Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Αλκοολούχα ποτά - κοκτέιλ

Λικέρ κούμαρο

Λικέρ κούμαρο

Τα κούμαρα αυτό το υπέροχο άγριο φρούτο των βουνών και  γίνονται ένα πολύ ωραίο λικέρ. Τα μαζεύουμε αρχές του χειμώνα όταν είναι κατακόκκινα και ώριμα. Προσοχή να είναι γλυκά και όχι λιωμένα γιατί τότε έχουν δυσάρεστη γεύση και έχει αρχίσει η σήψη τους.
Το λικέρ αυτό ανήκει στα παλιά παραδοσιακά ροσόλια. Η ωρίμανσή του απαιτεί υπομονή από μέρους μας γιατί σαν άγριο φρούτο έχει τους δικούς του χρόνους ζύμωσης αλλά είναι εξαιρετικό !!!

Αυτό το λικέρ γίνεται μόνο με τσίπουρο ή ρακί χωρίς αρώματα. Πέρα όμως από το γευστικότατο αυτό λικέρ τα κούμαρα μας δίνουν και ρακί. Εάν υπάρχει η δυνατότητα απόσταξης μπορούμε να κάνουμε ρακί από κούμαρο που συνηθίζεται σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
-1 κιλό κούμαρα ώριμα και γλυκά
-1 λίτρο τσίπουρο χωρίς αρώματα 25 vol (όχι δυνατότερο γιατί το φρούτο καλύπτεται)
-500 γραμμ. ζάχαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά τα κούμαρα, τα στεγνώνουμε απαλά να μην τα λιώσουμε. Εν συνεχεία τα βάζουμε σε καθαρή γυάλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με το τσίπουρο. Κλείνουμε καλά τη γυάλα βάζοντας στο καπάκι ένα χαρτί (προσοχή όχι αεροστεγώς γιατί πρέπει να παίρνει λίγο αέρα).
Εδώ μπορούμε να κάνουμε δύο τρόπους. Η το βάζουμε στον ήλιο για 15 μέρες οπότε η ζύμωση γίνεται γρηγορότερα και το ποτό μας θα πάρει πιο διαυγές πορτοκαλί χρώμα, ή θα το βάλουμε στο σκοτάδι οπότε θα πάρει πιο σκούρο χρώμα και πιο βαθειά γεύση. Και στις δυο περιπτώσεις ανακινούμε τακτικά τη γυάλα απαλά να λιώνει η ζάχαρη.
Και στις δύο περιπτώσεις θέλει 2 μήνες να μείνει στη γυάλα. Οσο περισσότερο μένει στη γυάλα τόσο καλύτερα ωριμάζει !!!
Ανοίγουμε, σουρώνουμε καλά με διηθητικό χαρτί φίλτρο καφέ τουλάχιστον 3 φορές και παίρνουμε ένα θαυμάσιο λικέρ.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !!

Πηγή:http://gefseis-evias.blogspot.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Κουμαριά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τα πρώτα φίδια περπατούσαν ;

    Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ με επικεφαλής την Αλισον Ξιάνγκ του Πανεπιστημίου Γέιλ ανέλυσε ...απολιθώματα , γονίδια και ανατομικά...

  2. Ιδέες για να σερβίρετε τα πασχαλινά αυγά

    Eκτός από αυτά που θα τσουγκρίσετε στο τραπέζι, μπορείτε να σερβίρετε  πασχαλινά αυγά  δημιουργώντας μια γουστόζικη πιατέλα γεμάτη...

  3. Οικολογικές προτάσεις: μην πετάτε τα χαρτόνια από τα ρολά υγείας

    Ας δούμε μία όμορφη και οικολογική ιδέαΤα χαρτόνια από τα ρολά χαρτιού τουαλέτας, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν...

  4. Από τον OHE: Ανησυχητική η κατάσταση για τα ψάρια της Μεσογείου

    Η κατανάλωση ψαριών σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 κιλά ανά άτομο ανά χρόνο, ωστόσο...

Σπόροι - σπορόφυτα

Πώς θα συλλέξουμε σπόρους από ώριμη ντομάτα

Πώς θα συλλέξουμε σπόρους από ώριμη ντομάτα

Είναι εύκολο να συλλέγουμε τους δικούς μας σπόρος ντομάτας.  Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε χρήματα, αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι οι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Σωστή διατροφική συμπεριφορά στις διακοπές

Σωστή διατροφική συμπεριφορά στις διακοπές

Η μάχη σας με τα κιλά ξεκίνησε στην αρχή της άνοιξης και τώρα χαίρεστε το καλοκαίρι στην παραλία! Οι περισσότερες δεχτήκατε κολακευτικά...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού!

Παρά το ότι έχει τόσα οφέλη, οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα σπεύδουν να ξεπλυθούν με γλυκό νερό θεωρώντας πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η χρήση της βανίλιας από τις παιδικές κρέμες ως τα παγωτά βανίλια και από το γλάσο για τα γλυκά ως το παραδοσιακό...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

Μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

Μάσκα μαλλιών ενυδατική για ξερά και ταλαιπωρημέναΥλικά1/4 ώριμη μπανάνα2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 ουταλιές της σούπας γάλα καρύδας (το βρίσκεται στο σούπερ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Λαδόξιδο κατά της κυτταρίτιδας

Λαδόξιδο κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα θέλει... λαδόξιδο! Το ξύδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και D, ενώ περιέχει φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για κάθε πάθηση

Βότανα για κάθε πάθηση

Οι πληροφορίες που δίδονται  για τα βότανα έχουν αντληθεί από βιβλία και συγγράμματα βοτανολογίας, η δε αναφορά στις ιδιότητές τους είναι καθαρά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ginseng, η ρίζα της ζωής!

Ginseng, η ρίζα της ζωής!

Το όνομα «Ginseng» έχει κινεζική προέλευση και ετυμολογικά σημαίνει «ανθρώπινη ρίζα», εξαιτίας του χαρακτηριστικού διχαλωτού σχήματος που έχει η ρίζα του, η...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron