Αρχική » Χώροι κηπουρικής » Κηπουρική εξωτερικών κήπων

Μπόλιασμα του Αμπελιού

Μπόλιασμα του Αμπελιού

Γνωρίζετε πως γίνεται το  μπόλιασμα του κλήματος - αμπελιού; Ας δούμε χρήσιμες πληροφορίες

Ξεκινάμε από το γιατί να μπολιάσουμε ένα αμπέλι;
Μπολιάζουμε ένα αμπέλι για να αλλάξουμε την ποικιλία του. Εκμεταλλευόμαστε ότι το υποκείμενο (παλιό κλήμα) έχει ένα εδραιωμένο και υγιές ριζικό σύστημα.

Πώς γίνεται το μπόλιασμα ενός αμπελιού;

Εν συντομία, τα βήματα είναι τα ακόλουθα:
    Κόβουμε το παλιό κλήμα μισό μέτρο πάνω από τη βάση.
    Καθαρίζουμε τον κορμό του κλήματος από τα εξωτερικά παλαιά στρώματα.
    Προετοιμάζουμε τα μάτια από το κλήμα που θέλουμε να αναπαράγουμε.
    Κάνουμε 2 Τ τομές στον κορμό του κλήματος που κόψαμε.
    Βάζουμε τα 2 μάτια στο κομμένο κλήμα.
    Δένουμε γερά τα μάτια.
    Κάνουμε μερικές τομές στο κάτω μέρος του κλήματος ώστε να φύγουν οι περισσευόμενοι χυμοί και να μην μας πετάξει τα μάτια.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα του αμπελιού;
Η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα ενός αμπελιού είναι μερικές εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των ματιών. (Τέλη Μαρτίου, Αρχές Απριλίου).

 

 

Το διαβάσαμε στο kalliergo.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Άνθρωπος και φύση γίνονται ένα

    Μία όμορφη εικαστική παρέμαβαση. «Κοίταξες προσεκτικά; Πάρε το χρόνο σου. Ξόδεψε μερικά παραπάνω λεπτά και θα ανακαλύψεις πολλά...

  2. Αντιμέτωπη με την πρόκληση της βιοποικιλότητας η νέα ΚΑΠ

    Η νέα «πράσινη» Κοινή Αγροτική Πολιτική θα μπορούσε να βοηθήσει την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της ανάσχεσης...

  3. Το Όχι της Ευρωβουλής στις απαγορεύσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

    Την πρόταση κανονισμού που θα επέτρεπε σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. να περιορίζει ή να απαγορεύει την...

  4. Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

    Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα...

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Το Μαγιάτικο στεφάνι ένα πανάρχαιο έθιμο που ακόμα παραμένει ζωντανό σε όλη την Ελλάδα. Όμως ποια είναι η προέλευση του; Ο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Έχοντας περισσότερα από 80 ενεργά συστατικά, η αλόη αναγνωρίζεται από τις σύγχρονες έρευνες ως ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» στο φαρμακείο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron