Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Κερδίστε πολλά επιπλέον «+» στην υγεία, την ενεργητικότητα, τη διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σας, συνδυάζοντας κατάλληλα μεταξύ τους αυτά που τρώτε.

Γαλέος + σκορδαλιά
Ο γαλέος, όπως και ο παστός μπακαλιάρος, περιέχει πολύ αλάτι, το οποίο ανεβάζει την πίεση σε ευαίσθητα άτομα. Η σκορδαλιά, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ωμό σκόρδο, δρα εξισορροπητικά. Διαβάστε συνταγή για νόστιμο γαλέο με σκορδαλιά

Ζυμαρικά + θαλασσινά με σάλτσα ντομάτας
Το ένα «συμπληρώνει» το άλλο κι όλα μαζί μετατρέπονται σε ένα σούπερ θρεπτικό πιάτο με ισορροπημένη σύνθεση θρεπτικών συστατικών και ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Δείτε την συνταγή για μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας

Καρπούζι + τυρί φέτα
Ο συνδυασμός τους παρέχει απαραίτητους ηλεκτρολύτες για την υδατική ισορροπία, κάλιο και νάτριο αντίστοιχα, μεγαλώνει την αίσθηση κορεσμού και αυξάνει πιο ήπια το σάκχαρο του αίματος. Διαβάστε μία πρόταση για ένα όμορφο πιάτο καρπούζι με φέτα

Κόκκινο κρέας + χόρτα + σαλάτα λαχανικών
Ενισχύοντας το γεύμα σας με περισσότερες φυτικές ίνες, χορταίνετε ταχύτερα, μειώνετε την απορρόφηση διατροφικού λίπους και αυξάνετε την αποβολή τοξικών καταλοίπων. Διαβάστε συνταγή για λαζάνια με κρέας και λαχανικά

Λαχανικά + ωμό ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο ευνοεί την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα των λιποδιαλυτών βιταμινών, των αντιοξειδωτικών και των φυτοθρεπτικών που περιέχουν τα λαχανικά. Τί ποιό ωραίο και θρεπτικό από την χωριάτικη σαλάτα.

Λάχανο + καρότα + ντομάτα + σέλινο
Ο συνδυασμός τους ενισχύει την επίδραση των καροτένιων και των φλαβονοειδών στην προστασία του δέρματος αλλά και στη μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης και χοληστερίνης στο αίμα.

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας + σαλάτα λαχανικών
Η μαγειρεμένη ντομάτα απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο συγκριτικά με την ωμή. Η σαλάτα λαχανικών καθυστερεί την απορρόφηση των υδατανθράκων από τα μακαρόνια, αποτρέποντας έτσι την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Δείτε συνταγή για χοντρό µακαρόνι µε σάλτσα, χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά

Μπριάμ+ ρίγανη
Η ρίγανη δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, που, με τη σειρά τους, ενισχύουν την απορρόφηση των φυτοθρεπτικών από τα λαχανικά. Δείτε συνταγή για νόστιμο Μπριάμ μυρωδάτο

Ρεβίθια + ταχίνι
Με το συνδυασμό τους, π.χ. ως «χούμους», οι πρωτεΐνες τους γίνονται υψηλότερης ποιότητας, πλησιάζοντας σε αξία ακόμα και αυτήν του κρέατος.

Τυρί + αβγό
Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ενώ το αβγό είναι καλή πηγή της βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Φακές + ρύζι
Επειδή το ένα αλληλοσυμπληρώνει τα αμινοξέα του άλλου, οι πρωτεΐνες που προσλαμβάνετε γίνονται πλήρεις και αποκτούν μεγαλύτερη βιολογική αξία.

Χοιρινό κρέας + αποξηραμένα φρούτα
Οι φυτικές ίνες των ξερών φρούτων παγιδεύουν μια ποσότητα κορεσμένου λίπους και χοληστερίνης από το χοιρινό, η οποία αποβάλλεται μαζί τους διά της φυσιολογικής οδού.

Ψάρι ή θαλασσινά + λευκό κρασί
Το λευκό κρασί είναι φτωχότερο σε τανίνες συγκριτικά με το κόκκινο, οπότε δεν σκεπάζει την ιδιαίτερη γεύση του ψαριού, ούτε όμως αφήνει δυσάρεστη επίγευση «ψαρίλας» στο στόμα.

Ψάρι ή θαλασσινά + χωριάτικη σαλάτα
Τα ψάρια και τα θαλασσινά περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο δεν επηρεάζεται αρνητικά από τα υλικά της χωριάτικης. Αντίθετα, ο συνδυασμός ψαριού με κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι κ.λπ.) εμποδίζει την απορρόφηση του ιωδίου.

Ψητά κρέατα + μουστάρδα
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του σιναπιού, από το οποίο προέρχεται η μουστάρδα, δρουν προφυλακτικά έναντι κάποιων από τις καρκινογόνες ουσίες των ξεροψημένων κρεάτων.

Ψητές σαρδέλες + λαδολέμονο και ρίγανη
Το ελαιόλαδο, ο χυμός λεμονιού και η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα ευάλωτα στην οξείδωση ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που μας προσφέρουν οι σαρδέλες.

 

Πηγή: www.womenonly.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τομάτα, Καρότο, Σέλινο








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Σε νέες αγορές ποντάρει το ρύζι

    Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού ρυζιού και σε νέες ποικιλίες με premium ιδιότητες για τις οποίες καταγράφεται ισχυρή...

  2. Ψωμί: η σημασία του στην παράδοση!

    Υπάρχουν περισσότεροι μύθοι και ιστορίες που συνδέονται με το ψωμί από οποιαδήποτε άλλη τροφή, αν εξαιρέσουμε ίσως το...

  3. Ας γελάσουμε!

    Το γέλιο κάνει καλό! Γι αυτό ... -Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας:.Δεν θα επιτύχω, δεν θα επιτύχω ... Προτιμότερη...

  4. Κολπάκια για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη

    Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη. Δυσκολεύεστε να αλείψετε το παγωμένο βούτυρο στη φρυγανιά...

Φυτά

Φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε ξανθά μαλλιά

Φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε ξανθά μαλλιά

Το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακριά και εσείς δε μπορείτε να σταματήσετε να κοιτάτε στο Instagram φωτογραφίες από τα σαν-φιλημένα-από-τον-ήλιο ξανθά μαλλιά...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Η Διακαινήσιμος εβδομάδα και ποια είναι τα έθιμά της

Η Διακαινήσιμος εβδομάδα και ποια είναι τα έθιμά της

Η Εβδομάδα της Διακαινησίμου. Έτσι λέγεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών

Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τρώνε υγιεινά μόνο και μόνο επειδή καταναλώνουν τακτικά φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα τρόφιμα υποβάλλονται...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: πως να το φτιάξετε

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: πως να το φτιάξετε

Είναι εύκολο να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Είναι παράδοση στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά να φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια και να τα καίμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Τροφές που βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν σήματα μεταξύ των κυττάρων ή των νευρώνων του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Για...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τί δεν γνωρίζουμε για τα πατατάκια!

Τί δεν γνωρίζουμε για τα πατατάκια!

Τα πατατάκια δημιουργήθηκαν από ένα…πείσμα και άλλες τέτοιες πληροφορίες για το αγαπημένο μας σνακ!1. To 1853 ένας πελάτης σε εστιατόριο στο Saratoga...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τί πρέπει να προσέξουμε για να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές!

Τί πρέπει να προσέξουμε για να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές!

Τι πρέπει να κάνετε ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές;«Μετά τη νηστεία διάρκειας 5 έως 40 ημερών, χαρακτηριστικά του πασχαλινού...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τα σκασμένα χείλη!

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τα σκασμένα χείλη!

Αφότου κάνετε ένα φλιτζάνι με πράσινο τσάι, χρησιμοποιώντας ένα κλασικό σακουλάκι τσαγιού σε ζεστό νερό και αφαιρέσετε το σακουλάκι, μην το πετάξετε!...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron