Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πεταλούδες κατά των μεταλλαγμένων καλλιεργειών

    ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Να μην επιτρέψει την κυκλοφορία του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου pioneer 1507, στην αγορά της ΕΕ, ζήτησαν ευρωβουλευτές...

  2. Ομάδα αίματος: πως καθορίζει τις σχέσεις μας

    Θα μπορούσε η ομάδα αίματος μας να μας παρέχει ένα κλειδί για επιτυχημένες σχέσεις και να επηρεάζει την...

  3. Σπιτικές ελιές που ξεχωρίζουν

    Από τους αγαπημένους μεζέδες των Ελλήνων είναι οι ελιές. Οι νοικοκυρές τις συμπεριλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά στο οικογενειακό τραπέζι....

  4. Ποιό γλύκισμα είναι υγιεινό για τα παιδιά;

    Τα περισσότερα αν όχι όλα τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά. Οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να τους τα περιορίσουν...

Φυτά

Φυσικό ρουζ

Φυσικό ρουζ

Πολλές φορές τα προϊόντα μακιγιάζ είναι αρκετά ακριβά και ίσως περιέχουν χημικά συστατικά. Φτιάξτε λοιπόν το δικό σας αγνό, φυσικό ρουζ στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μήλα: μας κάνουν καλό!

Μήλα: μας κάνουν καλό!

Όλοι γνωρίζουν την παροιμία ''ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα''. Πλέον έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η κατανάλωση μήλων μεταξύ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ενυδατική κρέμα προσώπου με φυσικά υλικά

Ενυδατική κρέμα προσώπου με φυσικά υλικά

Τι καλύτερο από μια σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου φτιαγμένη από τα χέρια σας και με φυσικά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για τις ρυτίδες ... ρακή

Για τις ρυτίδες ... ρακή

 Αν σας περισσεύει λίγη ρακή, δώστε στην επιδερμίδα σας να πιει και αμέσως θα γίνει λεία και λαμπερή!Υλικά- 2 χούφτες μυρτιά- Ένα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron