Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Κερδίστε πολλά επιπλέον «+» στην υγεία, την ενεργητικότητα, τη διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σας, συνδυάζοντας κατάλληλα μεταξύ τους αυτά που τρώτε.

Γαλέος + σκορδαλιά
Ο γαλέος, όπως και ο παστός μπακαλιάρος, περιέχει πολύ αλάτι, το οποίο ανεβάζει την πίεση σε ευαίσθητα άτομα. Η σκορδαλιά, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ωμό σκόρδο, δρα εξισορροπητικά. Διαβάστε συνταγή για νόστιμο γαλέο με σκορδαλιά

Ζυμαρικά + θαλασσινά με σάλτσα ντομάτας
Το ένα «συμπληρώνει» το άλλο κι όλα μαζί μετατρέπονται σε ένα σούπερ θρεπτικό πιάτο με ισορροπημένη σύνθεση θρεπτικών συστατικών και ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Δείτε την συνταγή για μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας

Καρπούζι + τυρί φέτα
Ο συνδυασμός τους παρέχει απαραίτητους ηλεκτρολύτες για την υδατική ισορροπία, κάλιο και νάτριο αντίστοιχα, μεγαλώνει την αίσθηση κορεσμού και αυξάνει πιο ήπια το σάκχαρο του αίματος. Διαβάστε μία πρόταση για ένα όμορφο πιάτο καρπούζι με φέτα

Κόκκινο κρέας + χόρτα + σαλάτα λαχανικών
Ενισχύοντας το γεύμα σας με περισσότερες φυτικές ίνες, χορταίνετε ταχύτερα, μειώνετε την απορρόφηση διατροφικού λίπους και αυξάνετε την αποβολή τοξικών καταλοίπων. Διαβάστε συνταγή για λαζάνια με κρέας και λαχανικά

Λαχανικά + ωμό ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο ευνοεί την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα των λιποδιαλυτών βιταμινών, των αντιοξειδωτικών και των φυτοθρεπτικών που περιέχουν τα λαχανικά. Τί ποιό ωραίο και θρεπτικό από την χωριάτικη σαλάτα.

Λάχανο + καρότα + ντομάτα + σέλινο
Ο συνδυασμός τους ενισχύει την επίδραση των καροτένιων και των φλαβονοειδών στην προστασία του δέρματος αλλά και στη μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης και χοληστερίνης στο αίμα.

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας + σαλάτα λαχανικών
Η μαγειρεμένη ντομάτα απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο συγκριτικά με την ωμή. Η σαλάτα λαχανικών καθυστερεί την απορρόφηση των υδατανθράκων από τα μακαρόνια, αποτρέποντας έτσι την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Δείτε συνταγή για χοντρό µακαρόνι µε σάλτσα, χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά

Μπριάμ+ ρίγανη
Η ρίγανη δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, που, με τη σειρά τους, ενισχύουν την απορρόφηση των φυτοθρεπτικών από τα λαχανικά. Δείτε συνταγή για νόστιμο Μπριάμ μυρωδάτο

Ρεβίθια + ταχίνι
Με το συνδυασμό τους, π.χ. ως «χούμους», οι πρωτεΐνες τους γίνονται υψηλότερης ποιότητας, πλησιάζοντας σε αξία ακόμα και αυτήν του κρέατος.

Τυρί + αβγό
Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ενώ το αβγό είναι καλή πηγή της βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Φακές + ρύζι
Επειδή το ένα αλληλοσυμπληρώνει τα αμινοξέα του άλλου, οι πρωτεΐνες που προσλαμβάνετε γίνονται πλήρεις και αποκτούν μεγαλύτερη βιολογική αξία.

Χοιρινό κρέας + αποξηραμένα φρούτα
Οι φυτικές ίνες των ξερών φρούτων παγιδεύουν μια ποσότητα κορεσμένου λίπους και χοληστερίνης από το χοιρινό, η οποία αποβάλλεται μαζί τους διά της φυσιολογικής οδού.

Ψάρι ή θαλασσινά + λευκό κρασί
Το λευκό κρασί είναι φτωχότερο σε τανίνες συγκριτικά με το κόκκινο, οπότε δεν σκεπάζει την ιδιαίτερη γεύση του ψαριού, ούτε όμως αφήνει δυσάρεστη επίγευση «ψαρίλας» στο στόμα.

Ψάρι ή θαλασσινά + χωριάτικη σαλάτα
Τα ψάρια και τα θαλασσινά περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο δεν επηρεάζεται αρνητικά από τα υλικά της χωριάτικης. Αντίθετα, ο συνδυασμός ψαριού με κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι κ.λπ.) εμποδίζει την απορρόφηση του ιωδίου.

Ψητά κρέατα + μουστάρδα
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του σιναπιού, από το οποίο προέρχεται η μουστάρδα, δρουν προφυλακτικά έναντι κάποιων από τις καρκινογόνες ουσίες των ξεροψημένων κρεάτων.

Ψητές σαρδέλες + λαδολέμονο και ρίγανη
Το ελαιόλαδο, ο χυμός λεμονιού και η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα ευάλωτα στην οξείδωση ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που μας προσφέρουν οι σαρδέλες.

 

Πηγή: www.womenonly.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τομάτα, Καρότο, Σέλινο








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τα "ΜΗ " μετά το φαγητό

    Ας γνωρίσουμε τα  7 "ΜΗ" μετά το φαγητό: * Μη καπνίσετε – Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα...

  2. Ας βάλουμε το κουάκερ (βρώμη) στην καθημερινή μας διατροφή

    Η βρώμη αποτελεί ένα δημητριακό με μεγάλη θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ενώ έχει...

  3. Συμβουλές για να συντηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο μας

    Τα φρεσκοκομμένα λουλούδια στο βάζο μας σίγουρα δίνουν στον χώρο μας μια όμορφη ατμόσφαιρα. Τα κομμένα βέβαια λουλούδια...

  4. Τροφές που βοηθάνε την καρδιά μας

    Η καρδιοπάθεια είναι μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να...

Φυτά

Καρπούζι και Πεπόνι: τα νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα

Καρπούζι και Πεπόνι: τα νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα

Αναλύουμε τα δύο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούταΤο καρπούζι και το πεπόνι αποτελούν δύο αγαπημένα φρούτα, απόλυτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, τη ζέστη και...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το νερό

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το νερό

Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ο γάμος μας παχαίνει!

Ο γάμος μας παχαίνει!

Μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει δύο βασικές διαπιστώσεις: ότι ο γάμος γενικά παχαίνει λίγο-πολύ τους ανθρώπους, αλλά επίσης, ότι οι παντρεμένοι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πώς ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κορν φλέικς.

Πώς ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κορν φλέικς.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία!Ο Will Keith Kellogg ήταν ντροπαλός και ατάλαντος, ένας ασήμαντος 25χρονος που ζούσε στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του...John Harvey...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron