Κέϊκ του Αγγέλου (Angel Food Cake)
Το Κεικ του Αγγέλου (Angel Food Cake), είναι αφράτο και πολύ ελαφρύ (για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους) καθ'ότι περιέχει μόνο τα ασπράδια και όχι τους κρόκους του αυγού, κατ'επέκταση λοιπόν δεν έχει τόσα λίπη.
Θα χρειαστούμε:
12 ασπράδια απο μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρταρ (χρειάζεται να σταθούν καλά τ ασπράδια και να πάρει όγκο το κεικ παρ'όλα αυτά σε μερικές συνταγές δεν αναφέρεται)
μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
11/4 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
μισό κουταλάκι εσανς αμυγδάλου
1μιση φλυτζάνι ζάχαρη
πρέζα αλάτι
Και τώρα το φτιάχνουμε:
Για να ξεκινήσουμε αναφέρουμ οτι τον όγκο του το συγκεκριμένο κεικ τον παίρνει απο τ'ασπράδια των αυγών γι'αυτό σιγουρευτείτε οτι τα χτυπάμε σε καθαρό απο λίπη μπολ και τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης να αναφέρουμε οτι η φόρμα που θα το βάλουμε πρέπει να ναι φόρμα κεικ με τον κλασσικό σωλήνα στη μέση.
Αναμειγνύουμε λοιπόν τα ασπράδια των αυγών, το ταρτάρ και το αλάτι. Τα χτυπάμε μεχρι να δέσουν καλά μεταξυ τους.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με τον ιδιο τρόπο και ανακατευοντας προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά μεχρι να απορροφηθεί και να ενοποιηθεί όλη.
Τώρα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές σούπας απ το αλεύρι ανακατευοντας και ξανα το ίδιο ανακατεύοντας μεχρι ν απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την εσανς αμυγδάλου και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε αργά.
Το ρίχνουμε στη φόρμα (άλλοι λένε βουτυρωμένη, άλλοι οχι εγω θα βουτύρωνα ελάχιστα) και το ψήνουμε στους 150 για μια ωρίτσα και κάτι ή μεχρι να ξανθύνει απο πάνω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε, το αναποδογυρίζουμε για να μην ''κάτσει'' και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το ξεκολλάμε προσεκτικά (είναι πολύ αφράτο) απ τα τοιχώματα μ'ένα μαχαιράκι και έχουμε πολλές επιλογές διακόσμησης! Εγώ Το κόβω ακριβώς στη μέση (σαν σαντουιτς) και του βάζω μια στρώση μαρμελάδας, ή σαντιγύ, ή κρέμα αραβοσίτου βανίλια και το ξανακαπακώνω απο πάνω!
Τρώγεται γευστικότατα με παγωτό, μούρα, φράουλες και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείται! Αν καταναλώνεται αυθημερον μπορείται να το επαλείψετε και όλο με σαντιγύ απο πάνω!
Πηγή: syntages-geyseis.blogspot.gr
Δημοφιλέστερα Άρθρα
- Πώς καλλιεργείται η Τομάτα ( Ντομάτα ); Σπορά , φύτευση και φροντίδα
- Τα πιό όμορφα λουλούδια του καλοκαιριού!
- Πως να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα
- Γαρύφαλλο, το "άνθος του Διός", καλλιέργεια και ιδιότητες
- Πώς καλλιεργούμε το καρπούζι;
- Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε
- Tροφές κατά του πονοκεφάλου
- Η ιδέα του βραχόκηπου
- Φυτέψτε Λουσίντουμ Βιβούρνο για όμορφη μπορντούρα
- Πως φτιάχνουμε λιαστές ντομάτες
Αυτό το γνωρίζατε;
-
Προς το τέλος του 2014 «εγκαίνια» για το e- δημοπρατήριο αγροδιατροφικών προϊόντων
Σε περίπου ένα μήνα η πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου στη διεύθυνση www. e-auctionmarket.eu θα μπορεί να υποστηρίξει πραγματικές...
-
Συμβουλές για τις ελιές και την συντήρησή τους
Τις ελιές πού βάζουμε σε άλμη, αν δεν τις έχουμε χαράξει , μπορούμε να τις αφήσουμε για μήνες ...
-
Το ανεξάρτητο Οικοχωριό
To Οικοχωριό Σκάλα είναι μια προσπάθεια διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός οικολογικού και κοινοτικού τρόπου ζωής.Το 1998 αγοράστηκε το...
-
Στη Θήβα, ηλιακό πάρκο
Το τεχνικό έργο συνίσταται στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου του εφαρμοσμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Θήβας κατά μήκος του...
Ανθεκτικότητα φυτών
Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία
Καλό είναι όταν θέλουμε να φυτέψουμε κάποια φυτά, να γνωρίζουμε εάν αυτά αντέχουν στην ξηρασία. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν...
διαβάστε αναλυτικά »Η κηπουρική ανά περιοχές
Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα
Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...
διαβάστε αναλυτικά »Αυτό το γνωρίζατε;
Καθάρος αέρας στο σπίτι μας
Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Μαργαρίτες για όμορφους κήπους
H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες
Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )
Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Σχίνος ( Σκίνος )
Σχίνος ή σκίνος (schinus), καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...
διαβάστε αναλυτικά »Φυτά
Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας
Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...
διαβάστε αναλυτικά »