Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τροφές που μας βοηθάνε να έχουμε καλή όραση

    Επειδή μάλλον κάτι ξέρουμε για να λέμε «πρόσεχε το σαν τα μάτια σου», ήρθε η ώρα να μάθουμε...

  2. Διώξε τα μαύρα στίγματα με σπιτική μάσκα

    Πες αντίο στα μαύρα στίγματα με σπιτική μάσκα. Μια σπιτική μάσκα μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου και...

  3. Μήπως το ποτό σας είναι νοθευμένο; Πως θα το καταλάβετε

    Μετά από ένα ξέφρενο γλέντι με φίλους ξυπνήσατε με βαρύ κεφάλι, κακή διάθεση, ανακατωσούρα, προβλήματα στο στομάχι και...

  4. Φτιάξε τη μάσκαρα σου

    Ετοιμάζεσαι να βγεις και μόλις συνειδητοποίησες ότι η μασκαρά σου είναι...στα τελευταία της! Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για...

Αυτό το γνωρίζατε;

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας;

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας;

Το μέτριο αλάτι στο φαγητό είναι πιο υγιεινό από το λίγο αλάτι! Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως δεν πρέπει να...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ποιές τροφές απαγορεύεται να φάμε μετά την ημερομηνία λήξης

Ποιές τροφές απαγορεύεται να φάμε μετά την ημερομηνία λήξης

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε. Όσο απλό,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Ξεχάστε την αμμωνία για το φούρνο σας… Το λεμόνι είναι αποτελεσματικότερο και δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η μέθοδος με το...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Τα καρυκεύματα και κάποια πικάντικα συνοδευτικά δίνουν την άλλη γεύση στο φαγητό και ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Κάποια όμως από αυτά δημιουργούν μια...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προβλήματα καρδιάς; Ποιά λιπαρά πρέπει να τρώτε και ποιά να κόψετε

Προβλήματα καρδιάς; Ποιά λιπαρά πρέπει να τρώτε και ποιά να κόψετε

Είναι γνωστό πως εάν τρώτε πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία τείνουν να φράζουν τις αρτηρίες, έχετε πολύ αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων

Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων

Ένα πανεύκολο DIY project για να φτιάξεις το πιο μυρωδάτο μαλακτικό για τα ρούχα σου. Πόσες ώρες έχεις χάσει στο διάδρομο με...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι μπορούμε να κάνουμε το ληγμένο γιαούρτι

Τι μπορούμε να κάνουμε το ληγμένο γιαούρτι

Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Δείτε τις τέσσερις φανταστικές χρήσεις του πουμέχρι σήμερα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron