Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τρόφιμα που προκαλούν αέρια

    Γιατί σε ορισμένα άτομα η αποβολή των αερίων του πεπτικού συστήματος είναι περισσότερο αυξημένη συγκριτικά με άλλα; Πού...

  2. Ενυδάτωση και στην παραλία με κρύα ροφήματα

    Οι εξορμήσεις στις παραλίες των νησιών αλλά και των πόλεων έχουν αρχίσει λίγο πολύ για όλους. Βάζουμε στην...

  3. Η απόφαση για την κατανομή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 20 εκατ. €

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της κατανομής δικαιωμάτων...

  4. Πρωτομαγιά των λουλουδιών και το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

    Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια) της...

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι νοιώθει ο σκύλος για εμάς;

Τι νοιώθει ο σκύλος για εμάς;

Λατρεύουμε τα μαλλιαρά παιδιά μας. Και το ξέρουμε πως μας λατρεύουν και αυτά. Η αγάπη και η μοναδική αφοσίωση του σκύλου στον...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία των φυτών

Οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία των φυτών

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε οικολογικά εντομοκτόνα για φυτοπροστασία γιατί τα σπρέι λαδιού δουλεύουν πνίγοντας τα έντομα όταν έρθουν σε επαφή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ζάχαρη: μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη

Ζάχαρη: μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη

Μπορεί η γεύση της να είναι γλυκιά, όμως οι επιδράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό μόνο «γλυκές» δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Σύμφωνα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πλούσια ενυδατική κρέμα νυκτός από αβοκάντο

Πλούσια ενυδατική κρέμα νυκτός από αβοκάντο

Πολύ καλή η ενυδατική κρέμα νυκτός από αβοκάντο που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας Είναι για κανονικά και ξηρά δέρματαΥλικά4...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron