Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ζυμαρικών

Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά!

Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά!

Η φρέσκια pasta φαίνεται να κατακτά ολοένα και συχνότερα θέση στο τραπέζι μας καθώς αφενός κυκλοφορούν φρέσκα ζυμαρικά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, και αφετέρου υπάρχουν πολλοί λάτρεις της γεύσης που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους πάστα.

Για να σας βάλουμε κι εσάς στον πειρασμό ή στο παιχνίδι, σκεφθήκαμε να σας δώσουμε τη συνταγή και τις οδηγίες παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών. Υπολογίστε όμως πως είναι χρήσιμο να έχετε μια μικρή μηχανή παρασκευής ζυμαρικών για μπορέσετε να δουλέψετε καλύτερα τη ζύμη σας και να κόψετε ευκολότερα τα ζυμαρικά σας στην τελική μορφή που επιθυμείτε..

Συστατικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φρέσκα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Οδηγίες Παρασκευής
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρουνάκι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη σας μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη σας μια μεγάλη μπάλα και καλύψτε τη με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να "ξεκουραστεί".
Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
Αν θέλετε να ετοιμάσετε λαζάνια, ή ταλιατέλες περάστε τη ζύμη από το εξάρτημα κοπής. Αν πάλι προτιμάτε να δημιουργήσετε ραβιόλια, τότε κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και γεμίστε με το υλικό που επιθυμείτε.

Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και να τα απολαύσετε ζεστά στο πιάτο σας με την αγαπημένη σας σάλτσα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καλή παρέα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ας καταγράψουμε μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των ξηρών και των φρέσκων ζυμαρικών.

Τα ξηρά ζυμαρικά είναι οπωσδήποτε πιο πρακτικά, καθώς μπορούν να μείνουν για καιρό στο ντουλάπι μας, και μέσα σε λίγα λεπτά να γίνουν με ένα σωστό βράσιμο και μια ωραία σάλτσα ένα θαυμάσιο πιάτο που θα καλύψει την πείνα μας.

Τα φρέσκα ζυμαρικά από την άλλη πλευρά, απαιτούν συντήρηση στο ψυγείο και όχι για πολύ καιρό. Συχνά μάλιστα για κάποιον που τα δοκιμάζει για πρώτη φορά, μοιάζουν παραβρασμένα. Επειδή όμως είναι συνήθως φτιαγμένα με αυγά, διατηρούν μια ιδιαίτερη γεύση και μια ξεχωριστή απαλή υφή που μπορεί να κερδίσει τους καλοφαγάδες.

 

 

Το διαβάσαμε στο aboutpasta.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα φυτά

    Είναι τα πιο όμορφα φυτά για τα χριστούγεννα. Σίγουρα δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ας δούμε ποιά είναι: Αλεξανδρινό (Ποϊνσέτια)Το...

  2. Τι να φάω για να γλιτώσω το hangover;

    Εξι γρήγορα σνακ, προτού βγείτε, για να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς...Αν και φυσικά όλο και κάτι θα...

  3. Όταν το φαγητό πέσει στο πάτωμα ...

    Δεν είναι αλήθεια η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι αν κάτι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα, πιάνει μικρόβια μόνο αφότου...

  4. Γνωρίζετε γιατί τα φίδια έχασαν τα πόδια τους;

    Αξονικές τομογραφίες ενός μακρόστενου πλάσματος που ζούσε παράλληλα με τους δεινόσαυρους πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια δείχνει να...

Φυτά

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, εκτός από ξενοιασιά, έχει και απρόοπτα που απέχουν από το να είναι σοβαρά για την υγεία, παραμένουν ωστόσο ενοχλητικά. Κοψίματα,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι περιέχει το αντικουνουπικό φιδάκι

Τι περιέχει το αντικουνουπικό φιδάκι

Πόσα και πόσα καλοκαιρινά βράδια μας προφύλαξε από τα τσιμπήματα των αιμοβόρων κουνουπιών; Το φιδάκι, το σπειροειδές βραδύκαυστο εντομοαπωθητικό που η βάση...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron