Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Ξεκινώντας την δημιουργία κήπου » Η φύτευση των φυτών

Καλλιέργεια καστανιάς: έδαφος και κλίμα

Καλλιέργεια καστανιάς: έδαφος και κλίμα

Η καστανιά θέλει κλίμα ελαφρά ψυχρό και υγρό, μέση ετήσια θερμοκρασία 8-15ο C. Κατά την περίοδο του ληθάργου, αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι -15ο C αλλά είναι ευαίσθητη στους ανοιξιάτικους παγετούς γιατί την περίοδο εκείνη εκπτύσσεται η νέα βλάστηση.

Στις ψυχρές ηπειρωτικές περιοχές ευδοκιμεί από 300-900 m  υψόμετρο, στις παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές από 400 έως 1000 m ενώ στις νησιωτικές περιοχές από 500-1000 m. Είναι απαιτητική σε νερό και χρειάζεται ετήσια βροχόπτωση ύψους τουλάχιστον 700 mm, ευδοκιμεί καλύτετα σε επικλινείς τοποθεσίες που δεν σημειώνονται παγετοί και περιορίζονται οι μυκητολογικές προσβολές.

Όσον αφορά το έδαφος, καλλιεργείται σε εδαφη αμμώδη ή αμμοπηλώδη και ηφαιστειογενή. Απαιτεί όξινα ως ουδέτερα εδάφη, απαλλαγμένα από ασβέστιο και πολύ καλή αποστράγγιση.

Πηγή:http://www.geoponikiagora.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Καστανιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Σόδα: πολλές άγνωστες ιδιότητες

    Πρόκειται για ορυκτά άλατα που βρίσκονται στη στάχτη των φυκιών και των φυτών, καθώς και στο νερό που...

  2. Φυσικό καθαριστικό για το σπίτι: αρωματικό ξύδι με εσπεριδοειδή

    Ένας ωραίος τρόπος για να μη πάνε χαμένες οι φλούδες από τα εσπεριδοειδή μας είναι να φτιάξουμε ένα...

  3. Με τη μαγειρική σόδα… καθαρίσατε

    Για ένα σπίτι πεντακάθαρο, δεν υπάρχει καλύτερο από τη μαγειρική σόδα!1. Ένα μπολ με σόδα στο ψυγείο ή...

  4. Προετοιμάστε τον οργανισμό σας για την αλλαγή της ώρας

    Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, «εγκαινιάζοντας» τη θερινή ώρα...

Φυτά

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε. Όσο απλό,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Ξεχάστε την αμμωνία για το φούρνο σας… Το λεμόνι είναι αποτελεσματικότερο και δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η μέθοδος με το...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Τα καρυκεύματα και κάποια πικάντικα συνοδευτικά δίνουν την άλλη γεύση στο φαγητό και ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Κάποια όμως από αυτά δημιουργούν μια...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προβλήματα καρδιάς; Ποιά λιπαρά πρέπει να τρώτε και ποιά να κόψετε

Προβλήματα καρδιάς; Ποιά λιπαρά πρέπει να τρώτε και ποιά να κόψετε

Είναι γνωστό πως εάν τρώτε πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία τείνουν να φράζουν τις αρτηρίες, έχετε πολύ αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων

Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων

Ένα πανεύκολο DIY project για να φτιάξεις το πιο μυρωδάτο μαλακτικό για τα ρούχα σου. Πόσες ώρες έχεις χάσει στο διάδρομο με...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι μπορούμε να κάνουμε το ληγμένο γιαούρτι

Τι μπορούμε να κάνουμε το ληγμένο γιαούρτι

Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Δείτε τις τέσσερις φανταστικές χρήσεις του πουμέχρι σήμερα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η Μαστίχα Χιου είναι το καλύτερο φάρμακο!

Η Μαστίχα Χιου είναι το καλύτερο φάρμακο!

Πολλές οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας! Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Το ιδανικό πρωϊνό και οι βιταμίνες για τους μαθητές

Το ιδανικό πρωϊνό και οι βιταμίνες για τους μαθητές

Τις μέρες των εξετάσεων, μαθητές &γονείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία. Σε αυτήν την διαδρομή υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι και άλλοι...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron