Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Kάνετε την μπουγάδα σας οικολογικά και υγιεινά

    H οικολογική σας μπουγάδα θα είναι έτοιμη και πιό υγιεινή, αν λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές:•...

  2. Το γιαούρτι και οι ιδιότητές του

    Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό...

  3. Αλάτι: για πολλές χρήσεις

    Το αλάτι όλοι ξέρουμε ότι το χρησιμοποιούμε για να νοστιμίσει το φαγητό μας και δεν λείπει ποτέ από...

  4. Ημικρανίες: πως να τις αντιμετωπίζουμε

     Υποφέρετε συχνά από δυνατούς πονοκεφάλους; Μήπως φταίνε τα κρεμμύδια, τα λιπαρά τρόφιμα ή τα προϊόντα καθαρισμού που έχετε...

Φυτά

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Η κληρονομικότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Παράγοντες όπως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ανανάς: διατροφική αξία

Ανανάς: διατροφική αξία

Ο ανανάς ανήκει στα τροπικά φρούτα και μαζί με τις μπανάνες αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή τροπικά φρούτα, τόσο στην χώρα μας...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης

Το Πάσχα γιορτάζει η Άνοιξη με χρώματα και αρώματα! Αποχαιρετούμε τον χειμώνα με χρώμα και λουλούδια. Ξυπνάμε το σπίτι μας από την...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μάσκα για πιο απαλά χείλη

Μάσκα για πιο απαλά χείλη

Για χείλη απαλά και μεταξένια το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συνταγή από τη φύση. Η μάσκα που ακολουθεί περιέχει μέντα, ευκάλυπτο,...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron