Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή, για νόστιμα γιουβαρλάκια φρικασέ

Υλικά:
-3/4 κ. κιμάς μοσχαρίσιος και αρνίσιος
-1/2 φλ.τσ. ρύζι για γεμιστά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 αβγά
-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομένος
-10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 μέτρια μαραθόριζα (ή 2 μικρές)
-3-4 φρέσκα μικρά καροτάκια, καθαρισμένα
-1/2 φλ.τσ. άνηθο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια, το χυμό
-4 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ένα ασπράδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα αρκετή ώρα και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, μαζί με λίγο από το πράσινο τμήμα τους. Καθαρίζουμε εξωτερικά τη μαραθόριζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε κυβάκια. Σε φαρδειά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε τη μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια για 3'-4', μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε στη σειρά τα γιουβαρλάκια, κοντά-κοντά και βάζουμε ανάμεσα τα καροτάκια, κομμένα στη μέση (ή ανάλογα με το μέγεθός τους). Βάζουμε νερό που να τα καλύψει μόλις, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 45', μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα, προσθέτοντας τον άνηθο 10' πριν τελειώσει το ψήσιμο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ' ασπράδια και προσθέτουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών σουρωμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ένα περίπου φλ.τσ. από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε, να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3', ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: athinorama.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Κρεμμύδι, Μαϊντανός, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Φρούτα και λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους για να τα τρώμε;

    Η αλήθεια είναι ότι με την εμφάνιση των θερμοκηπίων μπορούμε και βρίσκουμε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά...

  2. «O άνθρωπος έχει μετατρέψει τη Γη σε ένα επικίνδυνο μέρος»

    Οι άνθρωποι μετατρέπουν τη Γη σε ένα «μοναχικό πλανήτη», εξαντλώντας την πλούσια βιοποικιλότητά της, σε σημείο που σύντομα...

  3. Από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, απομάκρυνση των λύκων και των αρκούδων

    Mία ακόμη «σημαντική νίκη της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξε μαζικά το αίτημα του "Αρκτούρου" για την απομάκρυνση...

  4. Ποια είναι τα έθιμα κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας, μέχρι το Πάσχα

    Το Πάσχα είναι η δεύτερη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Γιορτάζεται μοναδικά σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν και...

Φυτά

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, εκτός από ξενοιασιά, έχει και απρόοπτα που απέχουν από το να είναι σοβαρά για την υγεία, παραμένουν ωστόσο ενοχλητικά. Κοψίματα,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι περιέχει το αντικουνουπικό φιδάκι

Τι περιέχει το αντικουνουπικό φιδάκι

Πόσα και πόσα καλοκαιρινά βράδια μας προφύλαξε από τα τσιμπήματα των αιμοβόρων κουνουπιών; Το φιδάκι, το σπειροειδές βραδύκαυστο εντομοαπωθητικό που η βάση...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron