Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα

    Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ποιοτικά εφάμιλλα με τα νωπά αρκεί να μην έχει διασπαστεί η ψυκτική αλυσίδα. Είναι...

  2. Το Σάββατο "Διαγωνισμός Χωρικής Οινοποίησης" με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου

    Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο «6ος Διαγωνισμός Χωρικής Οινοποίησης»...

  3. Φόρος και στα μαντριά

    Στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα θα είναι η φορολόγηση του 90% των αγροτεμαχίων, καθώς βρίσκονται μέσα...

  4. Διακοσμητικά κεριά: οδηγίες για το πως θα τα φτιάξουμε

    Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σταθεί στις βιτρίνες να θαυμάσουμε τις όμορφες δημιουργίες φτιαγμένες από κερί που τις...

Φυτά

Πώς θα αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα με φυσικό τρόπο

Πώς θα αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα με φυσικό τρόπο

Η πλάκα είναι μια κολλώδης, λεπτή, μαλακή επίστρωση βακτηρίων που συσσωρεύεται στα δόντια, στα οδοντικά σφραγίσματα, στα ούλα και στη γλώσσα.Η στοματική...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καρκινογένεση και ψάρια: πως συνδέονται

Καρκινογένεση και ψάρια: πως συνδέονται

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να γίνουν επιβλαβή για τον άνθρωπο προκαλώντας ακόμη και καρκινογένεση Μια σειρά ψαριών μεταξύ των οποίων ο σολωμός,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βλαβερές συνήθειες που μας κόβουν χρόνια

Βλαβερές συνήθειες που μας κόβουν χρόνια

Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ- αφαιρούν από τον μέσο άνθρωπο περίπου έξι χρόνια...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η σάλτσα ντομάτας είναι αντίδοτο στη θλίψη του χειμώνα

Η σάλτσα ντομάτας είναι αντίδοτο στη θλίψη του χειμώνα

Ντομάτα. Αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του Καλοκαιριού. Παγκόσμια και αδιαφιλονίκητη κατακτήτρια ολόκληρης της γευστικής επικράτειας...Γεύση μοναδική, χρώμα παθιασμένο. Σε σαγηνεύει με την πρώτη μπουκιάΜιλάμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη

Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη

Οι πιο πολλοί άνθρωποι “μαλώνουν” σχετικά με την κατανάλωση λιπαρών και υδατανθράκων και το πώς το κάθε είδος επηρεάζει την υγεία και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η μπύρα το καλοκαίρι

Η μπύρα το καλοκαίρι

Η μπίρα είναι ένα από τα αγαπημένα αλκοολούχα ποτά των περισσότερων, ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού! Από τη φύση καταλήγει στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πως συνδέεται ο καφές με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Πως συνδέεται ο καφές με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Μια επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για τους ανθρώπους που αναρρώνουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσική συνταγή ομορφιάς για να δείχνετε ποιό νέα

Φυσική συνταγή ομορφιάς για να δείχνετε ποιό νέα

Το ρύζι είναι πλούσια πηγή λινελαϊκού οξέως και σκουαλενίου, ενός πανίσχυρου αντιοξειδωτικού που επίσης ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει την εμφάνιση...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron