Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Αλκοολούχα ποτά - κοκτέιλ

Πως φτιάχνουμε λικέρ Ρόδι

Πως φτιάχνουμε λικέρ Ρόδι

Τι χρειαζόμαστε

Βασική αναλογία

1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού
1 φλυντζ. Κονιάκ
1 φλυντζ. Ζάχαρη

Αρωματικά μπαχαρικά

(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)

2 Ξύλα Κανέλας
3 Σπόροι Γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.

Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βαλατε και λιγότερη ζάχαρη. Όπως αρέσει στον καθένα!

Πηγή: sintagespareas.gr

 









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Διατροφή των παιδιών για... γερό μυαλό!

    Ποιες τροφές και συστατικά «τροφοδοτούν» τους μικρούς μας φίλους με ενέργεια, εξυπνάδα, μνήμη, συγκέντρωση, κριτική ικανότητα;Η σύσταση κάθε...

  2. Υπογονιμότητα στις γυναίκες και διατροφή

    Οι επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η ελλιπής διατροφή (μέσω της προκαλούμενης αμηνόρροιας) καθώς και η παχυσαρκία (μέσω της...

  3. Παγωμένο ή δροσερό νερό πρέπει να πίνουμε;

    Πώς πρέπει να είναι το νερό που πίνουμε; Παγωμένο, δροσερό ή χλιαρό; Πολλοί πιστεύουν ότι το χλιαρό νερό...

  4. Θέλετε να αδυνατίσετε; Οι μερίδες στο χέρι σας

    Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να υπολογίζετε με ακρίβεια τις ποσότητες του φαγητού...

Φυτά

Αμύγδαλα: ασπίδα κατά του ζαχάρου!

Αμύγδαλα: ασπίδα κατά του ζαχάρου!

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Υγιές γαστρεντερικό με σωστή διατροφή

Υγιές γαστρεντερικό με σωστή διατροφή

Το γαστρεντερικό μας σύστημα αποικείται από έναν τεράστιο πληθυσμό καλών μικροοργανισμών (βακτήρια), τα οποία συνιστούν την εντερική μικροχλωρίδα μας. Η εντερική μικροχλωρίδα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κουκούτσια κερασιών: φτιάξτε ένα απίθανο γιατροσόφι

Κουκούτσια κερασιών: φτιάξτε ένα απίθανο γιατροσόφι

Ο Μέρμηγκας, ο Τζίτζικας και τα… Κεράσια.Σε ότι αφορά την σχέση Μέρμηγκα και Τζίτζικα είναι γνωστή σε όλους από τότε που ήμασταν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πότε είναι φρέσκο ένα αυγό;

Πότε είναι φρέσκο ένα αυγό;

Για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα. Αν βυθιστεί και ακουμπήσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως καθαρίζουμε τη σκουριά από το μπαλκόνι μας

Πως καθαρίζουμε τη σκουριά από το μπαλκόνι μας

Τα μπαλκόνια υπόκεινται στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, οπότε είναι λογικό να λερώνονται και μάλιστα με δύσκολους λεκέδες. Δεν έχετε μόνο να αντιμετωπίσετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Η σωστή αποστείρωση των βάζων

Η σωστή αποστείρωση των βάζων

Εποχή που φτιάχνουμε διάφορα γλυκά και μαρμελάδες. Για να διατηρήσετε μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κύμινο για να χάσετε τα περιττά κιλά

Κύμινο για να χάσετε τα περιττά κιλά

Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιρανικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής Shahid Sadoughi έδειξε ότι ένα μπαχαρικό εκτός του ότι χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron