Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Η τούρτα του έρωτα!

Η τούρτα του έρωτα!

Τούρτα του Έρωτα, για όσους γιορτάζουν

Υλικά
•   300 γρ. σαβαγιάρ
•   10 κεράσια γλυκό του κουταλιού ή μαρασκίνο

Για τη μους σοκολάτας
•   350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•   3 κ. σ. κονιάκ
•   100 γρ. τυρί κρέμα
•   1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
•   8 αυγά

Για την κρέμα γκανάς
•   250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•   70 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια
•   200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
•   50 ml. γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. γλ. λεμόνι

Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, και βράζοντάς τα, σε μέτρια φωτιά, για 2' με 3', (από την ώρα που θα πάρει βράση) και το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βάζουμε τα κεράσια, κομμένα στα δύο σ᾿ ένα σουρωτήρι και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
-Έπειτα ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας.
-Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκκους και χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα.
-Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
-Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, προσθέτουμε το κονιάκ, κι ανακατεύουμε. (Αν σφίξει η σοκολάτα μην φοβηθείτε, με τους κρόκκους θα στρώσει).
-Έπειτα, ρίχνουμε τους κρόκκους έναν - έναν, στη σοκολάτα και τους ενσωματώνουμε με αυγοδάρτη, ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.
-Αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην την ξεφουσκώσουμε.
-Βάζουμε τη μους στο ψυγείο, σκεπασμένη να σφίξει, για δυο - τρεις ώρες, ή για λίγο στην κατάψυξη.
-Όταν σφίξει η μους, βάζουμε σ᾿ ένα δίσκο για τούρτες, το τσέρκι, (χωρίς τον πάτο) και στρώνουμε, μία στρώση σαβαγιάρ.
-Μ᾿ ένα πινέλο, τα βρέχουμε με το σιρόπι, να μαλακώσουν και απλώνουμε πάνω τους την μισή μους.

-Καλύπτουμε την μους με μια στρώση σαβαγιάρ και με το πινέλο, τα βρέχουμε κι αυτά με σιρόπι και τελειώνουμε, με τη δεύτερη στρώση μους, που την ισιώνουμε με μια σπάτουλα σερβιρίσματος.
-Βάζουμε το δίσκο με το γλυκό, στην κατάψυξη για 40'- 50', να παγώσει λίγο, για να την ξεφορμάρουμε και να την καλύψουμε πιο εύκολα, με τη γκανάζ.
-Ώσπου να παγώσει η τούρτα, ετοιμάζουμε τη γκανάς.
-Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους.
-Ανακατεύουμε µε την σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα, να γίνει λείο και ρευστό.
-Αφήνουμε την γκανάς να ᾿ρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Όταν παγώσει η τούρτα, μ᾿ ένα μαχαίρι, την ξεκολλάμε απ᾿ τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι με προσοχή και το αφαιρούμε.
-Απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας, και την στρώνουμε μ᾿ ένα μεγάλο μαχαίρι.
-Σχεδιάζουμε πάνω στην τούρτα, με μια οδοντογλυφίδα την καρδιά και τοποθετούμε τα κεράσια.
-Βάζουμε την τούρτα, για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη, να την απολαύσουμε με το έτερόν μας ήμισυ.

Χρόνια πολλά σ᾿ αυτούς που γιορτάζουν...

Πηγή:http://faghta-giagias.blogspot.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. «Σε μερικές δεκαετίες θα σκεπαστούν με νερό όλες οι παράκτιες πόλεις της γης»

    Ο σημερινός ρυθμός αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τουλάχιστον 66...

  2. Συμβουλές για να ψήσουμε σωστά το πασχαλινό αρνί

    Φέτος θα σουβλίσετε το πιο επιτυχημένο αρνί, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.-Πλένω πάρα πολύ καλά το αρνί μέσα έξω.-Φτιάχνω...

  3. Βότανα βιολογικά από συριανά χωράφια

    Στη Σύρο λένε πως το φασκόμηλο ξορκίζει τη γλωσσοφαγιά. Καλού-κακού, οι νοικοκυρές κρεμάνε ματσάκια φασκόμηλου στα στεγάδια (στις...

  4. Νέα συμφωνία για το κλίμα

    Τρεις εβδομάδες πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (30/11-11/12/2015) η επικεφαλής του...

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Το Μαγιάτικο στεφάνι ένα πανάρχαιο έθιμο που ακόμα παραμένει ζωντανό σε όλη την Ελλάδα. Όμως ποια είναι η προέλευση του; Ο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Έχοντας περισσότερα από 80 ενεργά συστατικά, η αλόη αναγνωρίζεται από τις σύγχρονες έρευνες ως ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» στο φαρμακείο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron