Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Κέικ πορτοκάλι με καρυδόψιχα

Κέικ πορτοκάλι με καρυδόψιχα

Κέικ πορτοκάλι με καρυδόψιχα. Ελαφρύ και νηστίσιμο

Υλικά (Για 4-6 άτομα)
Για το κέικ
2/3 κούπας φυτική μαργαρίνη
1 1/3 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
2 κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κούπα καρυδόψιχα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας ρούμι
1 κούπα φλούδες πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού ή φρουι γλασέ πορτοκάλι

Για το γλάσο πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για το κέικ
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέστε την καρυδόψιχα και ρίξτε και ανακατέψτε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αδειάστε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ, που να χωράει 10 κούπες νερό.
Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή.
Αφήστε το κέικ να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.

Για το γλάσο πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αν θέλετε ένα πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία ένα προς ένα, δηλαδή 1 κούπα άχνη με 1 κούπα χυμό.

Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:glikiazoi.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Δέσμευση εταιρειών για την αλιεία στην Αρκτική

    Ιστορική χαρακτηρίζει η Greenpeace τη δέσμευση μεγάλων εταιρειών, όπως η McDonald's και η Marks and Spencer, ότι δεν...

  2. Γνωρίζετε γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε στο ντους αμέσως μετά τη θάλασσα;

    Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία μας και είναι ταυτόχρονα ένα φυσικό καλλυντικό!Το θαλασσινό αλάτι...

  3. Aπό το Μελισσοκομικό Συν/σμό Χίου νέα μονάδα τυποποίησης μελιού

    Σε εκσυγχρονισμό – μετεγκατάσταση της μονάδας τυποποίησης μελιού θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αγροτικός – Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός...

  4. Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

    Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων,...

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Η συνήθεια αυτή, προέρχεται από τις ΗΠΑ όταν, πριν 200 περίπου χρόνια, ο πρώτος πρέσβης της Αμερικής στο Μεξικό, Joel Poinsett έφερε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Μπορείτε να βρείτε ένα άδειο βαρέλι; Έχουμε μερικές ιδέες για το πως θα το αξιοποίησετε. Αυτό που χρειάζετε είναι φαντασία και μεράκι!        ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Για να «πετύχει» η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δεν χρειάζονται ακριβά διακοσμητικά, ολοκαίνουρια στολίδια και σπατάλη των τελευταίων μας ευρώ. Καλά θα ήταν κι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η χρήση της βανίλιας από τις παιδικές κρέμες ως τα παγωτά βανίλια και από το γλάσο για τα γλυκά ως το παραδοσιακό...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, οι πιο όμορφες γιορτές του χρόνου πλησιάζουν. Μαζί τους όμως πλησιάζουν κι ένα σωρό «διατροφικοί πειρασμοί». Αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και η υγεία του γυναικείου κόλπου επιτάσσουν την καθημερινή κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού.Η διαιτολόγος Lindy Cohen από το Σίδνεϊ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν πώς να πλύνουν σωστά τα λαχανικά με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.Αρχικά θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Αντικαταστήστε με «πράσινα καθαριστικά» τα σκληρά και επιβλαβή χημικά! Τη λύση σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα στο νοικοκυριό τους...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron