Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Αρτύματα

Μπουρεκάκια με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Μπουρεκάκια με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Μπουρέκι με κολοκυθάκια και ανθότυρο. Υπέροχη συνταγή από την Κρήτη

Υλικά (για 3 μεγάλα μπουρέκια):
800 γρ κολοκυθάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
2 μικρές φρυγανιές τριμμένες
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
400 γρ ανθότυρο
Μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια  και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού.
Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε  και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Κατόπιν τα πιέζουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο  και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε  για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον μαϊντανό και το δυόσμο, την φρυγανιά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,  το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι,  πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε 4 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Τοποθετούμε το 1/3 της γέμισης  κατά μήκος της μακριάς πλευράς. 
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση  και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο μπουρέκι.
Το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί  και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 170ο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αφήνουμε να μισοκρυώσουν και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.


Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο!
Μπορούμε ωραιότατα να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα, να το τοποθετήσουμε έτοιμο στο λαδωμένο πυρέξ, να το καλύψουμε με μεμβράνη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.  Την επομένη το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το ραντίζουμε με το νεράκι και το ψήνουμε.

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015

    Για μια ακόμα χρονιά, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ κατακτά με τη σημασία αλλά και τη σπουδαιότητά της, την εμπιστοσύνη και...

  2. Πασχαλινή εσωτερική διακόσμηση, με λουλούδια και κεριά

    Στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης με όμορφες μικρές προτάσεις ένα από τα πιο δυνατά "ζευγάρια" είναι αναμφίβολα τα...

  3. ΕΣΠΑ: πως θα ανοίξεις δωρεάν τη δική σου επιχείρηση

    Είσαι νέος, πτυχιούχος και άνεργος; Σου έχουμε την λύση. Το ΕΣΠΑ δίνει επιδοτήσεις ακόμη και 100% σε ανέργους...

  4. Τη Δευτέρα Απριλίου οι πληρωμές παροχών ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

    Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron