Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κοτόπουλο με μελιτζάνες

Κοτόπουλο με μελιτζάνες

Νόστιμο κοτόπουλο με μελιτζάνες και άρωμα από Άνδρο

Τα υλικά μας:
Για 4 άτομα:
4 ολόκληρα μπούτια από κοτόπουλο
4-5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα λάδι
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χτυπημένες στο μπλέντερ (ή πολυκόφτη)
2 κουταλάκια ντοματοπελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές σ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα μπούτια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα ροδίζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι.Τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε βαθύ ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε Να έχουμε υπόψη μας ότι μετά θα προσθέσουμε και τις μελιτζάνες, οπότε θέλει λίγο αλάτι παραπάνω. Στο τηγάνι με το λάδι που έμεινε από το κοτόπουλο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο να γίνει διάφανο (να μην ροδίσει) και το αδειάζουμε πάνω στο κοτόπουλο. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό σε μια άκρη της γάστρας (κατά το ψήσιμο, με τους υδρατμούς θα πολλαπλασιασθούν τα υγρά, αλλά στη συνέχεια  όσο περισσότερο ψήνεται αρχίζει να τα απορροφά το φαγητό). Στο χυμό της ντομάτας ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον ντοματοπελτέ τον διαλύουμε ανακατεύοντας και τον ρίχνουμε απλωτά πάνω στο κρέας. Ραντίζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι που έμεινε στην κούπα. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί πολύ καλά με ασημόχαρτο, ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45' περίπου.

Ωστόσο πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ (περίπου 4Χ4 εκ.). Καίμε λίγο λάδι σε τηγάνι στη φωτιά και τις ροδίζουμε ελαφρά γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Στα 45' ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε σε ένα πιάτο τα κομμάτια του  κοτόπουλου. Τοποθετιούμε μέσα στη γάστρα τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα να σκεπαστούν με τη σάλτσα χωρίς να μας διαλυθούν. Τοποθετούμε επάνω τους το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με το καπάκι, ή με ασημόχαρτο το ταψί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20' περίπου στους 250 βαθμούς. Στα 20' ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι μελιτζάνες και αν έχει μείνει το φαγητό με μπόλικη σάλτσα. Αν χρειάζεται να πιει λίγα υγρά το ψήνουμε λίγο ακόμα σκεπασμένο. Από ότι βλέπετε στη φωτογραφία με τη γάστρα, το κοτόπουλο έχει ροδίσει αρκετά (με σκεπασμένη πάντα τη γάστρα). Όταν είναι έτοιμο το φαγητό δεν το αφήνουμε ποτέ στο φούρνο, εκτός κι αν τον σβήσουμε 10' νωρίτερα. 
Προσέχουμε κατά το σερβίρισμα να μην μας διαλυθούν οι μελιτζάνες. Το φαγητό βγαίνει καλύτερο και από λουκούμι. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
      
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

 

Πηγή:syntagesmamas.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Από τον OHE: Ανησυχητική η κατάσταση για τα ψάρια της Μεσογείου

    Η κατανάλωση ψαριών σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 κιλά ανά άτομο ανά χρόνο, ωστόσο...

  2. Η συμφωνία με την τρόικα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    Στις 100 μηνιαίες δόσεις φέρεται να κλειδώνει η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά...

  3. Νέοι συντελεστές ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και άλλα προϊόντα

    Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο...

  4. Μία συνήθεια που μας γερνάει

    Επιστέφετε εξαντλημένοι από τη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι ένα ζεστό μπάνιο που θα σας χαλαρώσει...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron