Αρχική » Φυτά

Τροφές που βελτιώνουν την εμφάνιση μας

Τροφές που βελτιώνουν την εμφάνιση μας

Πολύ συχνά ακούμε τη φράση “είμαστε ότι τρώμε”, αναφερόμενοι στο πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την εμφάνισή μας. Όσο κι αν ακούγεται περίεργος αυτός ο συσχετισμός, η επιλογή τελικά ορισμένων τροφίμων μπορεί να έχει αισθητικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα και πιο συγκεκριμένα στο δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά, τα δόντια, τα νύχια και τη μυϊκή μας μάζα.

Συμπεριλάβετε λοιπόν στη διατροφή σας τα παρακάτω τρόφιμα και βοηθήστε το σώμα σας να βελτιώσει την εμφάνισή του από μέσα προς τα έξω.

Ρίγανη
Η ρίγανη αποτελεί σπουδαία πηγή βιταμίνης K και C, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αλατιού, δίνοντας εξαιρετική γεύση στο φαγητό σας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την υπερβολική ποσότητα νατρίου στη διατροφή, η οποία προκαλεί με τη σειρά της κατακράτηση υγρών, διόγκωση των ιστών γύρω από το μάτι και σακούλες.

Μπανάνα
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες A, B, C και D, κάλιο και ποτάσιο, αλλά το κυριότερο είναι ότι προσφέρει λάμψη, απαλότητα και μεγάλη ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η φτωχή σε βιταμίνες διατροφή μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το πιο ευάλωτο. Επομένως, φροντίστε να εντάξετε τη μπανάνα στη διατροφή σας και ξαναβρείτε τη χαμένη υγρασία και ελαστικότητα στο δέρμα σας.

Αβοκάντο
Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα θρεπτικά αιθέρια έλαια. Οι βιταμίνες A, B και E που βρίσκονται στο αβοκάντο φροντίζουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, προσφέροντας θρέψη, ενυδάτωση και ανανέωση στην εμφάνισή σας.

Κόκκινο Λάχανο
Το συγκεκριμένο λάχανο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, χλώριο, φώσφορο, ιώδιο και θείο. Τα παραπάνω συστατικά σας βοηθούν να καθαρίσετε εκ των έσω, απαλλάσοντας το σώμα σας από τις επιβλαβείς τοξίνες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος και δημιουργούν προβλήματα, όπως η ακμή.
Με λίγα λόγια, το κόκκινο λάχανο συντελεί στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και στη φυσική κάθαρσή του, από μέσα προς τα έξω.

Καρύδια Βραζιλίας
Όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί, έτσι και τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό σεληνίου και μαγνησίου, αλλά και εξίσου σημαντικές ποσότητες από ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο. Τα παραπάνω μέταλλα συμβάλλουν στην καλή υγεία των δοντιών και των οστών, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσης, είναι πλούσια πηγή θειαμίνης (βιταμίνη B1), η οποία ως αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις αρνητικές συνέπειες της γήρανσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών.
Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση, γιατί υψηλές δόσεις σεληνίου μπορούν να προκαλέσουν τοξικότητα.

Παντζάρι
Κι όμως το παντζάρι μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση της εμφάνισης, γιατί εκτός του ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, περιέχει και μια ουσία, την βεταΐνη, η οποία βοηθάει στη διάσπαση του λίπους και συνεπώς στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός παντζαριού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου, το καρδιαγγειακό του σύστημα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Γκρέιπφρουτ
Το εσπεριδοειδές αυτό φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C θεωρείται απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα αποτελεί ασπίδα προστασίας από τον ήλιο.
Επιπλέον, συμμετέχει στην αποκατάσταση και συντήρηση των ιστών, αλλά και στην επούλωση των πληγών.
Τέλος, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι το γκρέιπφρουτ περιέχει μια ουσία, τη ναρινγενίνη, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση περιττών κιλών ή ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Αυγά
Τα αυγά αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας, ενώ μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα με ποικίλους τρόπους. Περιέχουν σίδηρο, βιοτίνη (βιταμίνη B7) και θείο, ουσίες που δρουν ενάντια στην τριχόπτωση, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών, διατηρώντας τα απαλά και λεία.
Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που θρέφουν τους μυς, αλλά και βιταμίνες A, B2, B5, B6, B9 και B12 που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.

Κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια είναι γνωστά για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και κυρίως κουερσετίνη, ουσίες πλούσιες σε αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση, που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών και των ούλων. Επίσης, η συχνή κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στρείδια
Τα στρείδια, εκτός του ότι προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα, περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος B (κυρίως B12), ψευδάργυρο, αλλά και μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων ωμέγα-3, που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην καλή υγεία του δέρματος. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά.
Τέλος, τα στρείδια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, η δράση του οποίου συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη δόμηση και προστασία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

 

Πηγή: antigiransi.com

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φυτά και ομορφιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Δέσμευση εταιρειών για την αλιεία στην Αρκτική

    Ιστορική χαρακτηρίζει η Greenpeace τη δέσμευση μεγάλων εταιρειών, όπως η McDonald's και η Marks and Spencer, ότι δεν...

  2. Μάιος στο αγρόκτημα και στον κηπο

    Μάϊος και είμαστε για τα καλά στην Άνοιξη. Η φύση αναγεννιέται και γιορτάζει. Τα πάντα είναι ανθισμένα και...

  3. Γνωρίζετε γιατί οι αρχαίοι έβαζαν νερό στο κρασί τους;

    Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών...

  4. Τα πλαστικά σκουπίδια είναι τοξική τροφή για το ζωοπλαγκτόν

    Σοβαρότερες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα επιφέρουν τελικά τα πλαστικά που κολυμπούν στις θάλασσες, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες έχουν...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron