Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Κουνέλι λεμονάτο

Κουνέλι λεμονάτο

Λεμονάτο κουνέλι στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Υλικά
1 κουνέλι μέτριο κομμένο σε μερίδες,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη,
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη,
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί,
χυμό δύο μέτριων λεμονιών

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να μισοσκεπάσει το κουνέλι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, όταν το κρέας μας μαγειρευτεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

Το διαβάσαμε στο argiro.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Το εμπόριο της ελληνικής γούνας, έπεσε σε «συμπληγάδες»

    Ανάμεσα σε δύο «συμπληγάδες», του πολέμου στην Ουκρανία και της διολίσθησης του ρουβλιού στη Ρωσία, που έχει ως...

  2. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού!

    Παρά το ότι έχει τόσα οφέλη, οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα σπεύδουν να ξεπλυθούν με...

  3. Μενού με ονόματα από την ελληνική κρίση!

    Το ελληνικό εστιατόριο «Ζ» στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες πιάτα που φέρουν ονόματα...

  4. Αφιερωμένη στους παραδοσιακούς σπόρους είναι η 4η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

    Στην ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων με σκοπό τη διάσωση, διάδοση, ανταλλαγή και χρήση τους αφιερώνεται η...

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron