Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Σε ποιά προϊόντα αλλάζουν οι τιμές από την 1η Ιουνίου

    Από την 1η Ιουνίου αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 23% στο 24%, αλλάζοντας τις τιμές σε βασικά αγαθά...

  2. Η Ιαπωνία από το 2016 επιστρέφει στο κυνήγι της φάλαινας

    Η Ιαπωνία αποφάσισε να επανέλθει από τα τέλη Μαρτίου στη φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, παρά την απόφαση του Διεθνούς...

  3. Μέλισσες που ... ορέγονται τα εντομοκτόνα;

    Είναι μια περίπτωση θανάσιμης έλξης: οι μέλισσες και οι άγριοι συγγενείς τους οι μπάμπουρες προτιμούν να πίνουν νέκταρ...

  4. Γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σώμα σας;

    Το σώμα μας είναι τουλάχιστον παράξενο! Όταν πονάει μία άρθρωση, ένα άλλο πρόβλημα λύνεται ως δια μαγείας και...

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Καθαρή Δευτέρα: γιατί πετάμε χαρταετό;

Η Καθαρή (ή Καθαρά) Δευτέρα, ονομάζεται έτσι, επειδή είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, μιας περιόδου 40 ημερών όπου οι χριστιανοί μένουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γαρδένια η ιασμοειδής

Γαρδένια η ιασμοειδής

Ο θάμνος με τα κατάλευκα κρεμ λουλούδια..και το καταπράσσινο,λαμπερό φύλλωμα! Δίκαια ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ του κήπου..!Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικές, μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου

Φυσικές, μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου

Ξεχάστε τα σπα και τις ακριβές θεραπείες ομορφιάς για το πρόσωπό σας. Το μυστικό για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα κρύβεται σίγουρα στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αμύγδαλα: ασπίδα κατά του ζαχάρου!

Αμύγδαλα: ασπίδα κατά του ζαχάρου!

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως...

διαβάστε αναλυτικά »

Πολύχρωμος κήπος

Ποιά λουλούδια μας ταιριάζουν;

Ποιά λουλούδια μας ταιριάζουν;

Η ποικιλία των χρωμάτων αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό ενός κήπου. Είναι το στοιχείο εκείνο που ερεθίζει την όραση και προκαλεί τα διάφορα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικά tips για ασθένειες

Φυσικά tips για ασθένειες

Χρήσιμα φυσικά tips για ασθένειες…    Αν νιώθουμε αδυναμία πίνουμε μέχρι κι ένα ποτήρι αγνό ελαιόλαδο την ημέρα.Ως γνωστό το ελαιόλαδο είναι πλούσιο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σπανάκι: Για δυνατό και υγιή οργανισμό

Σπανάκι: Για δυνατό και υγιή οργανισμό

Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μία κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν. Αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σησαμέλαιο: θεραπευτικές ιδιότητες

Σησαμέλαιο: θεραπευτικές ιδιότητες

Το σησαμέλαιο που παράγεται από το σησάμι, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και γνωστό έλαιο όχι μόνο για τις μαγειρικές αλλά και για...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron