Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Μπισκότων

Σοκολατένια μπάρα!

Σοκολατένια μπάρα!

Εύκολη και νόστιμη η Σοκολατένια μπάρα για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο...
8 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα
250 γραμμάρια μερέντα
200 ml κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση
άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι κακάο
Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο δυνατό.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα τις αρεσκείας μας και ρίχνουμε και ελάχιστο αλεύρι.
Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα
Κτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.
Βάζουμε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνουμε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
Κατόπιν αλείφουμε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
Αλείφουμε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Τουμπάρουμε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζουμε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη μας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 


Το διαβάσαμε στο: tro-ma-ktiko.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής

    Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώνουμε δράση ανακύκλωσης, το Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 10 το...

  2. Νέο Gadget κάνει κάθε κρασί να «πίνεται»

    Οι γνώστες των καλών κρασιών συχνά είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν...

  3. Η πιο ακριβή ράτσα σκύλου στον κόσμο

    Είναι μία αρχαία ράτσα σκύλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των πλουσίων Κινέζων ενώ οι τιμές του μπορούν...

  4. Χάνονται οι μέλισσες, η αγροτική παραγωγή απειλείται

    Νεοσύστατος διεθνής οργανισμός που παρακολουθεί την υγεία των οικοσυστημάτων για λογαριασμό του ΟΗΕ αφιερώνει την πρώτη έκθεσή του...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron