Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Πρωϊνού

Μηλοτηγανίτες

Μηλοτηγανίτες

Με τα πιο απλά υλικά για τη δημιουργία του χυλού -αυγά, αλεύρι, γάλα- και στον οποίο θα προσθέσουμε μήλο τριμμένο στον τρίφτη. Αν μια απλή, νόστιμη, ελαφριά και γρήγορη λιχουδιά μπορεί να σας φτιάξει το πρωινό μιας “μουντής” Κυριακής, η καλύτερη επιλογή είναι αυτές οι Μηλοτηγανίτες.
Δοκιμάστε τις!

Υλικά (40-45 Μηλοτηγανίτες)
2 αυγά
230 g αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
200 g γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
3 μήλα
1 λεμόνι, το ξύσμα
λάδι ελαφρύ, για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
μέλι

Εκτέλεση
    Σε μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Σε μετρίου μεγέθους μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.
    Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
    Με γρήγορες κινήσεις καθαρίζουμε τα μήλα ένα-ένα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, επάνω από το μπωλ ανάμειξης.
    Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο χυλό, να μη μαυρίσουν.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια λεπτή στρώση λαδιού -το οποίο ανανεώνουμε σε κάθε τηγανιά- και το αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αλλά όχι να κάψει.
    Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του χυλού περιμετρικά και σε απόσταση μεταξύ τους.
    Ψήνουμε καλά από τη μια πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε κι από την άλλη να ψηθούν και να χρυσίσουν.
    Τις συγκεντρώνουμε σε πιατέλα διατηρώντας τις ζεστές (στο θάλαμο του φούρνου), μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα των Pancakes.
    Τρώγονται ζεστές.
  
    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη+κανέλα, μέλι, maple syrup, σπιτικό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
    Ακόμα-ακόμα καταναλώνονται με αλμυρές γεύσεις, όπως ζαμπόν, νόστιμα ελληνικά τυριά, αυγά τηγανιτά και άλλα, με τελική κατάληξη ένα όμορφο brunch για ένα δικό μας αποκλειστικά, χαλαρωτικό, Κυριακάτικο πρωινό.
    Συνοδεύουμε τις μυρωδάτες τηγανίτες πίνοντας ζεστό τσάι, ανακουφιστικό αρωματικό καφέ, χλιαρό γάλα, φρέσκους χυμούς!

 

Το διαβάσαμε στο expresstime.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Χριστούγεννα 2016. Τι συνιστά ο ΕΦΕΤ για την αγορά τροφίμων

    Στην ενημέρωση των καταναλωτών, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως...

  2. Αιγιαλούς Natura παραχωρεί σε ιδιώτες και Δήμους το ΥΠΕΝ

    Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι παράκτιες περιοχές της χώρας...

  3. Σκοτώνουν άγρια ζώα οι φράχτες για τους πρόσφυγες

    «Πολλές αναφορές έχουν έρθει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κυνηγετικούς συλλόγους, των οποίων τα μέλη έχουν...

  4. Αλόννησος: πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα

    Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, η Αλόννησος έγινε η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα,...

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Η συνήθεια αυτή, προέρχεται από τις ΗΠΑ όταν, πριν 200 περίπου χρόνια, ο πρώτος πρέσβης της Αμερικής στο Μεξικό, Joel Poinsett έφερε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Μπορείτε να βρείτε ένα άδειο βαρέλι; Έχουμε μερικές ιδέες για το πως θα το αξιοποίησετε. Αυτό που χρειάζετε είναι φαντασία και μεράκι!        ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Για να «πετύχει» η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δεν χρειάζονται ακριβά διακοσμητικά, ολοκαίνουρια στολίδια και σπατάλη των τελευταίων μας ευρώ. Καλά θα ήταν κι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η χρήση της βανίλιας από τις παιδικές κρέμες ως τα παγωτά βανίλια και από το γλάσο για τα γλυκά ως το παραδοσιακό...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, οι πιο όμορφες γιορτές του χρόνου πλησιάζουν. Μαζί τους όμως πλησιάζουν κι ένα σωρό «διατροφικοί πειρασμοί». Αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και η υγεία του γυναικείου κόλπου επιτάσσουν την καθημερινή κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού.Η διαιτολόγος Lindy Cohen από το Σίδνεϊ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν πώς να πλύνουν σωστά τα λαχανικά με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.Αρχικά θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Αντικαταστήστε με «πράσινα καθαριστικά» τα σκληρά και επιβλαβή χημικά! Τη λύση σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα στο νοικοκυριό τους...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron