Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας

Σπιτική σάλτσα ντομάτας σε βάζα ( Κρητικές συνταγές )

Σπιτική σάλτσα ντομάτας σε βάζα ( Κρητικές συνταγές )

Για να φτιάξετε βάζα με σάλτσα ντομάτας δεν χρειάζετε κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που πρέπει να διαθέτετε είναι βάζα, ντομάτες ώριμες και φυσικά διάθεση. Έτσι όταν δεν είναι η εποχή της ντομάτας, θα έχετε την δικιά σας νοστιμότατη σάλτσα.

Υλικά
-ντομάτες ώριμες
-λάδι
-αλάτι

Προετοιμασία
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αποστειρώσουμε τα βάζα βράζοντας τα σε μια κατσαρόλα να βράσουν και κατόπιν να τα σκουπίσουμε καλά. Κατόπιν πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη. Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του ανακατεύοντας σταδιακά. Εαν θέλετε να επισπεύσετε την διαδικασιά μπορείτε πριν τον βράσετε, να σουρώσετε τον ζωμό μ΄ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε περίπου στα 4 κιλά ντομάτες μια κουταλιά αλάτι και 1/2 ποτήρι λάδι.Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στα βάζα,τα σφραγίζουμε,πιάνοντας με μια πετσέτα φυσικά για να μην καούμε και τα αναποδογυρίζουμε. Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο βάζο το ανοίγουμε κάνοντας το χαρακτηριστικό ”κλίκ” και το βάζουμε στο ψυγείο.

 

Πηγή: kritikessintages.wordpress.com

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τομάτα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Οινόραμα 2015

    Για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε τη δυνατότητα να παρευρεθούμε στην γνωστή πια έκθεση κρασιού "Οινόραμα" η οποία...

  2. Φέρνει πιο επίμονες αλλεργίες το Ελ Νίνιο

    Το φαινόμενο Ελ Νίνιο μπορεί να προκαλέσει παραγωγή περισσότερης γύρης και... συνδέεται με την πρώιμη και πιο έντονη...

  3. Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

    Κρατήστε τα τυριά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική...

  4. Κεφίρ: ιδιότητες και θρεπτική αξία

     Το κεφίρ είναι ένα όξινο και ήπιας αλκοολικής ζύμωσης γαλακτοκομικό προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, το...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron