Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Στη Σύρο το " Loukoumi Festival"

    Ξεκινάει στην Σύρο το Loukoumi Festival από 1/8 έως 8/9 Πρόγραμμα έναρξης:Πέμπτη 1 Αυγούστου στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης:_8.30μ.μ. Μουσική...

  2. Τροφές που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας διατηρήσουν σε φόρμα

    Ας γνωρίσουμε τις τροφές που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας διατηρήσουν σε φόρμα. Είναι ασπίδα για...

  3. Τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο

    Πάσχετε από πονοκεφάλους; Ήρθε η ώρα να  απαλλαγείτε ακολουθώντας σωστή διατροφή!Οι ερευνητές του Νοσοκομείου «Northwestern Memorial» του Σικάγο...

  4. Τροφές για την καρδιά μας

    Ενώ οι θάνατοι  που οφείλονται σε καρδιακή νόσο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι η Νο...

Φυτά

Αμυγδαλέλαιο για ομορφιά

Αμυγδαλέλαιο για ομορφιά

Δείτε τα μυστικά ομορφιάς! Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα κορυφαία φυσικά προϊόντα ομορφιάς, όμως δεν είναι διαδεδομένη η χρήση του ή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιατί νερό και φαγητό δεν πάνε μαζί

Γιατί νερό και φαγητό δεν πάνε μαζί

Μπορεί γενικώς να επιμένουμε να πίνετε πολύ νερό, αλλά σίγουρα δεν εννοούμε κατά τη διάρκεια του γεύματος. Νερό και φαγητό καλό είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιαούρτι και ασπιρίνη για δέρμα σαν πορσελάνη

Γιαούρτι και ασπιρίνη για δέρμα σαν πορσελάνη

Κάνε το πρόσωπό σου να λάμπει, με την πιο απλή μάσκα ever! Το γιαούρτι θα ενυδατώσει και θα θρέψει την επιδερμίδα του...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Διατροφή κατά της ψωρίασης

Διατροφή κατά της ψωρίασης

Η ψωρίαση, αποτελεί έναν νοσογόνο παράγοντα ο οποίος πέραν της βασικής προσβολής του δέρματος επηρεάζει αρνητικά και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό την...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron