Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Συνδιασμός τροφών για υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα

Κερδίστε πολλά επιπλέον «+» στην υγεία, την ενεργητικότητα, τη διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σας, συνδυάζοντας κατάλληλα μεταξύ τους αυτά που τρώτε.

Γαλέος + σκορδαλιά
Ο γαλέος, όπως και ο παστός μπακαλιάρος, περιέχει πολύ αλάτι, το οποίο ανεβάζει την πίεση σε ευαίσθητα άτομα. Η σκορδαλιά, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ωμό σκόρδο, δρα εξισορροπητικά. Διαβάστε συνταγή για νόστιμο γαλέο με σκορδαλιά

Ζυμαρικά + θαλασσινά με σάλτσα ντομάτας
Το ένα «συμπληρώνει» το άλλο κι όλα μαζί μετατρέπονται σε ένα σούπερ θρεπτικό πιάτο με ισορροπημένη σύνθεση θρεπτικών συστατικών και ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Δείτε την συνταγή για μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας

Καρπούζι + τυρί φέτα
Ο συνδυασμός τους παρέχει απαραίτητους ηλεκτρολύτες για την υδατική ισορροπία, κάλιο και νάτριο αντίστοιχα, μεγαλώνει την αίσθηση κορεσμού και αυξάνει πιο ήπια το σάκχαρο του αίματος. Διαβάστε μία πρόταση για ένα όμορφο πιάτο καρπούζι με φέτα

Κόκκινο κρέας + χόρτα + σαλάτα λαχανικών
Ενισχύοντας το γεύμα σας με περισσότερες φυτικές ίνες, χορταίνετε ταχύτερα, μειώνετε την απορρόφηση διατροφικού λίπους και αυξάνετε την αποβολή τοξικών καταλοίπων. Διαβάστε συνταγή για λαζάνια με κρέας και λαχανικά

Λαχανικά + ωμό ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο ευνοεί την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα των λιποδιαλυτών βιταμινών, των αντιοξειδωτικών και των φυτοθρεπτικών που περιέχουν τα λαχανικά. Τί ποιό ωραίο και θρεπτικό από την χωριάτικη σαλάτα.

Λάχανο + καρότα + ντομάτα + σέλινο
Ο συνδυασμός τους ενισχύει την επίδραση των καροτένιων και των φλαβονοειδών στην προστασία του δέρματος αλλά και στη μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης και χοληστερίνης στο αίμα.

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας + σαλάτα λαχανικών
Η μαγειρεμένη ντομάτα απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο συγκριτικά με την ωμή. Η σαλάτα λαχανικών καθυστερεί την απορρόφηση των υδατανθράκων από τα μακαρόνια, αποτρέποντας έτσι την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Δείτε συνταγή για χοντρό µακαρόνι µε σάλτσα, χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά

Μπριάμ+ ρίγανη
Η ρίγανη δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, που, με τη σειρά τους, ενισχύουν την απορρόφηση των φυτοθρεπτικών από τα λαχανικά. Δείτε συνταγή για νόστιμο Μπριάμ μυρωδάτο

Ρεβίθια + ταχίνι
Με το συνδυασμό τους, π.χ. ως «χούμους», οι πρωτεΐνες τους γίνονται υψηλότερης ποιότητας, πλησιάζοντας σε αξία ακόμα και αυτήν του κρέατος.

Τυρί + αβγό
Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ενώ το αβγό είναι καλή πηγή της βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Φακές + ρύζι
Επειδή το ένα αλληλοσυμπληρώνει τα αμινοξέα του άλλου, οι πρωτεΐνες που προσλαμβάνετε γίνονται πλήρεις και αποκτούν μεγαλύτερη βιολογική αξία.

Χοιρινό κρέας + αποξηραμένα φρούτα
Οι φυτικές ίνες των ξερών φρούτων παγιδεύουν μια ποσότητα κορεσμένου λίπους και χοληστερίνης από το χοιρινό, η οποία αποβάλλεται μαζί τους διά της φυσιολογικής οδού.

Ψάρι ή θαλασσινά + λευκό κρασί
Το λευκό κρασί είναι φτωχότερο σε τανίνες συγκριτικά με το κόκκινο, οπότε δεν σκεπάζει την ιδιαίτερη γεύση του ψαριού, ούτε όμως αφήνει δυσάρεστη επίγευση «ψαρίλας» στο στόμα.

Ψάρι ή θαλασσινά + χωριάτικη σαλάτα
Τα ψάρια και τα θαλασσινά περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο δεν επηρεάζεται αρνητικά από τα υλικά της χωριάτικης. Αντίθετα, ο συνδυασμός ψαριού με κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι κ.λπ.) εμποδίζει την απορρόφηση του ιωδίου.

Ψητά κρέατα + μουστάρδα
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του σιναπιού, από το οποίο προέρχεται η μουστάρδα, δρουν προφυλακτικά έναντι κάποιων από τις καρκινογόνες ουσίες των ξεροψημένων κρεάτων.

Ψητές σαρδέλες + λαδολέμονο και ρίγανη
Το ελαιόλαδο, ο χυμός λεμονιού και η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα ευάλωτα στην οξείδωση ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που μας προσφέρουν οι σαρδέλες.

 

Πηγή: www.womenonly.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τομάτα, Καρότο, Σέλινο








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τρόφιμα φυσικά και μεταλλαγμένα: πώς να τα ξεχωρίζετε

    Μπορείτε να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα. Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την...

  2. Λανθασμένα στερεότυπα για την άσκηση και τη διατροφή

    Ας δούμε ποια είναι τα πιό συχνά, λανθασμένα στερεότυπα για τη διατροφή και την άσκηση.Κάνω κάθε μέρα προπόνηση...

  3. Σε Αθήνα και Κηφισιά, με επιτυχία η κομποστοποίηση

    Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα στους δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς για την διαχείριση των οργανικών σκουπιδιών...

  4. Δεν μειώνεται η τιμή του γάλακτος παρά τις αλλαγές

    Δεν πέφτει η τιμή του γάλακτος παρά τις αλλαγές. Στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή του γάλακτος παρά...

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιαούρτι: μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Γιαούρτι: μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η κατανάλωση γιουρτιού μειώνει κατά 18% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη«Ένα πρόβιο την ημέρα τον διαβήτη κάνει πέρα», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι νοιώθει ο σκύλος για εμάς;

Τι νοιώθει ο σκύλος για εμάς;

Λατρεύουμε τα μαλλιαρά παιδιά μας. Και το ξέρουμε πως μας λατρεύουν και αυτά. Η αγάπη και η μοναδική αφοσίωση του σκύλου στον...

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής

Οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία των φυτών

Οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία των φυτών

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε οικολογικά εντομοκτόνα για φυτοπροστασία γιατί τα σπρέι λαδιού δουλεύουν πνίγοντας τα έντομα όταν έρθουν σε επαφή...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ζάχαρη: μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη

Ζάχαρη: μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη

Μπορεί η γεύση της να είναι γλυκιά, όμως οι επιδράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό μόνο «γλυκές» δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Σύμφωνα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron