Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πίτες

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Τρώγεται ζεστή ή κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο.

Υλικά
    4-6 φύλλα κρούστας
    120 γρ. βούτυρο
    2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
    1 πρέζα αλάτι
    10 αβγά μεγάλα
    250 γρ. ζάχαρη
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
    80 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

 

 

Το διαβάσαμε στο toarkoudi.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ελαιόλαδο: φάρμακο με σφραγίδα

    Το «Υγρό της ζωής» αποκαλούν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις το ελαιόλαδο! Η συμβολή του στη...

  2. Υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο

    Το κολατσιό στο σχολείο δεν είναι απλά ένα ενδιάμεσο γεύμα – δεν έρχεται μόνο να καλύψει την αίσθηση...

  3. Στην Τανάγρα προβλήματα ύδρευσης λόγω Ασωπού

    Χωρίς επαρκή κάλυψη στην ύδρευση παραμένουν αρκετές περιοχές του Δήμου Τανάγρας από τη συνεχιζόμενη ρύπανση του Ασωπού ποταμού.Οι...

  4. Έντομα: πότε εμφανίστηκαν

     Τα έντομα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γη πριν από περίπου 480 εκατ. χρόνια, σχεδόν παράλληλα με τα...

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Το Μαγιάτικο στεφάνι ένα πανάρχαιο έθιμο που ακόμα παραμένει ζωντανό σε όλη την Ελλάδα. Όμως ποια είναι η προέλευση του; Ο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Έχοντας περισσότερα από 80 ενεργά συστατικά, η αλόη αναγνωρίζεται από τις σύγχρονες έρευνες ως ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» στο φαρμακείο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron