Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά







Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Καλή ενέργεια στον χώρο μας με την βοήθεια των φυτών

    Τα φυτά παράγουν την δική τους ειδική ροή από την ενέργεια chi δημιουργώντας μια δροσερή ατμόσφαιρα και βοηθούν...

  2. Σωστή διατροφή για τα παιδιά

    Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας να τρώνε σωστά; Η ισορροπημένη διατροφή είναι ανάγκη για κάθε ηλικία –...

  3. Θρεπτικοί θησαυροί

    Σε πολλές τροφές βρίσκονται οι κρυμμένοι θρεπτικοί θησαυροί, που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε την αξία τους για...

  4. Όμορφα Πασχαλινά αυγά

    Τα όμορφα Πασχαλινά αυγά αλλιώς!  Η παράδοση θέλει τα πασχαλινά αυγά να είναι κόκκινα. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για το Πάσχα

Πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για το Πάσχα

Εσείς στολίζετε το σπίτι σας το Πάσχα;  Με απλά υλικά, μπορούμε να στολίσουμε το σπίτι μας και  ο το Πάσχα. Τόσες πολλές...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Κρέμα απολέπισης, με φυστικοβούτυρο

Κρέμα απολέπισης, με φυστικοβούτυρο

Κρέμα απολέπισης σώματος, με φυστικοβούτυρο Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, και αρκετά...νόστιμη! Χρειαζόμαστε:50 γρ. φυστικοβούτυρο25 γρ. χοντρό αλάτι2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο Τι κάνουμε:Ανακατεύουμε καλά όλα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινό τραπέζι: τί πρέπει να προσέξουμε

Πασχαλινό τραπέζι: τί πρέπει να προσέξουμε

Μετά τη vηστεία, πoυ τελειώvει τηv Kυριακή τoυ Πάσχα, γιoρτάζoυμε αυτήν την μεγάλη μέρα της Ορθoδoξίας, με ένα πλoύσιo τραπέζι, πoυ είvαι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινά αυγά από ...εφημερίδες

Πασχαλινά αυγά από ...εφημερίδες

Για να δώσουμε  μια χαρούμενη πασχαλινή νότα στο σπίτι μας! Φτιάχνονται πολύ εύκολα και τα γεμίζουμε με σοκολατάκιαΘα χρειαστούμε:-μπαλόνια-εφημερίδες-κόλλα ατλακόλ-χρώματα ακρυλικά ή...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron