Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Ας δούμε απλές, νόστιμες συνταγές για να κάνεις την γλυκιά έκπληξη!

Red velvet cupcakes

Υλικά
Για τα cupcakes
* 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
* 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
* 100 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
* 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
* 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
* 2 αυγά
* 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Για το buttery cream-cheese frosting
* 500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
* 125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
* 125 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
Αλοίφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.


Love Monster Cupcakes

ΥΛΙΚΑ (για 16 cupcakes)

Για την βάση βανίλιας
* 230 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γρ. ζάχαρη
* 4 αβγά
* 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
* 4 κ.σ. γάλα
* Ξύσμα πορτοκαλιού ή δάκρυα κουβερτούρας

Για το frosting βανίλιας
* 450 γρ. άχνη ζάχαρη
* 170 γρ. Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κ.σ. γάλα
* ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Διακοσμητικές προτάσεις
* Χρώματα ζαχαροπλαστικής
* Χρωματιστά καραμελάκια και διακοσμητικά,
* Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.

Συμβουλές για διακόσμηση:
* Διακοσμούμε με frosting βανίλιας που έχουμε χρωματίσει ελαφρά με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια σε σχήμα καρδιάς

Cupcakes σοκολάτας με γλάσο από μασκαρπόνε και...νουτέλα
Χωρίς το γλάσο μεταμορφώνονται σε σοκολατένια μάφινς για το πρωινό!

Υλικά
1/3 κούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

Το αφήνετε στην άκρη και ανακατεύετε σε ένα άλλο μπωλ
1 αυγό,
2/3 κούπας γάλα,
1/4 κούπας λάδι
και 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο(αν σας αρέσει)

Ρίχνετε τα υγρά στα στερεά κι επιπλέον ξύσμα 1 πορτοκαλιού και νιφάδες σοκολάτας, ανακατεύετε και μοιράζετε σε θήκες μάφινς (περίπου 10 μικρές ή 6-7 μιας χρήσης) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Αν θέλετε να φτιάξετε κάποια στιγμή και το γλάσο ανακατεύετε μισή κούπα μασκαρπόνε με μισή κούπα νουτέλα ή και περισσότερο αν σας αρέσει!Επίσης εννοείται ότι μπορείτε να συνοδεύσετε με σκέτη νουτέλα!

 

Να περάσετε όμορφα ό,τι και αν κάνετε!

 

 

Το διαβάσαμε στο yupiii.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

    Από την Πέμπτη 11 Ιουνίου έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι...

  2. Ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα αυγά

    Τα αυγά είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά...

  3. Ο ΕΝΦΙΑ για μικροιδιοκτήτες και αγροτεμάχια

    Τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν για πρώτη...

  4. Αναψυκτικά: κάνουν κακό στα παιδιά

    Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι ή έξοδο στην ταβέρνα, μαζί με τους μεγάλους, τα παιδιά απολαμβάνουν κι εκείνα το...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

Πως θα βρούμε τον τύπο της επιδερμίδα μας

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας για να είστε σίγουρη...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσική μάσκα μαλλιών με πορτοκάλι και λάδι καρύδας

Φυσική μάσκα μαλλιών με πορτοκάλι και λάδι καρύδας

Το να παρασκευάσετε τα δικά σας φυσικά προϊόντα φροντίδας είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και φιλικό προς τον προϋπολογισμό σας!Υλικά- Χυμός ενός λεμονιού- Χυμός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μούρα για όμορφη επιδερμίδα

Μούρα για όμορφη επιδερμίδα

Τα μούρα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν το πρόσωπό σας λαμπερό και λείο!Βήμα 1Σε ένα μπλέντερ, αναμείξτε 2 κουταλιές γιαούρτι και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Έντονο ξανθό χρώμα στα μαλλιά με φυσικό τρόπο

Έντονο ξανθό χρώμα στα μαλλιά με φυσικό τρόπο

Το χαμομήλι και το λεμόνι ως παράγοντες λεύκανσης, και ο όξινος χυμός του λεμονιού επιτρέπουν στα ένζυμα της πατάτας να λαμπρύνουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαρούλι και ελαιόλαδο για περιποίηση

Μαρούλι και ελαιόλαδο για περιποίηση

Τα φυσικά προϊόντα διατροφής είναι τα καλύτερα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος, και κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις μάσκες εμπορίου.Τι θα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Απαλή και λαμπερή επιδερμίδα με scrub σώματος

Απαλή και λαμπερή επιδερμίδα με scrub σώματος

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι προετοιμασίες για την θάλασσα και το μαγιό έχουν ξεκινήσει. Δώστε λοιπόν στο σώμα σας την φροντίδα που...

διαβάστε αναλυτικά »

Συγκομιδή βοτάνων

Ιδέες και συμβουλές για την χρήση των βοτάνων

Ιδέες και συμβουλές για την χρήση των βοτάνων

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα αγαπημένα μας βότανα. Μαζεύετε τα βότανα πριν πέσει ο ήλιος, για να έχουν πιο έντονη γεύση. Ψιλοκόψτε σχοινόπρασο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Η κληρονομικότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Παράγοντες όπως...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron