Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Η τούρτα του έρωτα!

Η τούρτα του έρωτα!

Τούρτα του Έρωτα, για όσους γιορτάζουν

Υλικά
•   300 γρ. σαβαγιάρ
•   10 κεράσια γλυκό του κουταλιού ή μαρασκίνο

Για τη μους σοκολάτας
•   350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•   3 κ. σ. κονιάκ
•   100 γρ. τυρί κρέμα
•   1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
•   8 αυγά

Για την κρέμα γκανάς
•   250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•   70 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια
•   200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
•   50 ml. γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. γλ. λεμόνι

Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, και βράζοντάς τα, σε μέτρια φωτιά, για 2' με 3', (από την ώρα που θα πάρει βράση) και το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βάζουμε τα κεράσια, κομμένα στα δύο σ᾿ ένα σουρωτήρι και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
-Έπειτα ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας.
-Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκκους και χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα.
-Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
-Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, προσθέτουμε το κονιάκ, κι ανακατεύουμε. (Αν σφίξει η σοκολάτα μην φοβηθείτε, με τους κρόκκους θα στρώσει).
-Έπειτα, ρίχνουμε τους κρόκκους έναν - έναν, στη σοκολάτα και τους ενσωματώνουμε με αυγοδάρτη, ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.
-Αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην την ξεφουσκώσουμε.
-Βάζουμε τη μους στο ψυγείο, σκεπασμένη να σφίξει, για δυο - τρεις ώρες, ή για λίγο στην κατάψυξη.
-Όταν σφίξει η μους, βάζουμε σ᾿ ένα δίσκο για τούρτες, το τσέρκι, (χωρίς τον πάτο) και στρώνουμε, μία στρώση σαβαγιάρ.
-Μ᾿ ένα πινέλο, τα βρέχουμε με το σιρόπι, να μαλακώσουν και απλώνουμε πάνω τους την μισή μους.

-Καλύπτουμε την μους με μια στρώση σαβαγιάρ και με το πινέλο, τα βρέχουμε κι αυτά με σιρόπι και τελειώνουμε, με τη δεύτερη στρώση μους, που την ισιώνουμε με μια σπάτουλα σερβιρίσματος.
-Βάζουμε το δίσκο με το γλυκό, στην κατάψυξη για 40'- 50', να παγώσει λίγο, για να την ξεφορμάρουμε και να την καλύψουμε πιο εύκολα, με τη γκανάζ.
-Ώσπου να παγώσει η τούρτα, ετοιμάζουμε τη γκανάς.
-Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους.
-Ανακατεύουμε µε την σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα, να γίνει λείο και ρευστό.
-Αφήνουμε την γκανάς να ᾿ρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Όταν παγώσει η τούρτα, μ᾿ ένα μαχαίρι, την ξεκολλάμε απ᾿ τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι με προσοχή και το αφαιρούμε.
-Απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας, και την στρώνουμε μ᾿ ένα μεγάλο μαχαίρι.
-Σχεδιάζουμε πάνω στην τούρτα, με μια οδοντογλυφίδα την καρδιά και τοποθετούμε τα κεράσια.
-Βάζουμε την τούρτα, για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη, να την απολαύσουμε με το έτερόν μας ήμισυ.

Χρόνια πολλά σ᾿ αυτούς που γιορτάζουν...

Πηγή:http://faghta-giagias.blogspot.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

    Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα...

  2. Εγκύκλιος στέλνει στο αυτόφωρο όσους κακοποιούν ή βασανίζουν ζώα

    Εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των εισαγγελικών εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι...

  3. Λιγότερα λιοντάρια

    Το φαινόμενο ανέλυσε μια ομάδα Καναδών επιστημόνων με μια απλή μαθηματική εξίσωση την οποία αποκαλούν «νόμο κλιμάκωσης ισχύος».Οι...

  4. Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

    Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν πώς να πλύνουν σωστά τα λαχανικά με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την...

Φυτά

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Το περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες! Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου...

διαβάστε αναλυτικά »

Η λίπανση του εδάφους

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι που είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να προσέξουμε την λίπανση των φυτών μας. Ας δούμε τί πρέπει να κάνουμε:-Δεν βάζουμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Δραστηριότητες στον κήπο

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να περνάτε όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας. Η δημιουργία ενός λαχανόκηπου στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Παιδικός κήπος

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλεια των παιδιών στον κήπο. Σε περιπτώσεις που στον κήπο υπάρχουν ανοιχτά πηγάδια οπωσδήποτε θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Ζώα και κήπος

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

'Καλή μου άνοιξη, στο γείσο της στέγης μου χάριζέ μου δυο φωλιές χελιδόνια." Σαν για να μας θυμίσει ότι η ζωή επιμένει...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron