Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Αλκοολούχα ποτά - κοκτέιλ

Πως φτιάχνουμε λικέρ Ρόδι

Πως φτιάχνουμε λικέρ Ρόδι

Τι χρειαζόμαστε

Βασική αναλογία

1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού
1 φλυντζ. Κονιάκ
1 φλυντζ. Ζάχαρη

Αρωματικά μπαχαρικά

(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)

2 Ξύλα Κανέλας
3 Σπόροι Γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.

Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βαλατε και λιγότερη ζάχαρη. Όπως αρέσει στον καθένα!

Πηγή: sintagespareas.gr

 









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Φτιάξτε αρωματικά κηροπήγια

    Για να φτιάξετε ένα αρωματικό, χειροποίητο κηροπήγιο με την προσωπική σας σφραγίδα θα χρειαστείτε:- 15 με 20 ξυλάκια...

  2. Οι μέλισσες βοηθούν από αλτσχάιμερ μέχρι αρθρίτιδα

    Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι χρήσιμο για τη θεραπεία προβλημάτων πέψης,...

  3. Φυσικό καθαριστικό για το σπίτι: αρωματικό ξύδι με εσπεριδοειδή

    Ένας ωραίος τρόπος για να μη πάνε χαμένες οι φλούδες από τα εσπεριδοειδή μας είναι να φτιάξουμε ένα...

  4. Μπορείτε να ρίξετε τη χοληστερίνη

    Σας απασχολεί πώς θα ρίξετε τη χοληστερίνη σας; Όσο πολύτιμη είναι η χοληστερίνη για τον οργανισμό όταν βρίσκεται...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα

Για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού για περισσότερο καιρό, πρέπει να τα βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.Η διαδικασία είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γνωρίζετε γιατί βάζουμε φύλλα δάφνης στις φακές;

Γνωρίζετε γιατί βάζουμε φύλλα δάφνης στις φακές;

Τα φύλλα δάφνης, εκτός από άρωμα και μια γλυκο-καυτερή γεύση, προσφέρουν και την ευεργετική δράση τους στο πεπτικό σύστημα, όταν συνδυάζονται με...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πού θα βρω φύλλα χρυσού;

Πού θα βρω φύλλα χρυσού;

Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε τα γλυκά μας φύλλα χρυσού ή ασημιού, που θα βρούμε σε κάποια χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα η κατανάλωση καφέ

Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα η κατανάλωση καφέ

Οι άνθρωποι που πίνουν τρεις έως πέντε καφέδες την ημέρα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να φράξουν οι αρτηρίες τους και να πάθουν έτσι...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron