Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Εργαλεία & προμήθειες κήπων

Τα εργαλεία του κήπου μου

Τα εργαλεία του κήπου μου

Η επιλογή του υλικού για τα έπιπλα κήπου και γενικότερα εξωτερικού χώρου είναι πολύ σημαντική καθώς καθορίζει τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και τη συντήρηση και τον τρόπο αποθήκευσης που θα απαιτούν.

-Τσάπα: χρησιμοποίηστε την τσάπα για να ανακατέψετε το χώμα επιφανειακά μετά το όργωμα πριν από την έναρξη μιας νέας καλλιέργειας σε μικρές επιφάνειες, ή για να μεταφέρετε χώμα από ένα σημείο σε άλλο.

-Πηρούνα: μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για να «χαλαρώσετε» το χώμα πριν από την έναρξη μιας νέας καλλιέργειας, να μαζέψετε ξερά φύλλα ή στάχια, όσο και να καθαρίσετε το έδαφος γρήγορα.

-Τσουγκράνα: υπάρχουν τσουγκράνες δύο τύπων: Η τσουγκράνα για τα φύλλα είναι συνήθως κατασκευασμένη από πλαστικό ή μαλακό μέταλλο, και αποτελείται από σειρά πολυάριθμων δοντιών.

Η συμβατική μεταλλική τσουγκράνα, με τα παράλληλα δόντια χρησιμεύει στο να εξομαλύνετε το έδαφος και να οργώσετε την επιφάνεια του εδάφους. Εαν επιλέξετε τσουγκράνα με πολλά δόντια οι εργασίες σας θα πραγματοποιούνται ταχύτερα, αλλά το εργαλείο πιθανόν να είναι βαρύτερο και πιο δυσκίνητο.

-Φτυάρι χειρός: ιδιαίτερα κατάλληλο για τη φύτευση των σπόρων στον κήπο και στο λαχανόκηπο, το φτυάρι χειρός μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για να σκάψετε τρύπες σε μικρό βάθος και να τις ξαναγεμίσετε με χώμα ή χαλίκια. Είναι επίσης το ιδανικό εργαλείο για το σκάψιμο γύρω από τις ρίζες, η για να ξεριζώσετε φυτά με ρίζες που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια.

-Φτυάρι: πολύ απλό στη χρήση, το φτυάρι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για το σκάψιμο και το γέμισμα τρυπών στο έδαφος, ή για να μεταφέρετε διάφορα υλικά (χώμα, χαλίκι, λίπασμα ...).

-Φυτευτήρι: εξειδικευμένο εργαλείο, το φυτευτήρι παρουσιάζεται υπό την μορφή ενός κώνου που συνδέεται σε μία λαβή, και χρησιμοποιείται για το σκάψιμο σε μαλακό έδαφος (προσφάτως σκαμμένο), για τη μεταφύτευση ή την τοποθέτηση φυταρίων με γυμνές ρίζες.

-Καροτσάκι κήπου: πολύ απλό στη χρήση, το καροτσάκι κήπου, χρησιμεύει στην εύκολη μεταφορά προϊόντων μεγάλου όγκου και βάρους, όπως οι σάκοι χώματος και λιπάσματος, η κομμένα κλαδιά, κλπ. Θα σας φανεί διαίτερα χρήσιμο αν διαθέτετε μεγάλο κήπο.

-Γάντια κήπου: απλή και αποτελεσματική προστασία για την αποφυγή τραυματισμών και γρατζουνιών. Τα γάντια είναι απαραίτητα για να κλαδέψετε φυτά με αγκάθια ή θάμνους καθώς αποτελούν προστασία κατά τον χειρισμό εργαλείων κοπής.

Στα καταστήματα θα βρείτε γάντια εργασίας:
απλά,
δερμάτινα για σκληρή χρήση,
αντιολισθητικά καθώς και
ειδικά γάντια για τριανταφυλλιές και θάμνους με αγκάθια.

-Επιγονατίδες : η κηπουρική απαιτεί συχνά να εργάζεστε γονατιστά. Οι επιγονατίδες σας επιτρέπουν να μην λερώνεστε από τη βρωμιά και την υγρασία του εδάφους, και βελτιώνουν την άνετη στάση σας.
   
-Ποτιστήρι: στα καταστήματά Leroy Merlin θα βρείτε ποτιστήρια σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, καθώς και ποτιστήρια για δίαφορες χρήσεις: αραιό πότισμα για φυτά εσωτερικού χώρου όσο και για γενναιόδωρη εξωτερική άρδευση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί αραίωση των υγρών λιπασμάτων, και είναι χρήσιμα για την αποφυγή βρεξίματος των φύλλων ορισμένων εύθραυστων και ευαίσθητων φυτών.

-Ψεκαστήρας: για τη καλλιέργεια των σπόρων,καταβολάδων και μοσχευμάτων, η χρήση του ποτιστηριού μπορεί να είναι συχνά ακατάλληλη. Το πότισμα με ψεκασμό είναι πιο μαλακό και με αυτό το τρόπο θα αποφύγετε τον πνιγμό των σπόρων, λουλουδιών ή λαχανικών σας.

-Σκαλιστήρι, Καλλιεργητής: Αυτό το εργαλείο χειρός, αποτελείται από μικρά δόντια και επιτρέπει το σκάλισμα του σε μικρές επιφάνειες. Είναι ιδανικό για τη φύτευση των σπόρων σε μικρά βάθη.

-Σπάγγος: χρησιμεύει στη δημιουργία κάθετων στηριγμάτων για αναρριχώμενα φυτά, ή τη δημιουργία γραμμών για το διαχωρισμό καλλιεργειών που φυτεύτηκαν πρόσφατα και δεν έχουν ακόμα φυτρώσει.

-Ετικέτες: σε έναν κήπο ή ένα λαχανόκηπο, η χρήση ετικετών σας επιτρέπει να σηματοδοτείτε την τοποθεσία μίας καλλιέργειας, καθώς και τον τύπο του λαχανικού, λουλουδιού η αρωματικού φυτού η την ημερομηνία φύτευσης.

-Δίχτυ προφύλαξης από τα πουλιά: το δίχτυ προστασίας επιτρέπει στα φυτά σας να αναπνέουν ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει στα πουλιά να τα τραυματίσουν.

-Κύπελλα, και δοχεία σποράς: ιδανικό για τη καλλιέργεια σπόρων σε εσωτερικούς χώρους, τα κύπελλα και δοχεία σποράς είναι πλαστικά ή από βιολογικό υλικό.Η δεύτερη λύση είναι ιδανική για μεταφύτευση καθώς μπορούν να μεταφυτευτούν απευθείας στον κήπο ή η σε μεγαλύτερη ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι.

-Φρέζα / σκαπτικό: η φρέζα είναι μια μηχανή πάνω σε τροχούς που επιτρέπει το όργωμα του εδάφους ανακατεύοντας τη γη με δύναμη για να χαλαρώσει. Αντικαθιστά τα αιώνια φτυάρια, τις τσάπες, και τις πηρούνες. Ένα μόνο μηχάνημα εκτελεί όλες τις εργασίες για πραγματική οικονομία χρόνου.

-Σποροδιανομέας : είναι ένα μικρό δοχείο σπόρων πάνω σε τροχούς, που επιτρέπει τη σπορά σπόρων σε ένα χαλαρό χώμα ομοιόμορφα και χωρίς κόπο.  Στα καταστήματα θα βρείτε και διανομέα λιπάσματος και σπόρων χειρός.

 

 

Πηγή:leroymerlin.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ελληνικά προϊόντα που σαρώνουν στις ΗΠΑ

    Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες των ΗΠΑ σε μία σειρά προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα με...

  2. Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα

    Ξέρετε πως είναι να έχετε μόλις πλύνει τα ρούχα σας αλλά αυτά πάλι να μυρίζουν, και μάλιστα περίεργα;...

  3. Στα χωριά της Ηπείρου επιδρομές λύκων

    Όλο και πιο συχνές γίνονται οι επιδρομές λύκων στα χωριά της Ηπείρου. Μάλιστα καταγράφονται περιπτώσεις όπου αγέλες άγριων...

  4. Απειλούνται τα ψάρια του Αιγαίου;

    Λίγα ψάρια συναγωνίζονται σε ομορφιά και μεγαλοπρέπεια το λιονταρόψαρο... (Pterois miles). Μια ομορφιά όμως που κρύβει μια θανάσιμη...

Αυτό το γνωρίζατε;

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Η αλλεργία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα είναι χημικές ενώσεις που εισέρχονται στο ανθρώπινο...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης πουλιών

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Πώς θα δημιουργήσω έναν κήπο φιλικό για τα πουλιά;

Λίγα πράγματα είναι τόσο ενδιαφέροντα και ευχάριστα όσο το κελάηδημα των πουλιών. Το τραγούδι των πουλιών προσθέτει μουσική και χρώμα στη ζωή...

διαβάστε αναλυτικά »

Ανθεκτικότητα φυτών

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Καλό είναι όταν θέλουμε να φυτέψουμε κάποια φυτά, να γνωρίζουμε εάν αυτά αντέχουν στην ξηρασία. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron