Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πρωϊνού

Τηγανίτες

Τηγανίτες

Οι τηγανίτες είναι τόσο αγαπημένες για όλους μας που αποφασίσαμε να σας δείξουμε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να τις φτιάξετε. Η αλήθεια είναι πως είναι νόστιμη η συνταγή αλλά το πιο ιδιαίτερο είναι ο τρόπος που θα σας δείξουμε για να φτιάξετε την τηγανίτα. Πάμε να κάνουμε τις πιο τέλειες τηγανίτες, ακολουθώντας απλές και εύκολες συμβουλές.

Yλικά:

300 ml γάλα
100 γρ. γιαούρτι  πλήρες
200γρ. Αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
100 γρ. άχνη Ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
Μπουκάλι για να κάνουμε τηγανήτες με σχέδια, σπείρες και προσωπάκια.

Αλμυρές:
Κασέρι-Αλλαντικά
Τόνο, ντομάτα, μαρούλι, ελαιόλαδο με γεύση βασιλικό ή κάτι παρόμοιο

Εκτέλεση:

Αναμειγνύεις όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις έχεις έτοιμο το μείγμα βάζεις το τηγάνι να κάψει και βάζεις λίγο μείγμα στο μπουκάλι που έχεις κάνει πρώτα μια τρύπα για να περνάει το υγρό.  “Ζωγράφισε” στο τηγάνι το σχέδιο που θέλεις να κάνεις και άστο για κάποια δευτερόλεπτα να ψηθεί, έπειτα γέμισε τα κενά. Όταν φτιάξεις τις τηγανίτες σέρβιρε τες αλμυρές ή γλυκές.

Καλή επιτυχία.

 

Το διαβάσαμε στο bletsas.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πρωτοχρονιάτικα εδέσματα ανά τον κόσμο

    Πολλές κουλτούρες καλωσορίζουν την νέα χρονιά με κάποιο συγκεκριμένο φαγητό που συμβολικά είναι το πρώτο πιάτο της νέας...

  2. Aποκτούν τον δικό τους Περιοδικό Πίνακα oι πρωτεΐνες

    Επιστήμονες στη Βρετανία παρουσίασαν τον πρώτο Περιοδικό Πίνακα Συμπλεγμάτων Πρωτεϊνών, γεγονός που θα επιτρέψει στους ερευνητές όλου του...

  3. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού!

    Παρά το ότι έχει τόσα οφέλη, οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα σπεύδουν να ξεπλυθούν με...

  4. Κεφίρ: ιδιότητες και θρεπτική αξία

     Το κεφίρ είναι ένα όξινο και ήπιας αλκοολικής ζύμωσης γαλακτοκομικό προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, το...

Φυτά

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Το περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες! Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου...

διαβάστε αναλυτικά »

Η λίπανση του εδάφους

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι που είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να προσέξουμε την λίπανση των φυτών μας. Ας δούμε τί πρέπει να κάνουμε:-Δεν βάζουμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Δραστηριότητες στον κήπο

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να περνάτε όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας. Η δημιουργία ενός λαχανόκηπου στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Παιδικός κήπος

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλεια των παιδιών στον κήπο. Σε περιπτώσεις που στον κήπο υπάρχουν ανοιχτά πηγάδια οπωσδήποτε θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Ζώα και κήπος

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

'Καλή μου άνοιξη, στο γείσο της στέγης μου χάριζέ μου δυο φωλιές χελιδόνια." Σαν για να μας θυμίσει ότι η ζωή επιμένει...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron