Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην μείωση του ΦΠΑ εστίασης

    Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται...

  2. Μύθος ή πραγματικότητα οι λιγούρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

    Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην έγκυο γυναίκα μπορούν να εμφανιστούν απότομες και έντονες επιθυμίες για ορισμένα τρόφιμα...

  3. Μέλι: είναι θαυματουργό

     Κάποιοι πιστεύουν ότι το μέλι συμβάλλει στην αύξηση του βάρους εξαιτίας των θερμίδων που περιέχει. Ωστόσο, εφόσον καταναλώνεται...

  4. Στολίσετε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακόμα κι εάν δεν έχετε!

    Πώς μπορείτε να στολίσετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακόμα κι εάν δεν έχετε! Δείτε μερικές εξαιρετικές ιδέες διακόσμησης!...

Φυτά

Δυσκοιλιότητα και φυσικές συνταγές για να την αντιμετωπίσεις

Δυσκοιλιότητα και φυσικές συνταγές για να την αντιμετωπίσεις

Η δυσκοιλιότητα χαλάει την καθημερινότητα σου;5 φυσικές συνταγές για να την αντιμετωπίσειςΤο λεμόνι είναι φίλος σου!Το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η βιταμίνη C και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα έμβρυα

Η βιταμίνη C και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα έμβρυα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, διαπίστωσαν ότι η μητρική ανεπάρκεια της βιταμίνης C μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κατά του καρκίνου των ωοθηκών: τσάι και εσπεριδοειδή

Κατά του καρκίνου των ωοθηκών: τσάι και εσπεριδοειδή

Το τσάι και τα εσπεριδοειδή φρούτα, καθώς και οι χυμοί τους φαίνεται να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Αντιβίωση και διατροφή

Αντιβίωση και διατροφή

Όταν κάποιος ξεκινάει να παίρνει μια αντιβίωση. πολλές φορές ο γιατρός του του λέει να τρώει καθημερινά γιαούρτι...Το γεγονός αυτό οφείλεται στο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron