Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Μπισκότων

Συνταγές για brownies!

Συνταγές για brownies!

Είναι δύσκολο να αποτύχει κανείς στην παρασκευή των brownies: Τι μπορεί να πάει στραβά όταν ανακατεύεται η σοκολάτα με το βούτυρο και τη ζάχαρη; Τα brownies αποτελούν το αγαπημένο γλυκό πολλών φίλων της σοκολάτας κι εμείς σας παρουσιάζετε τις αγαπημένες μας συνταγές!

Τα καλύτερα brownies με κακάο
Η συνταγή αυτή είναι, σύμφωνα με την Huffington Post «η μόνη συνταγή για brownies που θα χρειαστείτε ποτέ».
Υλικά (για 16 μεγάλα ή 25 μικρά brownies)
-10 κουταλιές της σούπας (140 γρ) ανάλατο βούτυρο
-1 1/4 φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
-3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
-2 μεγάλα αυγά, κρύα
-1/2 φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι για κάθε χρήση
-2/3 φλιτζανιού (75 γρ.) καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-Τοποθετήστε ένα ράφι στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμάνετε στους 170 ° C. Απλώστε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού, αφήνοντας μια προεξοχή στα δύο πλαϊνά.
-Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μίγμα να είναι λείο και αρκετά καυτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγο ώστε το μίγμα να γίνει χλιαρό. (Σ.σ: Αρκετά άτομα προτιμούν αυτό το στάδιο να γίνει στο φούρνο μικροκυμάτων)
-Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη φαίνεται παχιά, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνεται πια και έπειτα χτυπάτε δυνατά με την κουτάλα. Προσθέστε τα καρύδια, αν θέλετε.
-Ψήστε για περίπου 20 - 35 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Brownies με πρωτεΐνη
Για όσους προσέχουν πολύ τη διατροφή τους αυτή η συνταγή για brownies είναι ιδανική.
Υλικά
-½ φλιτζάνι βρώμη (περασμένη στο μπλέντερ)
-3 κουταλιές της σούπας κακάο
-2 κουταλιές της σούπας stevia
-2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα
-Μία χούφτα φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα ή μιξ
-1 ολόκληρο αυγό
-1 ασπράδι αυγού
-1 κουταλιά της σούπας λάδι (η συνταγή αναφέρει οργανικό λάδι καρύδας)
-½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε το υλικό σε ένα ταψί. Ψήστε για 10-15 λεπτά.

Πικάντικα Brownies
Για τους φίλους των μπαχαρικών και των πικάντικων αυτή η συνταγή απογειώνει τα brownies, όπως τα ξέραμε.
Υλικά
-1 1/4 φλιτζάνι (155 γραμμάρια) αλεύρι για κάθε χρήση
-1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας (10 γραμμάρια) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-1 με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πικάντικη πάπρικα
-3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
-310 γραμμάρια, μαύρη σοκολάτα (60-72% κακάο), χοντροκομμένη
-1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
-1 1/2 φλιτζάνι (300 γραμμάρια) ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι (105 γραμμάρια) καφέ ζάχαρη
-5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
-2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml), καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρέξ.
-Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη κακάο και τα μπαχαρικά.
-Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τον στιγμιαίο εσπρέσο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν εντελώς. Σβήστε τη φωτιά, αλλά κρατήσει το μπολ πάνω από το νερό και προσθέστε τις ζάχαρες. Χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως και αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-Προσθέστε 3 αυγά στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια τη βανίλια.
-Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα (όχι σύρμα), διπλώστε το μίγμα αλευριού μέσα σε αυτό της σοκολάτας, έως ότου ένα μικρό μέρος του μίγματος αλευριού να είναι ορατό.
-Χύστε το μίγμα στο ταψί και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στη μέση του χρόνου, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ζουμερά brownies
Υλικά
-190γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-190γρ. κουβερτούρα
-1κγ. κονιάκ
-400γρ. ζάχαρη
-3 αβγά
-200γρ. φουντούκι αλεσμένο
-1 βανίλια
-180γρ. αλεύρι μπλε
Εκτέλεση
-Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να χρειαστούν. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτετε το λικέρ. Τοποθετείτε τα υλικά στο μίξερ για να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη κι όταν διαλυθεί καλά ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζετε με τα φουντούκια και τελειώνετε με το αλεύρι και τη βανίλια.
-Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους, στους 180ο C για 20 λεπτά.
-Φροντίστε ώστε το μίγμα να έχει απλωθεί καλά μέσα στο ταψί και να έχει το ίδιο ύψος παντού ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
-Πριν το σερβίρετε αφήστε να κρυώσει πολύ καλά, μπορείτε να το βάλετε ακόμα και στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
-Κόβετε το Brownies σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα!

Brownies με Merenda
Σε ποιον δεν αρέσει η Mereda και σε ποιον δεν αρέσουν τα brownies; Γιατί, λοιοπόν, να μην τα συνδυάσετε; Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχουμε δοκιμάσει, περιμένουμε όμως τα σχόλιά σας.
Υλικά
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-ελάχιστο αλάτι
-2 αυγά
-1 φλιτζάνι merenda (ή nutella)
-1/2 φλιτζάνι καφέ (εσπρέσο ή γαλλικό)
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
-Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνετε στους 170.
-Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε τετράγωνη φόρμα 15x15 εκατοστών. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αυγά και προσθέτετε την μερέντα, συνεχίζοντας.
-Προσθέτετε τον καφέ και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το λιωμένο βούτυρο και σταματάτε όταν το μίγμα γίνει λείο.
-Απλώνετε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, μπορεί και 45. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα, ένα δίωρο περίπου.
-Το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετε κρύο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Απειλούνται τα ψάρια του Αιγαίου;

    Λίγα ψάρια συναγωνίζονται σε ομορφιά και μεγαλοπρέπεια το λιονταρόψαρο... (Pterois miles). Μια ομορφιά όμως που κρύβει μια θανάσιμη...

  2. Στη διατήρηση των υγρότοπων μας το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

    Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του πολυετούς ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του για την ελληνική φύση,...

  3. Ηράκλειο: Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων

    Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων στις Δημοτικές Ενότητες Τέμενος, Παλιανή και Γοργολαΐνη, διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική...

  4. Το πιο ευτυχισμένο ζώο του πλανήτη

    Στις  φωτογραφίες ποζάρει ένα χαριτωμένο ζώο, το Quokka, που είναι γνωστό ως το πιο χαρούμενο ζώο στον πλανήτη.Πρόκειται...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron