Αρχική » Φυτά

Φυσικοί τρόποι για πλούσια και υγιή μαλλιά

Φυσικοί τρόποι για πλούσια και υγιή μαλλιά

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για υγιή και δυνατά μαλλιά με λαμπερό χρώμα.

ΛΑΔΙ ΘΡΕΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΑΛΙΔΑΣ

2 κ.σ. Ελαιόλαδο ή δαφνέλαιο
2 κ.γ. Σησαμέλαιο
2 κ.γ. Λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
2 κ.γ. Σιτέλαιο
2κ.γ. Γλυκερίνη
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι

Σε ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι αναμειγνύετε τα αιθέρια έλαια και μετά από 5 ώρες περίπου προσθέτετε τα έλαια. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το σησαμέλαιο και το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού με οποιοδήποτε έλαιο της επιλογής σας αλλά χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε ελαιόλαδο ή δαφνέλαιο που είναι ιδανικό για την θρέψη των μαλλιών. Το λαδάκι είναι έτοιμο για χρήση μετά από 24 ώρες και μπορείτε να το εφαρμόζετε στις άκρες των μαλλιών σας για 1 ώρα πριν από κάθε λούσιμο. Οι άκρες των μαλλιών σας θα αναζωογονηθούν και θα ενυδατωθούν με αποτέλεσμα να καθυστερείται το σπάσιμο της τρίχας από το καθημερινό styling.


 

ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Για φυσικές ξανθιές ανταύγειες: Φτιάχνετε αφέψημα από χαμομήλι και το χρησιμοποιείτε σαν τελευταίο ξέβγαλμα. Χαρίζει στα μαλλιά μας φυσικές ξανθιές ανταύγειες.

Για φυσικές καστανές ανταύγειες: Βράζετε μια ολόκληρη και αξεφλούδιστη πατάτα σε νερό. Αφήνετε να κρυώσει και με πινέλο περνάτε στα μαλλιά το νερό, προσέχοντας όμως να μην πάει στο δέρμα. Αφήνετε για περίπου 20 λεπτά και ξεπλένετε καλά.

Για φυσικές κόκκινες ανταύγειες: Φτιάχνετε δυνατό γαλλικό καφέ και αφού εφαρμόζετε πρώτα το σαμπουάν στη συνέχεια το ξεπλένετε με τον καφέ.

Για έντονο σκούρο χρώμα και λάμψη: Βράζετε μια χούφτα κυπαρισσόμηλα σε 1 λίτρο νερού και με το αφέψημα κάνετε το τελευταίο ξέβγαλμα. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν έντονη λάμψη.

ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Μέσα σε ½ λίτρο βραστού νερού προθέτετε μια χούφτα άνθη λεβάντας και αφήνετε για 15 λεπτά. Στο αφέψημα που παίρνουμε προσθέτουμε ένα κουτάκι μπίρα. Με το μίγμα που προκύπτει ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας. Η λοσιόν αυτή τους χαρίζει λάμψη και τροφή.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Προσθέτετε μισό λεμόνι σε μισό λίτρο νερό. Μετά το λούσιμο, βρέχετε με το μείγμα του λεμονιού τα μαλλιά και το αφήνετε  να δράσει για 2 λεπτά. Μετά τα ξεπλένετε καλά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν. Κάντε το κάθε 2 εβδομάδες.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Απλώστε τη μάσκα που θα φτιάξετε μόνοι σας σε όλο το μήκος των μαλλιών, τυλίξτε τα με πλαστική μεμβράνη και στερεώστε τα με μια πετσέτα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει 15-20 λεπτά, ώστε τα συστατικά της να εισχωρήσουν βαθιά στην τρίχα.

Μάσκες για ταλαιπωρημένα μαλλιά (1 φορά την εβδομάδα):

1. Ανακατέψτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο με 2 κρόκους αυγών και 1 κουταλάκι του γλυκού σιτέλαιο. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.
2. Ανακατέψτε 1/2 αβοκάντο ή 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο με 2 κρόκους αυγών και 2 κάψουλες λεκιθίνη. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.
3. Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν.
4. Ανακατέψτε μια λιωμένη μπανάνα με 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά. Ξεβγάλτε με σόδα και ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Πρωτεϊνούχα μάσκα θρέψης:

Χτυπήστε το ασπράδι ενός αυγού, μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε 5 κουταλιές γιαούρτι πλήρες. Αφήστε την μάσκα για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Μάσκα με βιταμίνες:

Ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, ένα κουτάλι μέλι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ για 5 λεπτά, αφήστε την μάσκα για δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν αμέσως.

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Για κανονικά μαλλιά: Ρίξτε ένα κουταλάκι φύλλα από δεντρολίβανο, τσουκνίδα και δάφνη σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Όταν το αφέψημα κρυώσει, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και ανακατέψτε καλά. Με αυτό το μίγμα λούστε τα μαλλιά σας. Θα τους προσδώσει ζωντάνια, δύναμη και λάμψη.
Για ξηρά μαλλιά: χρησιμοποιείστε φύλλα από χαμομήλι, τσουκνίδα, σαμπούκο, καλέντουλα.
Για λιπαρά μαλλιά: χρησιμοποιείστε φύλλα από μέντα, φασκόμηλο, αχιλλέα και ξύσμα λεμονιού.
Για άτονα μαλλιά: χρησιμοποιείστε φύλλα από τσουκνίδα και ginseng.
Για την πιτυρίδα: χρησιμοποιείστε φύλλα από μέντα ή δυόσμο.

Πηγή: www.ladygreen.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φυτά και υγεία, Φυτά και ομορφιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Δωρεές πολλών δισ. για το νέο Πράσινο Ταμείο

    Το ποσό των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (7,4 δισ. ευρώ) δεσμεύθηκαν να δώσουν στο νέο Πράσινο Ταμείο 30 χώρες...

  2. Φυσικό αντιηλιακό λάδι

    Γνωρίζετε ότι μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε φυσικό αντιηλιακό λάδι; Σας δίνουμε  3 εύκολες συνταγές.Καλοκαίρι, παραλία, θάλασσα, ήλιος....

  3. Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς

    Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του...

  4. WWF: Σε 40 χρόνια ο άνθρωπος εξαφάνισε τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη

     Η δράση του ανθρώπου επέφερε μέσα σε 40 χρόνια την εξαφάνιση περισσότερων από τα μισά άγρια ζώα του...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron