Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κουνελάκι μαρινάτο

Κουνελάκι μαρινάτο

Κρητική συνταγή για κουνέλι που συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Το μυστικό του καλομαγειρεμένου φαγητού είναι το αργό ψήσιμο και μάλιστα με ελάχιστη φωτιά. Όσο πιο αργά το μαγειρέψεις τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για την μαρινάδα
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
καλό κόκκινο κρασί
μίσο κουταλάκι του γλυκού κύμινο
μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι (περίπου 10)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

Υλικά για το μαγείρεμα
ελαιόλαδο
2 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
κόκκινο κρασί
αλάτι
μισό ποτήρι του κρασιού καλό σπιτικό ξύδι

Πώς το κάνουμε:
1) Σ' ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το κουνέλι αφού το έχουμε πλύνει καλά. Ρίχνουμε το κύμινο τους κόκκους πιπεριού τα φύλλα της δάφνης φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και με τα χέρια μας απλώνουμε ώστε το κύμινο και το πιπέρι να πάει όσο το δυνατόν παντού στις μερίδες του κουνελιού.

2) Ρίχνουμε στο σκεύος κόκκινο κρασί τόσο ώστε να καλύψει το κρέας, καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

3) Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλά καρέ.

4) Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και την βάζουμε σε μέτρια πως δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει.

5) Προσθέτουμε το κουνέλι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

6) Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την μαρινάδα και συμπληρώνουμε κόκκινο κρασί τόσο ώστε το κρέας να έχει καλυφθεί κατά τα δύο τρίτα και ανακατεύουμε.

7) Σιγομαγειρεύουμε με την κατσαρόλα σκεπασμένη χωρίς να ανακατέψουμε στην συνέχεια το φαγητό.Η φωτιά μας πρέπει να είναι πολύ σιγανή και το κουνελάκι είναι έτοιμο μέχρι να τσιμπιέται εύκολα με το πιρούνι. Το δικό μου σε κουζίνα γκαζιού χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να γίνει.

8) Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το μισό κρασοπότηρο καλό σπιτικό ξύδι

9) Αναδεύουμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

10) Αφήνουμε το ξύδι να εξατμιστεί και μετά από δέκα λεπτά το κουνελάκι είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι. Στην Κρήτη για το πιλάφι χρησιμοποιούν καρολίνα εγώ χρησιμοποίησα μπασμάτι και του ταίριαζε πάρα πολύ

Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό γίνεται ακόμη πιο μυρωδάτο αν το κύμινο είναι φρεσκοτριμμένο. Μην ξεχνάτε και το πολύ αργό ψήσιμο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Το διαβάσαμε στο sintagespareas.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την διατροφή μας όταν έχει ζέστη

    Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξεγνοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της. Ποιοι είναι...

  2. Πως ο άνθρωπος κάνει τις νυχτοπεταλούδες να αποφεύγουν το φως

    Η έλξη που νιώθουν πολλά έντομα για το φως αποδεικνύεται συχνά θανάσιμη. Κι όμως, οι νυχτοπεταλούδες των πόλεων...

  3. Το πιο ευτυχισμένο ζώο του πλανήτη

    Στις  φωτογραφίες ποζάρει ένα χαριτωμένο ζώο, το Quokka, που είναι γνωστό ως το πιο χαρούμενο ζώο στον πλανήτη.Πρόκειται...

  4. ΕΛΓΑ: οι προσληφθέντες γεωπόνοι

    Τον κατάλογο με τους 57 εποχικούς υπαλλήλους του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Γεωπόνων, που προσλαμβάνει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron