Αρχική » Φυτά

Kαλλιέργεια φράουλας στο σπίτι

Kαλλιέργεια φράουλας στο σπίτι

Ναι είναι αλήθεια ! Μπορoύμε να  καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm είναι κατάλληλα, μιας και η φράουλα χρειάζεται περίπου 30 cm βάθος.

Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία, ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπορούν να μας καλύψουν. Οι ποικιλίες που μπορούμε να φυτέψουμε είναι πολλές. Οι μικρόκαρπες είναι οι πιο κατάλληλες για το μπαλκόνι. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικές και στις πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης.

Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τα μέσα Μαρτίου). Επιλέξτε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα.

Πότισμα-Νερό: Οι φραουλιές έχουν ρηχό ριζικό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά. Αν τα φυτά σας έχουν πολύ μικρά φύλλα ή δεν παράγουν πολλές φράουλες, είναι ένδειξη έλλειψης νερού. Ποτίζετε ώστε το χώμα να είναι πάντα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Θερμοκρασία: Οι φράουλες δεν αγαπούν τα πολύ ζεστά κλίματα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασιών για τις φράουλες είναι μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου.

Ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού της φράουλας είναι με παραφυάδες και όχι με σπόρο.

Η φράουλα ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη. Προτιμά όμως εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία, ελαφρώς όξινα (PH εδάφους 5,5 -6,5) και με καλή αποστράγγιση. Οι μικρόκαρπες φράουλες είναι πιο μυρωδάτες και πιο γευστικές.

Πηγή: coctailsfromorganic.wordpress.com

Άλλα άρθρα σχετικά με: Φράουλα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Φυσικό εντομοαπωθητικό

    Μια πολύ ωραία συνταγή για φυσικό εντομοαπωθητικό από βότανα και κερί μέλισσας. Τώρα που οι καλοκαιρινές βραδιές ήρθαν...

  2. Βαλσάμικο: τί πρέπει να γνωρίζουμε

    Το αυθεντικό Aceto Balsamico, το ξύδι που οι Ιταλοί αποκαλούν 'tradizionale' (παραδοσιακό), για να το ξεχωρίσουν από την...

  3. Γιατί πρέπει να μασάμε καλά τις τροφές

    Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα μιας μελέτης, που διεξήχθη από το Purdue University και παρουσιάστηκε στο Institute of...

  4. Μελάσα

    Μελάσα ή treacle είναι ένας παχύς, syrupy παράγωγο του χυμού ζαχαροκάλαμο εγκαταστάσεις ή η επεξεργασία ζαχαρότευτλο. Η ποιότητα...

Φυτά

Αντιγήρανση και βιταμίνη Ε

Αντιγήρανση και βιταμίνη Ε

Αντιγήρανση και βιταμίνη Ε...μύθος ή αλήθεια; Δίνουμε κατευθείαν την απάντηση: Αλήθεια!Σήμερα οι περισσότερες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη Ε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πολλές οι χρήσεις της κανέλας

Πολλές οι χρήσεις της κανέλας

Πολλές από τις ιδιότητες της κανέλας βασίζονται στην αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή της δράση. Επίσης, η κανέλα ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ποιά τεχνητά γλυκαντικά κατηγορούνται για διαβήτη

Ποιά τεχνητά γλυκαντικά κατηγορούνται για διαβήτη

Τεχνητά γλυκαντικά μπορεί δυνητικά να οδηγήσουν σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παρά το ότι δεν περιέχουν θερμίδες, ανακάλυψαν ερευνητές σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φλεγμονές και διατροφή

Φλεγμονές και διατροφή

Η φλεγμονή είναι μια προστατευτική διαδικασία, είναι δηλαδή μια τοπική αντίδραση του οργανισμού σε έναν τραυματισμό, σε μια λοίμωξη (μικρόβια), σε έναν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron