Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κατσικάκι ή αρνάκι στη λαδόκολλα

Κατσικάκι ή αρνάκι στη λαδόκολλα

Αρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα: παλιά γκουρμέ ευκολία. Βάλτε του αρώματα, τυλίξτε το και βάλτε το στο φούρνο.

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 2-3  ώρες το ψήσιμο, ανάλογα με το βάρος. Yπολογίστε γενικά 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος. Ζητήστε να αφήσουν το μπούτι ολόκληρο και να σας κόψουν μόνον το κάτω μέρος του κόκαλου. Το τμήμα της κλείδωσης να είναι επίσης καθαρά κομμένο. Καθαρίστε το κρέας από το λίπος του, δεν το χρειάζεται, ούτε το ίδιο ούτε η ωραιότατη κι ελαφριά σε υφή σάλτσα που θα έχετε μαζί. Εξαιρετικά εύκολη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο 1.7-2 κιλά, ολόκληρο, άκοπο
5 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι ρίγανης, τα φύλλα
1.5 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και χωρίς την πράσινη ουρίτσα, κομμένη σε μικρά βελάκια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο, τα φύλλα του
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Eτοιμάζετε το μπούτι: To πλένετε, το στεγνώνετε ελαφρώς και το βάζετε πάνω σε διπλή λαδόκολα μήκους 60 εκ. περίπου ή 3 φορές το μήκος του κρέατος που θα τυλίξετε (έχετε αφαιρέσει με μαχαίρι κάθε εμφανές μικρό ή μέγαλο λίπος). Κάνετε με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπούλες και κατά διαστήματα 5 εκατ. περίπου το ένα από το άλλο, χώνετε μέσα στο κρέας τα κομματάκια του σκόρδου (μπορείτε να τα μπήγετε μεγαλύτερα καταρχήν, και μετά να κόβετε όσο περισσεύει και να συνεχίζετε).
Βάζετε με τον ίδιο τρόπο στα κενά τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε τα φύλλα της ρίγανης, αλάτι (όχι υπερβολικό γιατί ψήνεται με τους χυμούς του), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, τα 3-4 κάτω για να καθίσει πάνω τους το κρέας.
Διπλώνετε πακέτο τη λαδόκολα γυρίζοντας επάνω τα πλαϊνά ώστε να μην ξεφύγει το υγρό και την δένετε κάπως σφιχτά, σαν δώρο.

Σημείωση: Εδώ είναι το σημείο που μπορείτε να ενισχύσετε το φάσκιωμα, τυλίγοντας περαιτέρω το πακέτο με το κρέας σε εφημερίδα, διπλή απαραιτήτως -θυμηθείτε: όσο πιο δυσνόητο και άκυρο το κείμενο, τόσο καλύτερα το αμνοερίφιον θα το εμπεδώσει…
Τοποθετείτε το τυλιγμένο και δεμένο πακέτο σε ταψί και όλο μαζί στον προθερμασμένο φούρνο. Στο 10λεπτο κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνετε για 2 περίπου ώρες.


Σημείωση: Όταν θα βγει από το φούρνο και από το περιτύλιγμα, το κρέας θα είναι μαλακό και χωρίς ιδιαίτερη κρούστα. Αν το προτιμάτε πιο τραγανό, βάλτε το ανοιχτό 5 λεπτά στο max του γκριλ. Προσωπικά, δεν έχω καταλήξει τί μου αρέσει περισσότερο. Αισθητικά είναι ωραίο το ροδοψημένο (βλ. και φωτό), αλλά και χωρίς το έξτρα γκριγιάρισμα, ζουμερό και συνεπές στο κόνσεπτ ψησίματος εντός του ατμού, είναι επίσης εξαιρετικό. Η επιλογή λοιπόν, δική σας.

Σερβίρισμα: Mπορείτε να ανοίξετε το πακέτο μπροστά σε όλους, κόβοντάς το με ψαλίδι από το κέντρο ακτινωτά προς τις άκρες ή να μεταφέρετε το ψημένο στη λαδόκολλα κρέας από το αρνάκι ή κατσικάκι σε πιατέλα και να σερβίρετε τη σάλτσα στο πλάι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

 

Το διαβάσαμε στο pandespani.com









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Το ποιό όμορφο άλογο του κόσμου

    Ο Frederick είναι ένας από τους πιο φημισμένους επιβήτορες Freisian στον κόσμο. Πρόκειται για ένα είδος που εξαφανίζεται...

  2. Τα νέα προϊόντα που θα πωλούνται στο εξής στη λαϊκή

    Το καρότσι της λαϊκής δεν θα γεμίζει μόνον με φρούτα και λαχανικά αλλά και με γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά,...

  3. Οικολογικές προτάσεις: μην πετάτε τα χαρτόνια από τα ρολά υγείας

    Ας δούμε μία όμορφη και οικολογική ιδέαΤα χαρτόνια από τα ρολά χαρτιού τουαλέτας, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν...

  4. H Greenpeace προειδοποιεί: μερικά από τα πλέον επικίνδυνα φυτοφάρμακα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται

    Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων εντοπίστηκαν στα 2/3 του συνόλου των δειγμάτων, ενώ το 70% των ουσιών που ανιχνεύθηκαν είναι...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron