Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Μοσχάρι πικαντίλο (picadillo)

Μοσχάρι πικαντίλο (picadillo)

To mοσχάρι πικαντίλο (picadillo), είναι μια Κουβανέζικη συνταγή για μοσχαρίσιο κιμά, με ντομάτα και πιπεριές. Σερβίρεται πάνω σε ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γέμιση σε πιτάκια και σάντουιτς.

Προετοιμασία: 10 λεπτά. Μαγείρεμα: 30 λεπτά. Σύνολο: 40 λεπτά. Συνταγή για: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής:
-Μοσχαρίσιος κιμάς: 500 γρ.
-Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
-Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
-Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά: 1 μέτρια
-Χυμό ντομάτας: 1 κούπα
-Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
-Μπούκοβο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
-Ξανθές σταφίδες: 1/4 κούπας
-Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
-Κομμένες φέτες γεμιστές με πιπεριά ελιές: 1/2 κούπα
-Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
2. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε, σπάζοντας με μια ξύλινη σπάτουλα τα μεγάλα κομμάτια κρέατος. Όταν ροδίσει ο κιμάς, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε, 20 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
3. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με ρύζι, φασόλια, πουρέ, ζυμαρικά κ.ο.κ.

Πηγή:http://www.radicio.com

 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αφιερωμένη στους παραδοσιακούς σπόρους είναι η 4η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

    Στην ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων με σκοπό τη διάσωση, διάδοση, ανταλλαγή και χρήση τους αφιερώνεται η...

  2. Τσικνοπέμπτη: πριν να ψήσετε, τι πρέπει να προσέξετε

    Τσικνοπέμπτη  και φυσικά αποτελεί την χαρά του Έλληνα καλοφαγά! Φέτος μάλιστα που ο καιρός μας κάνει την χάρη...

  3. Γαλλιά: για τα σουπερμάρκετ υποχρεωτικό να μην πετάνε ασφαλή τρόφιμα

    Στη μάχη για τη σπατάλη τροφίμων (γνωστή παγκοσμίως ως food waste) μπαίνει δυναμικά η Γαλλία και με νόμο...

  4. ΟΓΑ: έρχεται η δεύτερη δόση στα οικογενειακά επιδόματα

    Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση του ΟΓΑ για την καταβολή της δεύτερης δόσης των...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron