Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Τούρτα σοκολάτας, εύκολη!

Τούρτα σοκολάτας, εύκολη!

Πανεύκολος και πεντανόστιμος πειρασμός. Μια τούρτα που γίνετε πολύ πολύ γρήγορα με υπέροχη γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας, φτιαγμένη με τα χεράκια σας.

Υλικά συνταγής

    Για το παντεσπάνι
    έτοιμο παντεσπάνι

ή 1 δόση υλικά για τη παρασκευή παντεσπανιού

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • βούτυρο [για άλειμμα ταψιού]
  • Για παντεσπάνι σοκολάτας αντικαταστήστε 3 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. κακάο
  • Για το σιρόπι: Για να σιροπιάσετε το παντεσπάνι σας βράστε για 3′-4΄,1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγη βανίλια.


    Για τη γέμιση
    330 γρ. βούτυρο
    560 γρ. κουβερτούρα
    120 γρ. άχνη ζάχαρη
    Για το σιρόπι [προαιρετικά] **
    2 φλ.τσ. νερό
    1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
    φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
    Για επικάλυψη-γαρνίρισμα
    φιλέ αμύγδαλου ή
    καρύδια χονδροτριμένα ή
    νιφάδες σοκολάτας ή
    σαντιγί ή
    Φράουλες φρέσκιες

Εκτέλεση συνταγής

    Για το πεντεσάνι: Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι σε ταψί 22-24 εκ. περίπου :

  1. Σπάμε τα αβγά και  τοποθετούμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια.
  2. Προσθέτουμε στο σκεύος με τους κρόκους  τη ζάχαρη [κρατάμε 2 κουταλιές για τη μαρέγκα] και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Χτυπάμε  τα ασπράδια μόνα τους με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να ενσωματωθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε να αν ανακατεύουμε με κουτάλα με πολύ απαλές κινήσεις .
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 25 εκ. περίπου,  ελαφρά βουτυρωμένο [ή χαρτί ψησίματος] και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψετε  σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη. [Για τη κοπή χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, με δόντια].


    Για τη γέμιση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
    Για το σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί για 4 λ. περίπου μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.  Κόβουμε το  παντεσπάνι σε 3 ομοιόμορφα οριζόντια μέρη με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και τα σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    Για τη συναρμολόγιση: Κρατάμε τη μισή από τη σοκολατένια γέμιση στην άκρη για επικάλυψη.
    Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια στρώση- βάση από το παντεσπάνι σιροπιασμένο, βάζουμε τη μισή της μισής κρέμας σοκολάτας, προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος. Συνεχίζουμε με το δεύτερο σιροπιασμένο παντεσπάνι και την υπόλοιπη μισή κρέμα σοκολάτας. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά τη παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.

* Άν δεν έχετε χρόνο πάρτε έτοιμο παντεσπάνι.
>** Για πιο ανάλαφρη τουρτίτσα μη προσθέτετε το σιρόπι.


Το διαβάσαμε στο neolaia.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Σκοτώνουν άγρια ζώα οι φράχτες για τους πρόσφυγες

    «Πολλές αναφορές έχουν έρθει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κυνηγετικούς συλλόγους, των οποίων τα μέλη έχουν...

  2. Η Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών

    Η Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών (Word Migratory Bird Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαίου (9-10...

  3. "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ! ΚΑΝ΄ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ"

    O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού...

  4. Στα χωριά της Ηπείρου επιδρομές λύκων

    Όλο και πιο συχνές γίνονται οι επιδρομές λύκων στα χωριά της Ηπείρου. Μάλιστα καταγράφονται περιπτώσεις όπου αγέλες άγριων...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron