Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα που θα παρουσιάσει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΕΦΕΤ, Κώστας Μπαρμπέρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αφού η εμπειρία έχει δείξει ότι επιμόλυνση με διοξίνες οφείλεται κυρίως σε κατανάλωση από ζώα επιμολυσμένης με διοξίνες ζωοτροφής και όχι στη ρύπανση του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σημείωσε ότι καθώς στην Ελλάδα η βιομηχανική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, πέραν των ζωοτροφών προσοχή θα πρέπει να δίνεται στους άλλους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν επιμόλυνση με διοξίνες, όπως είναι η βόσκηση των ζώων κοντά σε χωματερές και σημεία ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων.

Επισημαίνεται ότι η πρόσληψη διοξινών από τον άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο νευρικό, ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, να επηρεάσουν την αναπαραγωγική λειτουργία, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Την έρευνα αυτή θα παρουσιάσει ο κ.Μπαρμπέρης στη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, οι εργασίες του οποίο ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης «Detrop»

 

 

Το διαβάσαμε στο op7news.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τι να φάω για να γλιτώσω το hangover;

    Εξι γρήγορα σνακ, προτού βγείτε, για να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς...Αν και φυσικά όλο και κάτι θα...

  2. Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου

    Το βακτήριο της σαλμονέλας εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε παρτίδα με παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου της εταιρείας Υφαντής, ζητώντας από...

  3. Δεν αρκούν οι διεθνείς δεσμεύσεις για το στόχο των 2 βαθμών στο κλίμα

    Οι δεσμεύσεις που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν επαρκούν προκειμένου...

  4. Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

    Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα...

Δραστηριότητες στον κήπο

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός έχει την τιμητική του! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα αυτή μόνο και μόνο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι μας προσφέρει: Υπάρχουν πολλών ειδών λεμόνια, που ποικίλλουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Τα λεμόνια που...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron