Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. ΕΛΚΕΘΕ: είναι ανησυχητική η μείωση των ψαριών στη Μεσόγειο

    Παρόλο που τα ιχθυαποθέματα σταθεροποιούνται ή και αυξάνονται στο Βόρειο Ατλαντικό και κάποιες θάλασσες της Ευρώπης, η υπεραλίευση...

  2. Οι πιο παχυντικές χριστουγεννιάτικες τροφές του κόσμου

    Υπάρχουν εορταστικά γλυκίσματα και φαγητά ανά τον κόσμο που σίγουρα δεν... υστερούν σε γεύση, αλλά μπορούν κάλλιστα να...

  3. Το νερό έξω από τη Λαμία είναι ακατάλληλο

    Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό στην περιοχή Αμούρι, έξω από τη Λαμία, καθώς εντοπίστηκε αυξημένη ποσότητα νιτρικών.Διαβάστε τι αναφέρει...

  4. Βαλσάμικο: τί πρέπει να γνωρίζουμε

    Το αυθεντικό Aceto Balsamico, το ξύδι που οι Ιταλοί αποκαλούν 'tradizionale' (παραδοσιακό), για να το ξεχωρίσουν από την...

Φυτά

Ροδιόλα: το φυτό που βοηθάει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Ροδιόλα: το φυτό που βοηθάει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Το φυτό ροδιόλα (Rhodiola rosea) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως φάρμακο για πολλά από κατοίκους στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη, τις...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αλκαλική δίαιτα: πραγματικότητα ή μύθος;

Αλκαλική δίαιτα: πραγματικότητα ή μύθος;

Πιθανότατα έχεις ακούσει για την αλκαλική δίαιτα η οποία βρίσκεται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Τζένιφερ Άνιστον, η Γκουίνεθ Πάλτροου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μάσκα που θα ξεκουράσει το πρόσωπο μας γρήγορα και ανέξοδα

Μάσκα που θα ξεκουράσει το πρόσωπο μας γρήγορα και ανέξοδα

Η συνταγή για τη μάσκα που θα σας δώσουμε είναι καταπληκτική για τους εξής λόγους:Είναι απλή και γίνεται εύκολαΔεν κοστίζει τίποταΘα κάνει...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ψήσιμο στα κάρβουνα: μπορεί να προκαλέσει διάτρηση εντέρου και ηπατική νόσο;

Ψήσιμο στα κάρβουνα: μπορεί να προκαλέσει διάτρηση εντέρου και ηπατική νόσο;

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των Ελλήνων. Είτε στο σπίτι, είστε σε κάποια ταβέρνα,...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron