Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Μπισκότων

Συνταγές για brownies!

Συνταγές για brownies!

Είναι δύσκολο να αποτύχει κανείς στην παρασκευή των brownies: Τι μπορεί να πάει στραβά όταν ανακατεύεται η σοκολάτα με το βούτυρο και τη ζάχαρη; Τα brownies αποτελούν το αγαπημένο γλυκό πολλών φίλων της σοκολάτας κι εμείς σας παρουσιάζετε τις αγαπημένες μας συνταγές!

Τα καλύτερα brownies με κακάο
Η συνταγή αυτή είναι, σύμφωνα με την Huffington Post «η μόνη συνταγή για brownies που θα χρειαστείτε ποτέ».
Υλικά (για 16 μεγάλα ή 25 μικρά brownies)
-10 κουταλιές της σούπας (140 γρ) ανάλατο βούτυρο
-1 1/4 φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
-3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
-2 μεγάλα αυγά, κρύα
-1/2 φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι για κάθε χρήση
-2/3 φλιτζανιού (75 γρ.) καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-Τοποθετήστε ένα ράφι στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμάνετε στους 170 ° C. Απλώστε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού, αφήνοντας μια προεξοχή στα δύο πλαϊνά.
-Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μίγμα να είναι λείο και αρκετά καυτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγο ώστε το μίγμα να γίνει χλιαρό. (Σ.σ: Αρκετά άτομα προτιμούν αυτό το στάδιο να γίνει στο φούρνο μικροκυμάτων)
-Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη φαίνεται παχιά, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνεται πια και έπειτα χτυπάτε δυνατά με την κουτάλα. Προσθέστε τα καρύδια, αν θέλετε.
-Ψήστε για περίπου 20 - 35 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Brownies με πρωτεΐνη
Για όσους προσέχουν πολύ τη διατροφή τους αυτή η συνταγή για brownies είναι ιδανική.
Υλικά
-½ φλιτζάνι βρώμη (περασμένη στο μπλέντερ)
-3 κουταλιές της σούπας κακάο
-2 κουταλιές της σούπας stevia
-2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα
-Μία χούφτα φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα ή μιξ
-1 ολόκληρο αυγό
-1 ασπράδι αυγού
-1 κουταλιά της σούπας λάδι (η συνταγή αναφέρει οργανικό λάδι καρύδας)
-½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε το υλικό σε ένα ταψί. Ψήστε για 10-15 λεπτά.

Πικάντικα Brownies
Για τους φίλους των μπαχαρικών και των πικάντικων αυτή η συνταγή απογειώνει τα brownies, όπως τα ξέραμε.
Υλικά
-1 1/4 φλιτζάνι (155 γραμμάρια) αλεύρι για κάθε χρήση
-1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας (10 γραμμάρια) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-1 με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πικάντικη πάπρικα
-3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
-310 γραμμάρια, μαύρη σοκολάτα (60-72% κακάο), χοντροκομμένη
-1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
-1 1/2 φλιτζάνι (300 γραμμάρια) ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι (105 γραμμάρια) καφέ ζάχαρη
-5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
-2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml), καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρέξ.
-Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη κακάο και τα μπαχαρικά.
-Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τον στιγμιαίο εσπρέσο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν εντελώς. Σβήστε τη φωτιά, αλλά κρατήσει το μπολ πάνω από το νερό και προσθέστε τις ζάχαρες. Χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως και αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-Προσθέστε 3 αυγά στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια τη βανίλια.
-Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα (όχι σύρμα), διπλώστε το μίγμα αλευριού μέσα σε αυτό της σοκολάτας, έως ότου ένα μικρό μέρος του μίγματος αλευριού να είναι ορατό.
-Χύστε το μίγμα στο ταψί και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στη μέση του χρόνου, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ζουμερά brownies
Υλικά
-190γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-190γρ. κουβερτούρα
-1κγ. κονιάκ
-400γρ. ζάχαρη
-3 αβγά
-200γρ. φουντούκι αλεσμένο
-1 βανίλια
-180γρ. αλεύρι μπλε
Εκτέλεση
-Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να χρειαστούν. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτετε το λικέρ. Τοποθετείτε τα υλικά στο μίξερ για να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη κι όταν διαλυθεί καλά ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζετε με τα φουντούκια και τελειώνετε με το αλεύρι και τη βανίλια.
-Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους, στους 180ο C για 20 λεπτά.
-Φροντίστε ώστε το μίγμα να έχει απλωθεί καλά μέσα στο ταψί και να έχει το ίδιο ύψος παντού ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
-Πριν το σερβίρετε αφήστε να κρυώσει πολύ καλά, μπορείτε να το βάλετε ακόμα και στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
-Κόβετε το Brownies σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα!

Brownies με Merenda
Σε ποιον δεν αρέσει η Mereda και σε ποιον δεν αρέσουν τα brownies; Γιατί, λοιοπόν, να μην τα συνδυάσετε; Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχουμε δοκιμάσει, περιμένουμε όμως τα σχόλιά σας.
Υλικά
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-ελάχιστο αλάτι
-2 αυγά
-1 φλιτζάνι merenda (ή nutella)
-1/2 φλιτζάνι καφέ (εσπρέσο ή γαλλικό)
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
-Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνετε στους 170.
-Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε τετράγωνη φόρμα 15x15 εκατοστών. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αυγά και προσθέτετε την μερέντα, συνεχίζοντας.
-Προσθέτετε τον καφέ και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το λιωμένο βούτυρο και σταματάτε όταν το μίγμα γίνει λείο.
-Απλώνετε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, μπορεί και 45. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα, ένα δίωρο περίπου.
-Το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετε κρύο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Η αστρονομική έναρξη του φθινοπώρου στην Ελλάδα: 23 Σεπτεμβρίου

    Στις 11:20 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου...

  2. Συμβουλές για να ψήσουμε σωστά το πασχαλινό αρνί

    Φέτος θα σουβλίσετε το πιο επιτυχημένο αρνί, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.-Πλένω πάρα πολύ καλά το αρνί μέσα έξω.-Φτιάχνω...

  3. Κεφίρ: ιδιότητες και θρεπτική αξία

     Το κεφίρ είναι ένα όξινο και ήπιας αλκοολικής ζύμωσης γαλακτοκομικό προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, το...

  4. Πότε είναι καλύτερα να κάνετε ντους το πρωί ή το βράδυ

    Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron