Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Η τούρτα του έρωτα!

Η τούρτα του έρωτα!

Τούρτα του Έρωτα, για όσους γιορτάζουν

Υλικά
•   300 γρ. σαβαγιάρ
•   10 κεράσια γλυκό του κουταλιού ή μαρασκίνο

Για τη μους σοκολάτας
•   350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•   3 κ. σ. κονιάκ
•   100 γρ. τυρί κρέμα
•   1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
•   8 αυγά

Για την κρέμα γκανάς
•   250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•   70 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια
•   200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
•   50 ml. γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. γλ. λεμόνι

Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, και βράζοντάς τα, σε μέτρια φωτιά, για 2' με 3', (από την ώρα που θα πάρει βράση) και το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βάζουμε τα κεράσια, κομμένα στα δύο σ᾿ ένα σουρωτήρι και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
-Έπειτα ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας.
-Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκκους και χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα.
-Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
-Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, προσθέτουμε το κονιάκ, κι ανακατεύουμε. (Αν σφίξει η σοκολάτα μην φοβηθείτε, με τους κρόκκους θα στρώσει).
-Έπειτα, ρίχνουμε τους κρόκκους έναν - έναν, στη σοκολάτα και τους ενσωματώνουμε με αυγοδάρτη, ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.
-Αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην την ξεφουσκώσουμε.
-Βάζουμε τη μους στο ψυγείο, σκεπασμένη να σφίξει, για δυο - τρεις ώρες, ή για λίγο στην κατάψυξη.
-Όταν σφίξει η μους, βάζουμε σ᾿ ένα δίσκο για τούρτες, το τσέρκι, (χωρίς τον πάτο) και στρώνουμε, μία στρώση σαβαγιάρ.
-Μ᾿ ένα πινέλο, τα βρέχουμε με το σιρόπι, να μαλακώσουν και απλώνουμε πάνω τους την μισή μους.

-Καλύπτουμε την μους με μια στρώση σαβαγιάρ και με το πινέλο, τα βρέχουμε κι αυτά με σιρόπι και τελειώνουμε, με τη δεύτερη στρώση μους, που την ισιώνουμε με μια σπάτουλα σερβιρίσματος.
-Βάζουμε το δίσκο με το γλυκό, στην κατάψυξη για 40'- 50', να παγώσει λίγο, για να την ξεφορμάρουμε και να την καλύψουμε πιο εύκολα, με τη γκανάζ.
-Ώσπου να παγώσει η τούρτα, ετοιμάζουμε τη γκανάς.
-Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους.
-Ανακατεύουμε µε την σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα, να γίνει λείο και ρευστό.
-Αφήνουμε την γκανάς να ᾿ρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Όταν παγώσει η τούρτα, μ᾿ ένα μαχαίρι, την ξεκολλάμε απ᾿ τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι με προσοχή και το αφαιρούμε.
-Απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας, και την στρώνουμε μ᾿ ένα μεγάλο μαχαίρι.
-Σχεδιάζουμε πάνω στην τούρτα, με μια οδοντογλυφίδα την καρδιά και τοποθετούμε τα κεράσια.
-Βάζουμε την τούρτα, για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη, να την απολαύσουμε με το έτερόν μας ήμισυ.

Χρόνια πολλά σ᾿ αυτούς που γιορτάζουν...

Πηγή:http://faghta-giagias.blogspot.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: πως να το φτιάξετε

    Είναι εύκολο να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Είναι παράδοση στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά να φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια...

  2. Νέα ερώτηση για τη νέα καταδίκη-καμπάνα της Ελλάδας για απουσία υποδομών για τα λύματα

    Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος κατέθεσαν τρεις βουλευτές του Ποταμιού αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση...

  3. Ο αρωματουρισμός

    Λειτουργεί το site eaffe.org της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ιδρύθηκε πριν ένα...

  4. Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα

    Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου από το 2008, με πρωτοβουλία της...

Αυτό το γνωρίζατε;

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Το μπαλκόνι μας, είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας, ανεξάρτητα ποιά εποχή έχουμε. Πάντα θέλουμε να βγούμε λίγο έξω και αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου για παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για παιδιά: καλλιεργώντας το μέλλον! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους κατανόησης βασικών εννοιών της ζωής από τα παιδιά είναι η εισαγωγή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron