια, εξαρτάται από την... Διαβάστε περισσότερα
Ένας τρόπος διατήρησης της ντομάτας για χρήση το χειμώνα, είναι να την κάνουμε πελτέ.-Διαλέγουμε τις ώριμες ντομάτες και τις τεμαχίζουμε-Τις τοποθετούμε σε λεκάνη και τις ρίχνουμε χοντρό μαγειρικό αλάτι.Τις αφήνουμε να βγάλουν... Διαβάστε περισσότερα
Όλοι αγαπάμε τις καλοκαιρινές τομάτες. Είναι όμως τόσες πολλές, που σκεφτήκαμε πως αξίζει να τις συντηρήσετε, για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε το χειμώνα, και να θυμάστε το καλοκαίρι που πέρασε.Παρακάτω σας... Διαβάστε περισσότερα
Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε την δική μας σάλτσα τομάτας και να τη διατηρήσουμε σε βάζα. Αν και η τομάτα άρχισε να καλλιεργείται στη χώρα μας μόλις το 19ο αιώνα, έχει εξέχουσα θέση... Διαβάστε περισσότερα
Επιστημονικό Όνομα: Alternaria solaniΤύπος Προσβολής: ΑσθένειαΕμφάνιση Συπτωμάτων σε: ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΣυμπτώματαΠροσβάλλει όλα τα μέρη του φυτού, στελέχη, φύλλα, καρπούς (τομάτα), κόνδυλοι (στην πατάτα). Χαρακτηριστικό της ασθένειας είναι η δημιουργία... Διαβάστε περισσότερα
Ανθεκτικότητα φυτών
Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία
Καλό είναι όταν θέλουμε να φυτέψουμε κάποια φυτά, να γνωρίζουμε εάν αυτά αντέχουν στην ξηρασία. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν...
διαβάστε αναλυτικά »Η κηπουρική ανά περιοχές
Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα
Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...
διαβάστε αναλυτικά »Αυτό το γνωρίζατε;
Καθάρος αέρας στο σπίτι μας
Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Μαργαρίτες για όμορφους κήπους
H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες
Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )
Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Σχίνος ( Σκίνος )
Σχίνος ή σκίνος (schinus), καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας
Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...
διαβάστε αναλυτικά »