Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon! Napoleon έχει επικρατήσει να ονοµάζονται τα γλυκά και αλµυρά παρασκευάσµατα στα οποία τα υλικά µπαίνουν σε στρώσεις.

Υλικά

Ζύμη
240 γρ. βούτυρο αγελάδος(ή 180 γρ. βούτυρο και 60 γρ. μαργαρίνη)
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος

Γέμιση
2 κόκκινα μήλα μεσαίου μεγέθους
1 ξινόμηλο μεσαίου μεγέθους
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Μερίδες 10. Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία

Ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (μαζί με τη μαργαρίνη, αν χρησιμοποιήσουμε) και την άχνη και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας (τα οποία βγάζουμε μέσα από το κλωναράκι, σέρνοντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο εσωτερικό της) και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Πλάθουμε 4 μπάλες, τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και πάχους περίπου 1/2 εκ. Μεταφέρουμε κάθε φύλλο σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν ο φούρνος μας είναι αρκετά μεγάλος, μπορούμε να ψήνουμε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα φύλλα, σε διαφορετικά ταψιά και ράφια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση:

Καθαρίζουμε όλα τα μήλα, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό) έως ότου εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας που έχουμε βγάλει από το κλωναράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση: Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα τρία ψημένα φύλλα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πάνω σε μια πιατέλα, και τα σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο (αυτό που δεν έχουμε αλείψει με γέμιση). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:glykesistories.gr
 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Θα εξαφανιστεί ο λευκός βόρειος ρινόκερος;

     Μόνο τέσσερις λευκοί ρινόκεροι έμειναν στον πλανήτη μας, μετά τον θάνατο ακόμη ενός θηλυκού ρινόκερου του είδους ο...

  2. Σεισμός στην Αλάσκα δημιούργησε νέο είδος ψαριού

    Τα είδη συνήθως εξελίσσονται σε μεγάλες χρονικές κλίμακες, καμιά φορά όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν αστραπιαία. Παράδειγμα είναι ένα...

  3. Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»

    Τις ιδιότητες τροφίμων όπως η σπιρουλίνα, το ιπποφαές ή το γκότζι μπέρι τις έχουμε ακούσει όλοι. Στα όσα...

  4. Το 1ο Athens Street Food Festival: η αγαπημένη γκουρμέ γιορτή

    Για δύο τριήμερα, 20-22 και 27-29 Μαϊου, οι Αθηναίοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν «φαγητό του δρόμου»...

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα που βρίσκουμε στο δάσος το καλοκαίρι

Φρούτα που βρίσκουμε στο δάσος το καλοκαίρι

Η ελληνική φύση παραμένει πλούσια και την καλοκαιρινή περίοδο, και  μπορεί να μας χαρίσει  χόρτα εποχής όπως τα βλήτα, τα στύφνα και ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυσικός έλεγχος ζώων

Γάτες και σκύλοι στον κήπο

Γάτες και σκύλοι στον κήπο

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός του κήπου.Ένα ανεκπαίδευτο κατοικίδιο όπως η γάτα κι ο σκύλος μπορεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βασιλικός και ... μύρισε καλοκαίρι

Βασιλικός και ... μύρισε καλοκαίρι

 Δεν υπάρχει σήμερα άλλο αρωματικό φυτό που να λατρεύεται σε ολόκληρο τον κόσμο με τόση θέρμη όσο ο Βασιλικός (Ocimum basilicum), που...

διαβάστε αναλυτικά »

Βασικές τεχνικές – συμβουλές

Απλές συμβουλές για όμορφο κήπο το καλοκαίρι.

Απλές συμβουλές για όμορφο κήπο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι, ο κήπος μας έχει ανάγκη από μεγαλύτερη φροντίδα. Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές: -Να ψεκάζετε τα φυτά κυρίως του εσωτερικού χώρου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Το περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες! Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου...

διαβάστε αναλυτικά »

Η λίπανση του εδάφους

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι που είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να προσέξουμε την λίπανση των φυτών μας. Ας δούμε τί πρέπει να κάνουμε:-Δεν βάζουμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron