Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο

    Πώς μπορώ να βράσω αυγά χωρίς να σπάνε; Κάθε φορά που θέλετε να βράσετε ένα αυγό καταλήγει σχεδόν...

  2. Θερμίδες που κρύβουν τα αγαπημένα μας junk food

    Μπορεί να μετρηθεί με αριθμούς η απόλαυση; Έχουν σημασία οι αριθμοί μπροστά στην ιεροτελεστία της καταβρόχθισης μίας λαχταριστής...

  3. Κολοκύθες για διακοσμητικές συνθέσεις

    Την κολοκύθα την γνωρίζουμε για την χρήση της στη μαγειρική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διακοσμητικούς σκοπούς. Έχει...

  4. Εθιστικές τροφές

    Γνωρίζετε γιατί κάποιες τροφές είναι εθιστικές; Την εθιστική επίδραση που ασκούν ορισμένες τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό απέδειξε άλλη...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως γίνεται ο έλεγχος της θερμοκρασίας του λαδιού;

Πως γίνεται ο έλεγχος της θερμοκρασίας του λαδιού;

Θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι στο οποίο θα τηγανίσετε έχει την ιδανική θερμοκρασία; Μισοβυθίστε εκεί μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τα άγρια σπαράγγια και οι αβρωνιές

Τα άγρια σπαράγγια και οι αβρωνιές

Τα άγρια σπαράγγια συναντώνται σε όλη την Ελλάδα σε άγονες και ακαλλιέργητες περιοχές, κοντά σε ποταμούς και ρυάκια, καθώς και στις ρίζες...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Επηρεάζουν τη γονιμότητα τα λίπη

Επηρεάζουν τη γονιμότητα τα λίπη

Οι άντρες που καταναλώνουν πολλά κορεσμένα και μονοακόρεστα λίπη έχουν... αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν μειωμένη παραγωγή σπερματοζωαρίων, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ο «Μάρτης»: το έθιμο, η ιστορία και οι ερμηνείες

Ο «Μάρτης»: το έθιμο, η ιστορία και οι ερμηνείες

Ο Μάρτιος μας έφθασε... Η ιστορίαΟι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν «Μάρτη» και μάλιστα οι κοπέλες στόλιζαν με «Μάρτη» και το άγαλμα της Αθηνάς.Ο Παυσανίας...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron