Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ζυμαρικών

Κανελόνια με σπανάκι!

Κανελόνια με σπανάκι!

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα κανελόνια, αλλά αποστρέφονται το σπανάκι. Ξεγελάστε τα μικρά σας, γεμίζοντας το πεντανόστιμο ζυμαρικό με το θρεπτικό λαχανικό. Για να γίνει το πιάτο ακόμη πιο γευστικό -και δελεαστικό για τα μικρά μέλη της οικογένειας- μπορείτε να προσθέσετε τυριά και μπέικον στη γέμιση και -γιατί όχι;- λίγη σάλτσα ντομάτας. Δείτε την αναλυτική συνταγή:

Συνταγή για ένα πακέτο κανελόνια

Υλικά

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
300 γρ. ανθότυρο
300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα
Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 αυγά, χτυπημένα
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Αλάτι/Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
500 γρ. τριμμένη ντομάτα, φρέσκια ή συσκευασμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ. γλ. ζάχαρη
Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1ο : Το σπανάκι
Αρχικά, πρέπει να καθαρίσετε το σπανάκι από κοτσάνια και μαραμένα φύλλα. Στη συνέχεια, γεμίστε μια λεκάνη ή το νεροχύτη σας με νερό και αφήστε το σπανάκι να μουλιάσει για αρκετή ώρα. Ξεπλύνετέ το μέχρι καθαρίσει εντελώς και βάλτε το να ζεματιστεί σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει για να φτιάξετε τη γέμιση.

Βήμα 2ο: Σάλτσα ντομάτας
Όσο το σπανάκι μουλιάζει στο καθαρό νερό ή όσο περιμένετε να κρυώσει, μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να ελευθερωθεί το άρωμά του.
Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να βράσει μέχρι να «δέσει» σε ένα συμπαγές μίγμα.

Βήμα 3ο: Η γέμιση και το γέμισμα
Χτυπήστε τα δύο αυγά, κόψτε το σπανάκι και τσιγαρίστε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο μπέικον. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, τα τυριά, το μπέικον, τα αυγά και τα μυρωδικά και πασπαλίστε τα με το μοσχοκάρυδο.
Μην ξεχάσετε να αφήσετε τουλάχιστον 100 γραμμάρια παρμεζάνας εκτός γέμισης, για να πασπαλίστε τα κανελόνια πριν το ψήσιμο.
Αφού ανακατέψετε καλά, γεμίστε ένα ένα τα κανελόνια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Βήμα 4ο: Το ψήσιμο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετήστε τα κανελόνια μέσα στο ταψί, περιχύστε τα με σάλτσα και, στο τέλος, ρίξτε την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα σε φέτες ή τριμμένη/πολτοποιημένη.
Ψήστε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς –μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφήστε τα να κρυώσουν και να «δέσουν» πριν σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Το διαβάσαμε στο mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ιδέες για να διακοσμήσετε το πασχαλινό τραπέζι

    Διακοσμήστε το πασχαλινό τραπέζι με πρωτότυπες ιδέες.Είναι έθιμο να διακοσμούμε το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα. Αν λοιπόν, είστε...

  2. Πως πρέπει να στήβεις το λεμόνι

    Το λεμόνι είναι κάτι που χρησιμοποιείς στα φαγητά, στα γλυκά, στις σαλάτες…Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι κάνεις λάθος και...

  3. Έλλειψη βιταμίνης D; Πως θα το καταλάβετε

    Η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό μας. Μερικές από...

  4. Το ελληνικό γιαούρτι "φλερτάρουν" Coca Cola και Pepsico

    «Χρυσές» business κάνουν στο εξωτερικό οι εταιρείες που επενδύουν στο ελληνικό γιαούρτι. Μία τέτοια, η Chobani, έχει γίνει...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες! Όταν ήμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε πως και πως από τον νονό ή τη νονά μας, να μας φέρει την πασχαλινή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Το μπαλκόνι μας, είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας, ανεξάρτητα ποιά εποχή έχουμε. Πάντα θέλουμε να βγούμε λίγο έξω και αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου για παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για παιδιά: καλλιεργώντας το μέλλον! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους κατανόησης βασικών εννοιών της ζωής από τα παιδιά είναι η εισαγωγή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron