Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τί πρέπει να κάνουμε για να έχουμε δυνατό σκελετό

    Ο σκελετός μας είναι η δύναμή μας, η κίνησή μας, όμως πρέπει και εμείς να κάνουμε πράγματα γι’...

  2. Μικρά μυστικά μαγειρικής!

    Η μαγειρική εκτός από ικανοποίηση της πείνας μας, είναι ένα είδος τέχνης. Αποτελεί δημιουργική ενασχόληση και δρα αγχολυτικά...

  3. Aπλές συμβουλές μακροβιότητας

    Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος αναζητούσε συνταγές για παρατεταμένη νεότητα και μακροβιότητα, κάτι που συνεχίζεται ως τις μέρες...

  4. Ο θαυμαστός κόσμος της κουζίνας μας

    Η κουζίνα μας είναι ένας  θαυμαστός κόσμος. Μυρωδιές, αρώματα, χρώματα αλλά και πολλά πολύτιμα υλικά για το πρόσωπο...

Φυτά

Fenugreek: το φυτό που μειώνει σάκχαρο και βάρος.

Fenugreek: το φυτό που μειώνει σάκχαρο και βάρος.

Τo Fenugreek είναι ένα πολύ συνηθισμένο φυτό στη Μεσόγειο,  που έχει θεραπευτική δράση κατά του Διαβήτη και επίσης είναι αποτελεσματικό, για την...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φύλλο Ελιάς: ωφέλιμο για την υγεία μας.

Φύλλο Ελιάς: ωφέλιμο για την υγεία μας.

Το εκχύλισμα από το Φύλο Ελιάς φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και το σάκχαρο, αλλά και την πίεση του αίματος....

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καφές: αλλάζει τα επόμενα χρόνια η γεύση και η τιμή του

Καφές: αλλάζει τα επόμενα χρόνια η γεύση και η τιμή του

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον στο πρόγραμμά τους τουλάχιστον έναν καφέ τη μέρα. Άλλοι για να ξυπνήσουν, άλλοι για διασκέδαση, άλλοι και...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Διώξτε τα μυρμήγκια

Διώξτε τα μυρμήγκια

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί τα πιο εργατικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Τα μυρμήγκια κάνουν την εμφάνισή τους και περιτριγυρίζουν στην κουζίνα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron