Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Πως αντιμετωπίζουμε έναν άγριο λύκο

Πως αντιμετωπίζουμε έναν άγριο λύκο

Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουμε σε περίπτωση που είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε έναν λύκο που μας απειλεί, αλλά και μερικές πληροφορίες για αυτό τον κυνηγό που υπάρχει εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια.

Ο λύκος όπως πολλοί αναφέρουν αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και η επίθεση γίνετε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η έλλειψη τροφής και λόγο αίσθημα προστασίας για τα μικρά του, αλλά επειδή είναι ζώο που ανήκει στην κατηγορία των σαρκοφάγων, εμένα κάτι τέτοιο δεν μου αρκεί για να νιώσω ασφαλής αν και είναι κατανοητό ότι είναι δύσκολο να συναντηθώ με τον μακρινό ξάδερφο του ποιο πιστού μου φίλου,  αυτό που θα με κάνει να νιώσω "ασφαλής" σίγουρα θα ήταν  ένα” όπλο” (αν και σε περίπτωση που στην πέσουν καμιά 10αρια δεν νομίζω ότι είναι επαρκές για επιβίωση) αλλά και μερικές γνώσεις για αυτό το όμορφο και συνάμα επικίνδυνο θηλαστικό.

Γενικά δεν πρέπει να τους σκοτώνουμε από φόβο, μιας και είναι είδος προς εξαφάνιση, παρόλα αυτά αρκετοί  το έχουνε κάνει χόμπι και χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους πυροβολούνε τους λύκους και μάλιστα μετά καμαρώνουνε κάτι το οποίο βέβαια είναι παράνομο από τον νόμο.

Πώς να αποφύγετε μια  επίθεση από λύκο :

1) Προσπαθείτε να κρατάτε τον χώρο που βρίσκεστε καθαρό από οσμές φαγητού για να έχετε λιγότερες πιθανότητες να προσελκύσετε κάποιον λύκο.
2) Σε περίπτωση που έχετε κάποιο σκύλο μαζί σας, να τον έχετε πάντα στο οπτικό σας πεδίο κα όταν κάνει την ανάγκη του να την μαζεύετε και να την απομακρύνετε από τον χώρο που βρίσκεστε αλλά επίσης να τον προτρέπετε να μην μαρκάρει την περιοχή που κατασκηνώνετε με τα ούρα του, γιατί ο λύκος αντιλαμβάνεται το σκύλο σας σαν απειλεί και αυτόματος και εσάς.
3) Αν δείτε τον λύκο πριν σας δει, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε πριν σας εντοπίσει που ακριβώς βρίσκεστε και λέω πριν σας εντοπίσει γιατί κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει για την παρουσία σας εκεί. Προσπαθήστε να είστε τελείως αθόρυβοι.
4) Μία φωτιά απωθεί τους λύκους, οπότε σε περίπτωση που έχετε κοντά σας κάποια εστία χρησιμοποιήστε την για να τους αποθαρρύνετε, το βράδυ μπορεί κάποιος να είναι ο φύλακας και να προσέχει την φωτιά.
5) Συνήθως όπου υπάρχει ένας λύκος έχετε κατά νου ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρχουν και άλλοι εκεί κοντά.

Σε περίπτωση που ο λύκος έχει οπτική επαφή μαζί σας,

6) Μείνετε εκεί που είστε και παλέψτε για την ζωή σας.
7) Προσπαθήστε να μην εκφράζετε φόβο.
8) Αποφύγετε να τον κοιτάξετε στα μάτια γιατί κάτι τέτοιο το αντιλαμβάνεται σαν πρόκληση, το ίδιο ισχύει και για τα δόντια σας.
9) Ποτέ δεν πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε για να ξεφύγετε, γιατί πρώτον είναι ποιο γρήγορος από εσάς αλλά και σαν κυνηγός που είναι θα κυνηγήσει ένα θήραμα που προσπαθεί να ξεφύγει.
10) Προσπαθήστε με κάποιον τρόπο να μοιάζετε μεγαλύτερος από ότι  είστε, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, κρατώντας κάποιο αντικείμενο ή ρούχο πάνω από το κεφάλι σας, ώστε να τον αποθαρρύνετε να σας επιτεθεί.
11) Σε περίπτωση που σας πλησιάσουν απειλητικά ανάψτε κάποιο ξύλο- δαυλό και  κρατήστε το.
12) Βγάζετε δυνατές κραυγές.
13) Πετάξτε του αντικείμενα.
14) Αν επιλέξετε να δοκιμάσετε μία οπισθοχώρηση, πάντα να το κάνετε με τέτοιον τρόπο ώστε ο λύκος να βρίσκετε μπροστά σας, γιατί όπως είπαμε είναι κυνηγός.
15) Το να ανεβείτε σε ένα δέντρο δεν είναι κακή ιδέα, επειδή ο λύκος δεν μπορεί να σκαρφαλώσει, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθεί και θα περιμένει να κουραστείτε.
16) Δοκιμάστε να τον καθυστερήσετε  πετάγονταν του κάτι φαγώσιμο.
17) Αν είστε παρέα, παραμείνετε ενωμένοι, καθώς ο λύκος έχει την τακτική να  επιτίθεται σε απομονωμένα θηράματα, ή τα ποιο αδύναμα  για αυτό αυτά τα άτομα να τα βάλετε στο κέντρο του κύκλου.

Σε περίπτωση επίθεσης από το λύκο,

18) Αμυνθείτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, με σπρέι πιπεριού ή taser.
19) Χτυπήστε τον στην μουσούδα και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού δυνατά ακόμα και με τα χέρια σας.
20) Αν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα καλύψτε τον λαιμό σας και την περιοχή του κεφαλιού πέφτοντας σε εμβρυακή στάση.

Το παρών είναι συλλογή από διάφορες πληροφορίες από site του εξωτερικού και το μόνο που μας εγγυάται είναι ότι σε περίπτωση τυχαίας συνάντησης θα είμαστε σε κατάσταση ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να ανταπεξέλθουμε.

 

 

Πηγή:diaviosi.blogspot.gr

 

 

 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Όταν το φαγητό πέσει στο πάτωμα ...

    Δεν είναι αλήθεια η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι αν κάτι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα, πιάνει μικρόβια μόνο αφότου...

  2. ΦΠΑ: οι αλλαγές σε τρόφιμα και υπηρεσίες

     Ο ΦΠΑ αυξάνεται σε δεκάδες υπηρεσίες και σε προϊόντα που είναι ευρείας κατανάλωσης με τα νέα μέτρα που...

  3. Όμορφα πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα, με ασπράδι.

    Το decoupage με χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτα, διακοσμητικά χαρτιά κλπ. είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους και για να την...

  4. Έρευνα για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ασπιρίνης

    Στην Βρετανία ξεκίνησε η μεγαλύτερη κλινική έρευνα παγκοσμίως, η οποία θα εξετάσει κατά πόσον η ασπιρίνη μπορεί να...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron