Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » vegan και νηστίσιμα

Μουσακάς αρύσιμος

Μουσακάς αρύσιμος

Πολύ νόστιμος ο αρτύσιμος μουσακάς για όλες τις εποχές

Υλικά ( για 8-10 μερίδες)

1,5 κιλό πατάτες, 7 τεμάχια μελιτζάνες
5 κανονικά κρεμμύδια, 4 σκελίδες σκόρδο
1,5 κιλό φρέσκιες ντομάτες, 250 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Κανέλα σκόνη, κύμινο σκόνη, μαυροπίπερο, λάδι, αλάτι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες.Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό,αφού τις αλατίσουμε επί μία ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και ύστερα τις μελιτζάνες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε έναν ταβά και, όταν ροδίσουν , προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει (στο μπλέντερ).Αφού βράσουν για δεκαπέντε λεπτά τα υλικά μας, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε τη φωτιά.
Στη συνέχεια, ερχόμαστε στο ταψί μας.Στρώνουμε μία σειρά πατάτες και ρίχνουμε με βία βαθιά κουτάλα λίγη απο τη γέμιση μας.Προσθέτουμε ύστερα λίγη φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι.Κατόπιν τοποθετούμε μία σειρά μελιτζάνες.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο,δηλαδή πατάτες,γέμιση,φρυγανιά,κεφαλοτύρι,μελιτζάνες,γέμιση,φρυγανιά,κεφαλοτύρι.Κανονίζουμε έτσι ώστε τα υλικά μας να φτάσουν για δύο σειρές πατάτες και δύο σειρές μελιτζάνες και τέσσερις σειρές στρώσεις με φρυγανιά,κεφαλοτύρι και γέμιση.

Υλικά για την κρέμα

250 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια λάδι
5 αυγά,2 ποτήρια λάδι
1,5 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο


Κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συγχρόνως ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώσπου να ροδίσει.Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά, τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ήδη, και ανακατεύουμε συνεχώς ωσότου ν’αρχίσει να πήζει το μείγμα.Κατόπιν το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε την μπεσαμέλ σε όλο το ταψί ώσπου να σκεπαστεί παντού ομοιόμορφα.Το βάζουμε στον φούρνο , στους 180 βαθμούς,και σε μισή ώρα θα έχει ροδίσει και θα είναι έτοιμο.Καλό είναι να περιμένουμε λίγο να κρυώσει, γιατί αλλιώς δεν θα κοπεί σωστά.
Μπορούμε να κάνουμε τον μουσακά μας και χωρίς γέμιση,δηλαδή μόνο με φρυγανιά και κεφαλοτύρι, και από πάνω να βάλουμε την μπεσαμέλ.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Πηγή: monastiriaka.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Πατάτα, Μελιτζάνα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Η Πεταλούδα Μονάρχης

    Tα 41 χρόνια από την ανακάλυψη τηε κρυψώνας της πεταλούδας μονάρχη τιμάει με το σημερινό της doodle η...

  2. Πύλες εισόδου πιστοποιήθηκαν στα πλαίσια του ΟΣΔΕ

    Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, πιστοποιούνται με 6ετή διάρκεια (2015 -...

  3. Αυγά: είναι χρυσή τροφή

    Αν θέλεις να χάσεις το λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για...

  4. Η σαύρα που όταν ζεσταίνεται ... αλλάζει φύλο

    Αυτό το ερπετό προτιμά να γίνεται γυναίκα όταν ο καιρός είναι καλός: ερευνητές στην Αυστραλία περιγράφουν ένα είδος...

Φυτά

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και η υγεία του γυναικείου κόλπου επιτάσσουν την καθημερινή κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού.Η διαιτολόγος Lindy Cohen από το Σίδνεϊ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ποιές τροφές απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας

Ποιές τροφές απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας

Κάποιες φορές υποφέρουμε από μελαγχολία ή απλά βιώνουμε μια πτώση του ηθικού και οτιδήποτε μπορεί να δώσει ώθηση στη διάθεσή μας, είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα που μας χαρίζουν ομορφιά

Βότανα που μας χαρίζουν ομορφιά

Τα βότανα για ομορφιά μπορούν να κάνουν το δέρμα λείο και απαλό χωρίς ψεγάδια. Αποκτήστε τέλεια επιδερμίδα προσώπου και γίνετε πιο όμορφες...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν πώς να πλύνουν σωστά τα λαχανικά με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.Αρχικά θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο

Το κριθάρι βελτιώνει την οξυγόνωση του κυτταρικού ιστού και είναι υψηλό σε περιεκτικότητα βιταμίνης C.  Βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και μπορεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Το «φαρμακείο» της φύσης στο πιάτο μας

Το «φαρμακείο» της φύσης στο πιάτο μας

Ζούμε στην Ελλάδα όπου όλο το χρόνο μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία από φρούτα.Προβλήματα όρασης, πέψης και στα οστά; Δεν χρειάζεται να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κηραλοιφή για όλες τις χρήσεις!

Κηραλοιφή για όλες τις χρήσεις!

Ας δούμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική κηραλοιφή που θεραπεύει: τσιμπήματα μέλισσαςτσιμπήματα εντόμωνεγκαύματαηλιακά εγκαύματαΚοψίματα και γρατζουνιέςΕξανθήματα από πυρετόΣκασμένα χείληΦαγούρα στο δέρμαλειχήνεςέκζεμαΣΥΣΤΑΤΙΚΑ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

Κρατήστε τα τυριά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική μεμβράνηΟ χειρότερος τρόπος για...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron