Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. O ρόλος της σφήκας στην ποιότητα του κρασιού

    Την επόμενη φορά που θα πιείτε μια γουλιά κρασί να κάνετε την πρώτη πρόποση στις σφήκες. Ή για...

  2. Αδυνάτισμα με σωστό πρωινό

    Όταν πρόκειται για αδυνάτισμα, το πρωινό είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Έχετε δίκιο όταν λέτε στα παιδιά...

  3. Έξυπνα κολπάκια για την κουζίνα μας

    Πώς φεύγουν οι άσχημες οσμές; Τι κάνουμε αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό; Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον...

  4. Μπαχαρικά: προστατεύουν το κρέας από καρκινογόνες ουσίες

    Το ψήσιμο του κρέατος, ιδιαιτέρως αν γίνεται στα κάρβουνα, έχει κατά καιρούς συσχετιστεί με την ανάπτυξη επικίνδυνων καρκινογόνων...

Φυτά

Λάχανο: θεραπευτικές ιδιότητες

Λάχανο: θεραπευτικές ιδιότητες

Για υγεία και καλό ύπνο! Μπορεί οι περισσότεροι να αγαπάμε το λάχανο για τη γεύση του, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Χριστουγεννιάτικα έθιμα

Χριστουγεννιάτικα έθιμα

Ας δούμε μερικά όμορφα Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην ΕλλάδαΜελωδίες γιορτινές, παιδικές μυθοπλασίες, αρώματα από κουζίνες νοικοκυριών, φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως δεν μαυρίζουν οι κομμένες πατάτες

Πως δεν μαυρίζουν οι κομμένες πατάτες

Αν θέλετε να κρατήσετε φρέσκες τις κομμένες πατάτες και να μην μαυρίσουν μέχρι να τις μαγειρέψετε, κάντε το απλό κόλπο: Βάλτε τις κομμένες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πορτοκάλι για το δέρμα μας

Πορτοκάλι για το δέρμα μας

Το πορτοκάλι κάνει καλό και στο δέρμα μας. Ας δούμε τη συνταγή Υλικάξύσμα από 1 πορτοκάλι1 κ.σούπας αλάτιΕκτέλεσηΒάλε και ανακάτεψε σε ένα μπολ...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron