Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Τηγανιτό παγωτό!

Τηγανιτό παγωτό!

Οι λάτρεις του παγωτού τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμά του. Και με το δίκιο τους! Εξάλλου μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε από παιδιά είναι η κατανάλωση παγωτού. Τόσες γεύσεις, τόσοι τρόποι να το γευτείς, όπως και τόσοι λόγοι και αφορμές. Κάθε φορά μπορεί να υπάρξει ευκαιρία να απολαύσουμε μια μπάλα παγωτό.

Τι γίνεται, όμως, όταν το παγωτό είναι τηγανιτό;

Όσοι το έχετε δοκιμάσει, σίγουρα αυτήν τη στιγμή το έχετε λιγουρευτεί και ανυπομονείτε να το φτιάξετε για να το γευτείτε και πάλι. Αν, από την άλλη, ακούτε πρώτη φορά για την κινέζικη αυτή συνταγή ετοιμαστείτε να μυηθείτε και να γνωρίσετε τα μυστικά που κρύβει ο κόσμος του παγωτού. Γιατί ναι, υπάρχει τρόπος το παγωτό που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.

Ανοίξτε ντουλάπια και ψυγείο και αναζητήστε τα παρακάτω υλικά:

Παγωτό φυσικά! Μια οικογενειακή συσκευασία με την αγαπημένη σας γεύση. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με ό,τι γεύση σας αρέσει. Δείτε εδώ συνταγές
2 αυγά
150 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Σιρόπι σοκολάτα για γαρνιτούρα
Λάδι για το τηγάνισμα

Μπαίνουμε γεμάτοι διάθεση στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε!

Αρχικά βγάζουμε το παγωτό από τη συσκευασία και το κάνουμε πολλές μπάλες. Μόλις τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα. Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό τόσο καλύτερα.

Στα υπόλοιπα υλικά μας τώρα. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Παίρνουμε τις παγωμένες μπάλες παγωτού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού και βανίλιας και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη κρούστα γύρω από κάθε μπάλα.

Αποθηκεύουμε τις μπάλες με την κρούστα για 1 ώρα ακόμα στην κατάψυξη.

Μόλις περάσουν τα απαραίτητα λεπτά, ετοιμαζόμαστε για το τηγάνισμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάθε μπάλα πρέπει να σκεπαστεί πλήρως από λάδι όταν τηγανίζεται. Γι’ αυτό αν διαθέτετε φριτέζα προτιμήστε να την χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το λάδι έχει κάψει, βουτήξτε την μπάλα παγωτού, για λίγα λεπτά μόνο, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Σερβίρετε αμέσως το παγωτό και για την μεγαλύτερη απόλαυσή σας γαρνίρετε το με σιρόπι σοκολάτας.

 

 

Το διαβάσαμε στο casasideas.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Το στεφάνι του Μάη: τί συμβολίζει

    Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή της άνοιξης, αλλά και ολόκληρης της φύσης και το μαγιάτικο στεφάνι είναι το...

  2. Πόσο χρήσιμο είναι ένα παγάκι!

    Μπορεί να έχετε συνδέσει στο μυαλό σας τα παγάκια με ένα κρύο ρόφημα αλλά οι χρήσεις τους είναι...

  3. Πρωτομαγιά των λουλουδιών και το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

    Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια) της...

  4. Ανοίγει τις πύλες της η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

    Με την παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ....

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες! Όταν ήμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε πως και πως από τον νονό ή τη νονά μας, να μας φέρει την πασχαλινή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Διακόσμηση για το μπαλκόνι μας

Το μπαλκόνι μας, είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας, ανεξάρτητα ποιά εποχή έχουμε. Πάντα θέλουμε να βγούμε λίγο έξω και αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου για παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για τα παιδιά

Κηπουρική για παιδιά: καλλιεργώντας το μέλλον! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους κατανόησης βασικών εννοιών της ζωής από τα παιδιά είναι η εισαγωγή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron