Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Συνταγές για ... ερωτευμένους!

Ας δούμε απλές, νόστιμες συνταγές για να κάνεις την γλυκιά έκπληξη!

Red velvet cupcakes

Υλικά
Για τα cupcakes
* 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
* 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
* 100 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
* 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
* 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
* 2 αυγά
* 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Για το buttery cream-cheese frosting
* 500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
* 125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
* 125 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
Αλοίφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.


Love Monster Cupcakes

ΥΛΙΚΑ (για 16 cupcakes)

Για την βάση βανίλιας
* 230 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γρ. ζάχαρη
* 4 αβγά
* 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
* 4 κ.σ. γάλα
* Ξύσμα πορτοκαλιού ή δάκρυα κουβερτούρας

Για το frosting βανίλιας
* 450 γρ. άχνη ζάχαρη
* 170 γρ. Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κ.σ. γάλα
* ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Διακοσμητικές προτάσεις
* Χρώματα ζαχαροπλαστικής
* Χρωματιστά καραμελάκια και διακοσμητικά,
* Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.

Συμβουλές για διακόσμηση:
* Διακοσμούμε με frosting βανίλιας που έχουμε χρωματίσει ελαφρά με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια σε σχήμα καρδιάς

Cupcakes σοκολάτας με γλάσο από μασκαρπόνε και...νουτέλα
Χωρίς το γλάσο μεταμορφώνονται σε σοκολατένια μάφινς για το πρωινό!

Υλικά
1/3 κούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

Το αφήνετε στην άκρη και ανακατεύετε σε ένα άλλο μπωλ
1 αυγό,
2/3 κούπας γάλα,
1/4 κούπας λάδι
και 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο(αν σας αρέσει)

Ρίχνετε τα υγρά στα στερεά κι επιπλέον ξύσμα 1 πορτοκαλιού και νιφάδες σοκολάτας, ανακατεύετε και μοιράζετε σε θήκες μάφινς (περίπου 10 μικρές ή 6-7 μιας χρήσης) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Αν θέλετε να φτιάξετε κάποια στιγμή και το γλάσο ανακατεύετε μισή κούπα μασκαρπόνε με μισή κούπα νουτέλα ή και περισσότερο αν σας αρέσει!Επίσης εννοείται ότι μπορείτε να συνοδεύσετε με σκέτη νουτέλα!

 

Να περάσετε όμορφα ό,τι και αν κάνετε!

 

 

Το διαβάσαμε στο yupiii.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από την αγορά γνωστό κασέρι.

    Tην ανησυχία των καταναλωτών έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ΕΦΕΤ προχωρά στην απόσυρση γνωστού τυριού κασέρι μετά...

  2. Εμπορική συνεργασία ΕΨΑ και ΝΗΣΟΣ για την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τις Σποράδες

    Δυο παραγωγικές εταιρίες ελληνικής ιδιοκτησίας, η ΕΨΑ από την Αγριά του Βόλου και η ΝΗΣΟΣ από την Τήνο...

  3. Πως θα διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

    Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και “πανούργα” μυρμήγκια που, ενδεχομένως” να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας,...

  4. Στον Υμηττό αναζητούν ζωή στα καμένα

     Μια παρέα συνειδητοποιημένων φιλόζωων που διαμένουν κυρίως στην Αττική πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου μια δεύτερη εξόρμηση στο καμένο...

Αυτό το γνωρίζατε;

Οδηγός για κεραλοιφή

Οδηγός για κεραλοιφή

Ας δούμε την γνωστή μας κεραλοιφή για διάφορες περιπτώσεις: -Κεραλοιφή για ευκαύματα(Λάδι κουφοξυλιάς,βάλσαμο,χαμομήλι,βασιλικό).-Κεραλοιφή επούλωσης πληγών,αντισηπτική,αντιμικροβιακή (Βάλσαμο,χαμομήλι,λεβάντα,αχχιλέα,λεμόνι).-Κεραλοιφή αντιμικροβιακή-αντιβακτηριδιακή,για μολυνσεις δέρματος,πληγές,σπυράκια(Μαστίχα,λιβάνι,βάλσαμο,πρόπολη,γαρύφαλλο).-Κεραλοιφή για μυικούς πόνους,πιασίματα μυών,αρθροίτιδες(Ματζουράνα,δάφνη,πεύκο,αιθ.έλαιο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πως θα φτιάξουμε σαπούνι με πορτοκάλι

Πως θα φτιάξουμε σαπούνι με πορτοκάλι

Το σαπούνι πορτοκαλιού είναι ότι καλύτερο για το σώμα. Εκτός από τις ιδιότητες του πορτοκαλιού σε... συνδυασμό με το χαμομήλι, το ξύσμα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικές συνταγές για scrub.

Φυσικές συνταγές για scrub.

Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το...

διαβάστε αναλυτικά »

Δραστηριότητες στον κήπο

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός έχει την τιμητική του! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα αυτή μόνο και μόνο...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καρναβάλι: Τα φαγητά σε διάφορες χώρες

Καρναβάλι: Τα φαγητά σε διάφορες χώρες

Τα φαγητά του καρναβαλιού εκφράζουν την ψυχή του κάθε τόπου και συχνά οι ρίζες τους φτάνουν πολύ πίσω στην ιστορία. Στους ρυθμούς...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Η Καθαρή (ή Καθαρά) Δευτέρα, ονομάζεται έτσι, επειδή είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, μιας περιόδου 40 ημερών όπου οι χριστιανοί μένουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική καλλιέργεια λαχανικών

Για τα φυτά ... γιαούρτι

Για τα φυτά ... γιαούρτι

Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Χρησιμοποιήστε το για την περιποίηση του κήπου σας!Και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι μας προσφέρει: Υπάρχουν πολλών ειδών λεμόνια, που ποικίλλουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Τα λεμόνια που...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron