Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ζυμαρικών

Μακαρόνια Bolognese

Μακαρόνια Bolognese

Οι μακαρονάδες είναι η τέλεια λύση για κάθε είδους γεύμα: καθημερινό με τα παιδιά, κυριακάτικο με την ευρύτερη οικογένεια, ρομανικό δείπνο για δύο ή τραπέζι γιορτινό με καλεσμένους. Ας δούμε τη συνταγή για Μακαρόνια Bolognese

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό ζυμαρικά φετουτσίνι ( αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγκουίνι)
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες αποφλοιωμένες και λιωμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι λευκό, ξηρό κρασί
3 φύλλα δάφνης
2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αρκετό θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μικρή ελαφρώς καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κ.γλ. βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετείστε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μία κουταλιά ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, προσθέστε τον κιμά και τσιγαρίστε τον ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Όταν τελειώσετε το τσιγάρισμα, βάλτε σε ένα πιάτο τον κιμά και αφαιρέστε τυχόν λίπη από την κατσαρόλα.

Προσθέστε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο που απέμειναν στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο σκεύος τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν πολύ (τουλάχιστον 15 λεπτά).

Προσθέστε το κρασί και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα λαχανικά με το κρασί να βράσουν στη χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βάλτε στην κατσαρόλα τον κιμά με τις λιωμένες τομάτες, τη δάφνη, το μοσκοκάρυδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για περίπου μία ώρα (όσο χαμηλότερη είναι η φωτιά, τόσο το καλύτερο -η υπομονή σας θα ανταμειφθεί!).

Ξεκινήστε το βράσιμο των ζυμαρικών λίγο πριν «κατεβάσετε» τη σάλτσα από τη φωτιά. Σουρώστε και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.

Τοποθετείστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Λιώστε το βούτυρο και, στη συνέχεια, ρίξτε το σκόρδο και ανακατέψτε το μέχρι να απελευθερωθεί το άρωμά του (λιγότερο από ένα λεπτό). Προσθέστε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και ανακατέψτε για 1 με 2 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και χύστε την Bolognese, το φλιτζάνι με το νερό από τα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος στην καινούρια κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2 με 3 λεπτά και προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε για 3 έως 5 λεπτά και κατεβάστε το φαγητό απ’ τη φωτιά.

Συμβουλή: μη σερβίρετε αμέσως -αφήστε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα για λίγο, να «δέσουν».

Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Το διαβάσαμε στο .mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Από περιστέρια οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Μία νέα startup φιλοδοξεί να δίνει σε πραγματικό χρόνο και κατά παραγγελία μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο...

  2. Aποκτούν τον δικό τους Περιοδικό Πίνακα oι πρωτεΐνες

    Επιστήμονες στη Βρετανία παρουσίασαν τον πρώτο Περιοδικό Πίνακα Συμπλεγμάτων Πρωτεϊνών, γεγονός που θα επιτρέψει στους ερευνητές όλου του...

  3. Μία συνήθεια που μας γερνάει

    Επιστέφετε εξαντλημένοι από τη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι ένα ζεστό μπάνιο που θα σας χαλαρώσει...

  4. Μικρά μυστικά για το μαγείρεμα

    Μικρά, αλλά χρήσιμα μυστικά για το μαγείρεμα, που κάνουν την διαφορά! ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑΑφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες! Όταν ήμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε πως και πως από τον νονό ή τη νονά μας, να μας φέρει την πασχαλινή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Το μπαλκόνι μας, είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας, ανεξάρτητα ποιά εποχή έχουμε. Πάντα θέλουμε να βγούμε λίγο έξω και αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου για παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για παιδιά: καλλιεργώντας το μέλλον! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους κατανόησης βασικών εννοιών της ζωής από τα παιδιά είναι η εισαγωγή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron