Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Αλάτι: για πολλές χρήσεις

Αλάτι: για πολλές χρήσεις

Το αλάτι όλοι ξέρουμε ότι το χρησιμοποιούμε για να νοστιμίσει το φαγητό μας και δεν λείπει ποτέ από κανένα σπίτι. Όμως το ταπεινό αυτό προϊόν έχει και άλλες πολλές χρήσεις που ούτε τις φανταζόσασταν.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το αλάτι.

•Για να μη σας μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα και λαχανικά: Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
•Για να έχετε λευκά και λαμπερά δόντια:Ανακατέψτε τον χυμό από μισό λεμόνι με μία κουταλιά του καφέ αλάτι και με την κρέμα που θα φτιάξετε βουρσίστε τα δόντια σας. Κάντε το κόλπο αυτό μία με δύο φορές την εβδομάδα και θα δείτε τα δόντια σας να αποκτούν μία απίστευτη λευκότητα.
•Για να καθαρίσετε το κόκκινο κρασί από το χαλί: Ρίξτε αμέσως επάνω του μπόλικο αλάτι και αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.  Μετά σκουπίστε με την ηλεκτρική.
•Για να γιαλίσετε τα μαυρισμένα σας ασημικά: Φτιάξτε ένα μείγμα απλο αλάτι, ξύδι και αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα.  Τρίψτε με την κρέμα αυτή τα ασημικά σας και αφήστε για λίγη ώρα.  Ξεπλύντε με μπόλικο νερό και σκουπίστε καλά και τα ασημικά σας θα έχουν γίνει γιαλιστερά σαν καινούργια.
•Για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σας σκεύη από τα άλατα:  Ανακατέψτε ίσα μέρη αλάτι και ξύδι. Τρίψτε τα σκεύη σας με το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.
•Για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τα λίπη από το φούρνο: Ετοιμάστε ένα μείγμα με αλάτι,και κανέλα.  Όσο ο φούρνος σας είναι ζεστός ρίξτε το μείγμα επάνω και αφήστε το για λίγο. Όταν κρυώσει ο φούρνος σας τρίψτε ελαφρά  και καθαρίστε  με ένα βρεγμένο πανί.  Το αλάτι θα απορροφήσει το λίπος και η κανέλα θα αρωματίσει το φούρνο σας.
•Για να ξεμυρίσει το κρεμμύδι από τα χέρια: Μαγειρεύετε και έχει μείνει η κρεμμυδίλα στα χέρια σας.  Τρίψτε με αλάτι και ξύδι και η μυρωδιά θα εξαφανισθεί.
•Για να φύγουν τα μυρμήγκια: Παρακολουθείστε από που μπαίνουν στο σπίτι σας και ρίξτε αλάτι σε εκείνο το σημείο και θα δείτε ότι θα εξαφανισθούν.
•Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα βραστά αυγά: Αν τα βράσετε σε νερό με αλάτι θα δείτε ότι ξεφλουδίζουν ευκολώτερα
•Για να διατηρήσετε τα σκληρά τυριά: Το αλάτι έχει την ικανότητα να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών (κοινώς τη μούχλα!) Οπότε για να διατηρήσετε περισσότερες μέρες το τυρί στο ψυγείο σας μουσκέψτε ένα καθαρό πανί σε νερό με μπόλικο αλάτι. Αφού το στραγγίξετε τυλίξτε με αυτό το τυρί και βάλτε το στο ψυγείο.
•Για τα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από το τηγάνι: Ρίξτε λίγο αλάτι που αμέσως θα διασπάσει τα λίπη και θα βοηθήσει στο εύκολο καθάρισμα.

•Για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες καφέ από τις κούπες σας: Τρίψτε με ένα σφουγγάρι στο οποίο έχετε βάλει λίγη πάστα από αλάτι και ξίδι. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
•Για να λευκάνετε και να ξαναζωντανέψετε ξεθωριασμένα ή κιτρινισμένα σεντόνια και tραπεζομάντηλα: Πλύντε σε ζεστό νερό που θα έχετε προσθέσει αλάτι και μαγειρική σόδα. Σε μια λεκάνη ή στη μπανιέρα ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αφήστε σε βραστό νερό για 15 έως 30 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
•Για να αφαιρέστε τα υπολείμματα του σαπουνιού από τα πλακάκια του μπάνιου: Tρίψτε τα με ένα διάλυμα που θα φτιάξετε με 1 μέρος αλάτι και 4 μέρη ξίδι. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
• Για να λάμπουν από καθαριότητα τα σφουγγαράκια σας: Aφού τα πλύνετε όπως συνήθως τοποθετήστε τα μέσα σε διάλυμμα νερού με αλάτι και αφήστε για λίγο. Ξεπλύνετε.
•Για να καθαρίσετε την πλάκα του ηλεκτρικού σίδερου: Τρίψτε το ζεστό σίδερο (χωρίς ατμό) πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί στο οποίο θα έχετε ρίξει μπόλικο αλάτι για να καθαρίσει η πλάκα (κυρίως αν έχετε σιδερώσει κάποιο συνθετικό ύφασμα και το σίδερο "κολλάει").

Πηγή:http://www.filenades.gr










Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τη Δευτέρα Απριλίου οι πληρωμές παροχών ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

    Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του...

  2. Τα φρούτα του Φθινοπώρου

    Με γλυκιά κόκκινη σάρκα και «τροφή των αγγέλων» κατά τον Μαρκ Τουέιν, τα καρπούζια είναι πλούσια σε  βιταμίνη...

  3. Παγίδες κουνουπιών στα σημεία εισόδου τους στην Ελλάδα

    κτώ πρωτοποριακές ηλεκτρονικές διατάξεις παρακολούθησης των «χωροκατακτητικών» κουνουπιών-εισβολέων, θα εγκατασταθούν τους επόμενους μήνες σε επιλεγμένα σημεία πιθανής εισόδου...

  4. Η ... γρηγορότερη χελώνα στον κόσμο

     Ο Μπέρτι, όπως ονομάζεται, αποτελεί την ταχύτερη χελώνα του κόσμου, καταφέρνοντας να κερδίζει μία θέση στα βιβλία των...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron