Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πρωϊνού

Μηλοτηγανίτες

Μηλοτηγανίτες

Με τα πιο απλά υλικά για τη δημιουργία του χυλού -αυγά, αλεύρι, γάλα- και στον οποίο θα προσθέσουμε μήλο τριμμένο στον τρίφτη. Αν μια απλή, νόστιμη, ελαφριά και γρήγορη λιχουδιά μπορεί να σας φτιάξει το πρωινό μιας “μουντής” Κυριακής, η καλύτερη επιλογή είναι αυτές οι Μηλοτηγανίτες.
Δοκιμάστε τις!

Υλικά (40-45 Μηλοτηγανίτες)
2 αυγά
230 g αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
200 g γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
3 μήλα
1 λεμόνι, το ξύσμα
λάδι ελαφρύ, για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
μέλι

Εκτέλεση
    Σε μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Σε μετρίου μεγέθους μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.
    Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
    Με γρήγορες κινήσεις καθαρίζουμε τα μήλα ένα-ένα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, επάνω από το μπωλ ανάμειξης.
    Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο χυλό, να μη μαυρίσουν.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια λεπτή στρώση λαδιού -το οποίο ανανεώνουμε σε κάθε τηγανιά- και το αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αλλά όχι να κάψει.
    Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του χυλού περιμετρικά και σε απόσταση μεταξύ τους.
    Ψήνουμε καλά από τη μια πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε κι από την άλλη να ψηθούν και να χρυσίσουν.
    Τις συγκεντρώνουμε σε πιατέλα διατηρώντας τις ζεστές (στο θάλαμο του φούρνου), μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα των Pancakes.
    Τρώγονται ζεστές.
  
    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη+κανέλα, μέλι, maple syrup, σπιτικό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
    Ακόμα-ακόμα καταναλώνονται με αλμυρές γεύσεις, όπως ζαμπόν, νόστιμα ελληνικά τυριά, αυγά τηγανιτά και άλλα, με τελική κατάληξη ένα όμορφο brunch για ένα δικό μας αποκλειστικά, χαλαρωτικό, Κυριακάτικο πρωινό.
    Συνοδεύουμε τις μυρωδάτες τηγανίτες πίνοντας ζεστό τσάι, ανακουφιστικό αρωματικό καφέ, χλιαρό γάλα, φρέσκους χυμούς!

 

Το διαβάσαμε στο expresstime.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

    Κρατήστε τα τυριά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική...

  2. Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

    Η Καθαρή (ή Καθαρά) Δευτέρα, ονομάζεται έτσι, επειδή είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, μιας περιόδου 40 ημερών...

  3. Ιαπωνία: πολύ ακριβά τα φρούτα, πωλούνται ένα-ένα

    Δύο πεπόνια κανταλούπε, γνωστά ως Γιουμπάρι, αγοράστηκαν την Παρασκευή έναντι 1,5 εκατομμυρίου γιεν (11.100 ευρώ) σε δημοπρασία που...

  4. Φέρνει… γούρι το ψάρι δράκος!

    Το ψάρι «κόκκινος δράκος», επίσης γνωστό και ως Arowana, θεωρείται ότι... φέρνει καλή τύχη κατά την κινεζική λαϊκή...

Φυτά

Κρεμμύδια: για θεραπεία και ομορφιά

Κρεμμύδια: για θεραπεία και ομορφιά

Το κρεμμύδι εκτιμάται από την αρχαιότητα για τις διουρητικές, τονωτικές και απολυμαντικές ιδιότητές του. Χρησιμοποιούμενα μέρη: Ο βολβός και ο χυμός του.Κύρια γνωστά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Απο που πήραν τα ονόματά τους οι μήνες του χρόνου

Απο που πήραν τα ονόματά τους οι μήνες του χρόνου

Κάθε μήνας έχει και μια διαφορετική ιστορία...ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣΟ πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από το θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αμυγδαλέλαιο για όμορφα μάτια

Αμυγδαλέλαιο για όμορφα μάτια

Τα ελκυστικά μάτια αντανακλούν τη φυσική ομορφιά σε κάθε άτομο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα μάτια μας χωρίς μαύρους κύκλους!Ωστόσο, αυτό...

διαβάστε αναλυτικά »

Συγκομιδή Λαχανικών

Φρούτα και λαχανικά, ποιά είναι η εποχή τους;

Φρούτα και λαχανικά, ποιά είναι η εποχή τους;

Με τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής των φρούτων και λαχανικών - με τα φυτοφάρμακα - τα θερμοκήπια - ορμόνες κλπ που χρησιμοποιούνται, δεν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πώς θα κάνετε τα δικά σας μαντηλάκια καθαρισμού

Πώς θα κάνετε τα δικά σας μαντηλάκια καθαρισμού

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα. Είναι επίσης ένα “πολυλειτουργικό” εργαλείο ομορφιάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιβλία

Η μεσογειακή διατροφή για ενήλικες

Η μεσογειακή διατροφή για ενήλικες

Η Μεσογειακή Διατροφή αναγνωρίστηκε ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO (Ναϊρόμπι, Νοέμβριος 2010), μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πως θα αντισταθούμε στους ιούς με τα όπλα της φύσης

Πως θα αντισταθούμε στους ιούς με τα όπλα της φύσης

Περιφέρεστε άσκοπα στο σπίτι με το θερμόμετρο υπό μάλης, ο βήχας δεν σας αφήνει να κλείσετε μάτι τη νύχτα και τα χαρτομάντιλα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron