Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » vegan και νηστίσιμα

Μουσακάς αρύσιμος

Μουσακάς αρύσιμος

Πολύ νόστιμος ο αρτύσιμος μουσακάς για όλες τις εποχές

Υλικά ( για 8-10 μερίδες)

1,5 κιλό πατάτες, 7 τεμάχια μελιτζάνες
5 κανονικά κρεμμύδια, 4 σκελίδες σκόρδο
1,5 κιλό φρέσκιες ντομάτες, 250 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Κανέλα σκόνη, κύμινο σκόνη, μαυροπίπερο, λάδι, αλάτι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες.Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό,αφού τις αλατίσουμε επί μία ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και ύστερα τις μελιτζάνες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε έναν ταβά και, όταν ροδίσουν , προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει (στο μπλέντερ).Αφού βράσουν για δεκαπέντε λεπτά τα υλικά μας, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε τη φωτιά.
Στη συνέχεια, ερχόμαστε στο ταψί μας.Στρώνουμε μία σειρά πατάτες και ρίχνουμε με βία βαθιά κουτάλα λίγη απο τη γέμιση μας.Προσθέτουμε ύστερα λίγη φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι.Κατόπιν τοποθετούμε μία σειρά μελιτζάνες.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο,δηλαδή πατάτες,γέμιση,φρυγανιά,κεφαλοτύρι,μελιτζάνες,γέμιση,φρυγανιά,κεφαλοτύρι.Κανονίζουμε έτσι ώστε τα υλικά μας να φτάσουν για δύο σειρές πατάτες και δύο σειρές μελιτζάνες και τέσσερις σειρές στρώσεις με φρυγανιά,κεφαλοτύρι και γέμιση.

Υλικά για την κρέμα

250 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια λάδι
5 αυγά,2 ποτήρια λάδι
1,5 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο


Κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συγχρόνως ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώσπου να ροδίσει.Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά, τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ήδη, και ανακατεύουμε συνεχώς ωσότου ν’αρχίσει να πήζει το μείγμα.Κατόπιν το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε την μπεσαμέλ σε όλο το ταψί ώσπου να σκεπαστεί παντού ομοιόμορφα.Το βάζουμε στον φούρνο , στους 180 βαθμούς,και σε μισή ώρα θα έχει ροδίσει και θα είναι έτοιμο.Καλό είναι να περιμένουμε λίγο να κρυώσει, γιατί αλλιώς δεν θα κοπεί σωστά.
Μπορούμε να κάνουμε τον μουσακά μας και χωρίς γέμιση,δηλαδή μόνο με φρυγανιά και κεφαλοτύρι, και από πάνω να βάλουμε την μπεσαμέλ.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Πηγή: monastiriaka.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Πατάτα, Μελιτζάνα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ενεργειακά ποτά αντί για γάλα!

    "Θόρυβος" έχει προκληθεί στη σχολική κοινότητα μετά από καταγγελία σύμφωνα... με την οποία παιδιά από δημοτικό σχολείο του...

  2. Γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σώμα σας;

    Το σώμα μας είναι τουλάχιστον παράξενο! Όταν πονάει μία άρθρωση, ένα άλλο πρόβλημα λύνεται ως δια μαγείας και...

  3. Όμορφα μολύβια από τα δέντρα

    Η Φινλανδή καλλιτέχνης Jonna Pohjalainen εμπνεύστηκε κατά την εργασία της σε ένα κέντρο περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής στη Λετονία. ρήκε...

  4. Δικαιώθηκαν οι αρτοποιοί

    Τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν στη διαφημιστική επικοινωνία "ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΓΟΨΗΜΕΝΟ" με βάση την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας....

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ginseng, η ρίζα της ζωής!

Ginseng, η ρίζα της ζωής!

Το όνομα «Ginseng» έχει κινεζική προέλευση και ετυμολογικά σημαίνει «ανθρώπινη ρίζα», εξαιτίας του χαρακτηριστικού διχαλωτού σχήματος που έχει η ρίζα του, η...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σπαθόχορτο ή βάλσαμο: στο μικροσκόπιο της ιατρικής

Σπαθόχορτο ή βάλσαμο: στο μικροσκόπιο της ιατρικής

Το σπαθόλαδο ή αλλιώς βαλσαμόχορτο ή βαλσαμέλαιο (St. John’s Wort/ το βότανο του Αγίου Ιωάννη) πήρε το όνομά του από τον Άγιο...

διαβάστε αναλυτικά »

Συγκομιδή βοτάνων

Ποιά η κατάλληλη εποχή για να μαζεύουμε το κάθε βότανο

Ποιά η κατάλληλη εποχή για να μαζεύουμε το κάθε βότανο

Επειδή είναι δύσκολο να έχουμε τα βότανα φρέσκα, ας δούμε πότε μαζεύουμε το κάθε φυτό: Αγγελική: Μάιος (φύλλα), Σεπτέμβριος-Οκτώβριος (ρίζα)Αγριάδα: Μάρτιος-Απρίλιος, Αύγουστος-ΣεπτέμβριοςΑγριμόνιο: Ιούνιος-ΙούλιοςΆνηθος:...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που θα καθαρίσουν το συκώτι σας

Τροφές που θα καθαρίσουν το συκώτι σας

Πολλοί πιστεύουν ότι για να κάνουμε αποτοξίνωση στο συκώτι χρειάζεται αυστηρή νηστεία και περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων.Το μυστικό όμως βρίσκεται σε συγκεκριμένες τροφές...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αντιηλιακό λάδι προσώπου - σώματος με φυσικά υλικά

Αντιηλιακό λάδι προσώπου - σώματος με φυσικά υλικά

Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε αντιηλιακό λάδι προσώπου και σώματος από αβοκάντο, καρύδα και ελαιόλαδο Υλικά2 κουταλιές λάδι αβοκάντο2 κουταλιές λάδι καρύδας1 κουταλιά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυσικός έλεγχος εντόμων

Ποιά φυτά απωθούν τα κουνούπια

Ποιά φυτά απωθούν τα κουνούπια

Αν τα κουνούπια χαλάνε τις καλοκαιρινές σας νύχτες στο μπαλκόνι ή στον κήπο, τότε μήπως θα πρέπει να φυτεύατε τις γλάστρες σας...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ομορφιά με οικονομικά μυστικά

Ομορφιά με οικονομικά μυστικά

Τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να κάνετε έξοδα για την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σας; Μην ανησυχείτε, παρακάτω θα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron