Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή, για νόστιμα γιουβαρλάκια φρικασέ

Υλικά:
-3/4 κ. κιμάς μοσχαρίσιος και αρνίσιος
-1/2 φλ.τσ. ρύζι για γεμιστά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 αβγά
-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομένος
-10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 μέτρια μαραθόριζα (ή 2 μικρές)
-3-4 φρέσκα μικρά καροτάκια, καθαρισμένα
-1/2 φλ.τσ. άνηθο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια, το χυμό
-4 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ένα ασπράδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα αρκετή ώρα και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, μαζί με λίγο από το πράσινο τμήμα τους. Καθαρίζουμε εξωτερικά τη μαραθόριζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε κυβάκια. Σε φαρδειά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε τη μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια για 3'-4', μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε στη σειρά τα γιουβαρλάκια, κοντά-κοντά και βάζουμε ανάμεσα τα καροτάκια, κομμένα στη μέση (ή ανάλογα με το μέγεθός τους). Βάζουμε νερό που να τα καλύψει μόλις, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 45', μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα, προσθέτοντας τον άνηθο 10' πριν τελειώσει το ψήσιμο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ' ασπράδια και προσθέτουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών σουρωμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ένα περίπου φλ.τσ. από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε, να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3', ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: athinorama.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Κρεμμύδι, Μαϊντανός, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Επιτροπή για τη διάθεση αγροτικών προιόντων σε ευάλωτες ομάδες

    Τη δημιουργία πλαισίου για την καλύτερη υλοποίηση του κανονισμού που αφορά τα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των...

  2. HELMEPA: πλαστικά και αποτσίγαρα οι κύριοι υπεύθυνοι της ρύπανσης των ακτών

    Αποτσίγαρα και πλαστικά, εξακολουθούν να είναι στις πρώτες θέσεις σκουπιδιών που ρυπαίνουν τις ακτές μας, σύμφωνα με την...

  3. Στην Ιαπωνία: Τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε για 10.000 ευρώ

    Σε αυτήν την πρωτοφανή τιμή πουλήθηκε σήμερα στην Ιαπωνία ένα τσαμπί σταφύλια, στην πρώτη δημοπρασία αυτού του είδους...

  4. Σε βαθιά γεράματα πέθανε ο Γιώργος, μία από τις αρκούδες του "Αρκτούρου"

     Στα νιάτα του, τον ανάγκαζαν να χορεύει και να κάνει διάφορα κόλπα, προς τέρψη των θεατών, σε τσίρκο....

Φυτά

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Καρότα για λαμπερό δέρμα

Καρότα για λαμπερό δέρμα

Τα καρότα αφαιρούν τις βλαβερές τοξίνες από το δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεστε πιο νέοι και αναζωογονημένοι. Οι μάσκα που ακολουθεί είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron