Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Ξεκινώντας την δημιουργία κήπου » Αγοράζοντας σπόρους και φυτά

Μιμόζα: πώς πολλαπλασιάζεται

Μιμόζα: πώς πολλαπλασιάζεται

Θέλετε να φυτέψετε πολλές ακακίες μιμόζας και αναρωτιέστε αν πολλαπλασιάζεται με σπόρο; Η ακακία  Μιμόζα είναι φυτό που έχει καταγωγή την Αυστραλία και κρατάει τις συνήθειες της επιμένoντας να ανθίζει εδώ χειμώνα ή φθινόπωρο, που αντιστοιχεί σε καλοκαίρι ή άνοιξη στον τόπο καταγωγής της. Ανήκει στην κατηγορία των ψυχανθών που δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας στις ρίζες τους  και έτσι εμπλουτίζουν το έδαφος.

Πολλαπλασιάζεται εύκολα με σπόρους. Προκειμένου όμως να φυτρώσουν οι σπόροι της που έχουν πολύ σκληρό περίβλημα, πρέπει να κάνουμε το εξής: τους βρέχουμε για λίγα δευτερόλεπτα με καυτό νερο και μετά τους αφήνουμε σε ένα ποτήρι με κανονικό νερό μερικές ώρες μέχρι να φοσυκώσουν. Η εξήγηση ανάγεται στον μηχανισμό αυτοπροστασίας που έχει αναπτύξει αυτό το είδος (πυρόφυτο). Στην Αυστραλία απο χιλιάδες χρόνια, ξεσπούσαν κάθε τόσο πυρκαγιές που κατέστρεφαν την βλάστηση και η ακακία προκειμένου να διαιωνιστεί, προσαρμόστηκε ώστε οι σπόροι της να βλαστάνουν όταν  στη  μεγάλη ζέστη της πυρκαγιάς και να αναδασώνεται  η περιοχή με φυσικό τρόπο.

Πηγή:http://www.geoponikiagora.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μιμόζα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον Όμιλο Μαρινόπουλος

    Τη - σχεδόν - συνολική υπαγωγή του τμήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων του Ομίλου Μαρινόπουλος, δηλαδή πέραν των σούπερ-μάρκετ...

  2. Μοίρασμα σπόρων & γνώσεων, πρακτικά εργαστήρια

    Το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 12:30, οι «Δρυάδες» και οι «Σπόροι Ζωής», παρέα με τις υπόλοιπες ομάδες σποροφύλαξης...

  3. Μπομπονιέρες με υλικά από τη φύση

    Μπομπονιέρες ιδανικές για χειμωνιάτικους γάμους - τι θα λέγατε για γλαστράκια με μικρά αληθινά φυτά!‏ Πολλοί προτιμούν μικρά...

  4. Γιαούρτι: επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης

    Το γιαούρτι ανακηρύχθηκε ως το επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης, βρίσκοντας μία θέση δίπλα στο ποπ κορν και...

Φυτά

Νεροκάρδαμο ή Ναστούρτιο: θεραπευτικές ιδιότητες

Νεροκάρδαμο ή Ναστούρτιο: θεραπευτικές ιδιότητες

Το Ναστούρτιο (Nasturtium officinale) είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας ως Νεροκάρδαμο. Πρόκειται για ένα υδρόβιο φυτό που ευδοκιμεί σε ολόκληρη την...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μάσκα για ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας

Μάσκα για ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας

Θέλεις να δεις την επιδερμίδα σου να αναπνέει ξανά; Φτιάξε μία μάσκα που θα σου προσφέρει αυτό ακριβώς!Θα χρειαστείς..1 μέτριο αγγούρι, 3...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προϊόντα αντιγήρανσης με φυσικά υλικά

Προϊόντα αντιγήρανσης με φυσικά υλικά

Δημιουργήστε τα δικά σας προϊόντα αντιγήρανσης από φυσικά συστατικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας και προσφέρετε στην επιδερμίδα σας μοναδική φροντίδα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας για να είστε σίγουρη...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσική μάσκα μαλλιών με πορτοκάλι και λάδι καρύδας

Φυσική μάσκα μαλλιών με πορτοκάλι και λάδι καρύδας

Το να παρασκευάσετε τα δικά σας φυσικά προϊόντα φροντίδας είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και φιλικό προς τον προϋπολογισμό σας!Υλικά- Χυμός ενός λεμονιού- Χυμός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ελληνικά βότανα

Ελληνικά βότανα

Έχουν καταγραφεί από τον Ιπποκράτη 1.150 ελληνικά βότανα,  μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως οι απόλυτες τροφές. Εδώ και χρόνια, έχει αναγνωριστεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές για νεανικό δέρμα

Τροφές για νεανικό δέρμα

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με τη σωστή διατροφή για να διατηρηθεί νεανική και ελαστική με τις κατάλληλες τροφές. Οτιδήποτε τρώμε επηρεάζει την...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κρέμα σπιτική για μετά την αποτρίχωση

Κρέμα σπιτική για μετά την αποτρίχωση

Φτιάξε πολύ εύκολα μόνοι σας στο σπίτι μια αναπλαστική κρέμα σώματος για μετά το ξύρισμα, την αποτρίχωση και για όλους τους ερεθισμούς...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron