Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Ας δούμε απλές, νόστιμες συνταγές για να κάνεις την γλυκιά έκπληξη!

Red velvet cupcakes

Υλικά
Για τα cupcakes
* 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
* 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
* 100 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
* 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
* 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
* 2 αυγά
* 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Για το buttery cream-cheese frosting
* 500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
* 125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
* 125 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
Αλοίφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.


Love Monster Cupcakes

ΥΛΙΚΑ (για 16 cupcakes)

Για την βάση βανίλιας
* 230 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γρ. ζάχαρη
* 4 αβγά
* 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
* 4 κ.σ. γάλα
* Ξύσμα πορτοκαλιού ή δάκρυα κουβερτούρας

Για το frosting βανίλιας
* 450 γρ. άχνη ζάχαρη
* 170 γρ. Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κ.σ. γάλα
* ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Διακοσμητικές προτάσεις
* Χρώματα ζαχαροπλαστικής
* Χρωματιστά καραμελάκια και διακοσμητικά,
* Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.

Συμβουλές για διακόσμηση:
* Διακοσμούμε με frosting βανίλιας που έχουμε χρωματίσει ελαφρά με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια σε σχήμα καρδιάς

Cupcakes σοκολάτας με γλάσο από μασκαρπόνε και...νουτέλα
Χωρίς το γλάσο μεταμορφώνονται σε σοκολατένια μάφινς για το πρωινό!

Υλικά
1/3 κούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

Το αφήνετε στην άκρη και ανακατεύετε σε ένα άλλο μπωλ
1 αυγό,
2/3 κούπας γάλα,
1/4 κούπας λάδι
και 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο(αν σας αρέσει)

Ρίχνετε τα υγρά στα στερεά κι επιπλέον ξύσμα 1 πορτοκαλιού και νιφάδες σοκολάτας, ανακατεύετε και μοιράζετε σε θήκες μάφινς (περίπου 10 μικρές ή 6-7 μιας χρήσης) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Αν θέλετε να φτιάξετε κάποια στιγμή και το γλάσο ανακατεύετε μισή κούπα μασκαρπόνε με μισή κούπα νουτέλα ή και περισσότερο αν σας αρέσει!Επίσης εννοείται ότι μπορείτε να συνοδεύσετε με σκέτη νουτέλα!

 

Να περάσετε όμορφα ό,τι και αν κάνετε!

 

 

Το διαβάσαμε στο yupiii.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ιδέες για να σερβίρετε τα πασχαλινά αυγά

    Eκτός από αυτά που θα τσουγκρίσετε στο τραπέζι, μπορείτε να σερβίρετε  πασχαλινά αυγά  δημιουργώντας μια γουστόζικη πιατέλα γεμάτη...

  2. Η σωστή αποστείρωση των βάζων

    Εποχή που φτιάχνουμε διάφορα γλυκά και μαρμελάδες. Για να διατηρήσετε μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού για πολύ καιρό,...

  3. Θα (αναδα)σώσουν τα δάση τα drone

    Η νεοϊδρυθείσα BioCarbon Engineering σχεδιάζει να συμβάλλει στην αναδάσωση των κατεστραμένων δασών, φυτεύοντας ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέσα σε...

  4. Από κόπρανα γουρουνιών παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

     Συνεργασία τριών εταιριών, μιας αμερικάνικης με τρόφιμα και δύο εναλλακτικής ενέργειας για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας από κοπριά...

Φυτά

Μάσκα προσώπου ενάντια στην πρόωρη γήρανση

Μάσκα προσώπου ενάντια στην πρόωρη γήρανση

Ειδικά το καλοκαίρι, η περιποίηση προσώπου είναι επιτακτική και η επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα σε καθημερινή βάση.Αν παρόλο που χρησιμοποιείς ενυδατική...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές για φυσικό αποσμητικό σώματος

Συνταγές για φυσικό αποσμητικό σώματος

Αν δεν θέλετε πια να χρησιμοποιείτε αποσμητικά με χημικά, φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό και απαλλαγείτε από την κακοσμία, πριν αυτή δημιουργηθεί. ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Περιποίηση του προσώπου με κανέλα

Περιποίηση του προσώπου με κανέλα

 Η ταπεινή κανέλα είναι μια συμπυκνωμένη αποθήκη θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για τη συντήρηση της ακεραιότητας του δέρματος. Είναι γεμάτη με βιταμίνες Α,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Το Αβοκάντο είναι φυσικό καλλυντικό

Το Αβοκάντο είναι φυσικό καλλυντικό

Το αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά και βιταμίνη Ε και εκτός από νόστιμα κάνουν καλό στην υγεία σας...Οι γυναίκες της Λατινικής Αμερικής...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο

Υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο

Το κολατσιό στο σχολείο δεν είναι απλά ένα ενδιάμεσο γεύμα – δεν έρχεται μόνο να καλύψει την αίσθηση πείνας που λογικά θα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τα φρούτα του Φθινοπώρου

Τα φρούτα του Φθινοπώρου

Με γλυκιά κόκκινη σάρκα και «τροφή των αγγέλων» κατά τον Μαρκ Τουέιν, τα καρπούζια είναι πλούσια σε  βιταμίνη Α και σε ποτάσιο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μάσκα για ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας

Μάσκα για ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας

Θέλεις να δεις την επιδερμίδα σου να αναπνέει ξανά; Φτιάξε μία μάσκα που θα σου προσφέρει αυτό ακριβώς!Θα χρειαστείς..1 μέτριο αγγούρι, 3...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προϊόντα αντιγήρανσης με φυσικά υλικά

Προϊόντα αντιγήρανσης με φυσικά υλικά

Δημιουργήστε τα δικά σας προϊόντα αντιγήρανσης από φυσικά συστατικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας και προσφέρετε στην επιδερμίδα σας μοναδική φροντίδα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron