Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά







Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ρομποτική κηπουρική!

    Ρομποτική κηπουρική: Ήρθε η ώρα! Τεχνολογία για ρομπότ τα οποία θα εργάζονται σε σταθμούς και σκάφη στο βαθύ...

  2. Η σοφία των Ιδιάνων

    Οι ινδιάνοι, είχαν πολύ έξυπνους τρόπους να χειρίζονται καθημερινά ζητήματα. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού ήταν...

  3. Τρόποι για να καθαρίσουμε τη μούχλα στα ρούχα

    Μεγάλος πονοκέφαλος είναι η μούχλα στα ρούχα! Η μούχλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει σε θερμά και...

  4. Μπονσάι: γνωρίστε τα και καλλιεργήστε τα.

    Η τέχνη για τη δημιουργία νάνων δέντρων, που είναι γνωστή με το γιαπωνέζικο όνομα "μπονσάι" (= καλό δέντρο,...

Φυτά

Οι σύμμαχοί μας στο αδυνάτισμα

Οι σύμμαχοί μας στο αδυνάτισμα

Οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα, σύμφωνα με το Time είναι οι εξής:ΜήλαΔαγκώστε ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν από το γεύμα σας....

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ιδιότητες που έχουν τα μπαχαρικά

Ιδιότητες που έχουν τα μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά δε δίνουν μόνο υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση σε ένα πιάτο. Έχουν επίσης ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Δείτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Όλη η αλήθεια γύρω από τα «light» γαλακτοκομικά

Όλη η αλήθεια γύρω από τα «light» γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν μία βασική ομάδα τροφίμων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, υπάρχουν πηγές από την αρχαιότητα και συγκεκριμένα έγγραφα που...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τα ψάρια και το ελαιόλαδο προστατεύουν από φλεγμονές

Τα ψάρια και το ελαιόλαδο προστατεύουν από φλεγμονές

Η σύσταση της δίαιτας σε λίπος φαίνεται να επιδρά σημαντικά στην κλινική εικόνα της φλεγμονής, η οποία συνοδεύει ποικίλες παθολογικές καταστάσεις.Σε μια...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron