Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα.

Υλικά:

- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.

Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα). Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄.

Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.


Πηγή: argiro.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ευεργετικός ο καφές πριν τον ύπνο!

    "Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσετε την υπνηλία μέσα στην ημέρα, είναι η κατανάλωση...

  2. Ασθένειες και συναισθήματα: συνδέονται;

    Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε; Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε; Τι συμβαίνει στα θέλω μας...

  3. Καλά νέα για τους λάτρεις του καφέ

    Καλά τα νέα για τους λάτρεις του καφέ: ερευνητές από την Ιταλία σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο...

  4. Φτιάξτε σπιτικές πράσινες ελιές (Μανάκι ή αγουρομάνακο)

    Για την συνταγή αυτή, πρέπει οι πράσινες ελιές μας να είναι από μανάκι (ποικιλία ελιάς) και όχι ελιές...

Φυτά

Ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι

Ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι

Πρακτικές ιδέες για ν' απομακρύνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το χώρο μας και μάλιστα μ' ένα τρόπο απόλυτα φυσικό: 1. Για τη μυρωδιά...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πλύσιμο ρούχων: χρήσιμες συμβουλές

Πλύσιμο ρούχων: χρήσιμες συμβουλές

 Το πλύσιμο των ρούχων, αν και μία από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές δουλειές του σπιτιού, έχει κι αυτό τα μικρά ''μυστικά του''...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο

Τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο

Υπάρχουν μία σειρά από τρόφιμα που δεν πρέπει να τ' αποθηκεύουμε στο ψυγείο γιατί με τον τρόπο αυτό θα χάσουν την ποιότητά...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ας καθαρίσουμε τον λεκέ από κρασί

Ας καθαρίσουμε τον λεκέ από κρασί

Όσοι είναι λίγο "παλιότεροι" θα θυμούνται την πασίγνωστη τηλεοπτική διαφήμιση με τη φράση-σήμα κατατεθέν "γκαρσόν, λεκιάστηκα!". Την ώρα του φαγητού, το αμέσως...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron