Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ψωμί

Πολέντα με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

Πολέντα με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

Η συνταγή που ακολουθεί, είναι η  μορφή στην οποία τη συναντάτε συνήθως, δηλαδή αυτή του πουρέ,που την βάζουν στο φούρνο με γκοργκοντζόλα. Αν δεν βρείτε γκοργκοντζόλα, χρησιμοποιήστε ροκφόρ. 

Υλικά (για 8 άτομα)

-1600 ml νερό
-100 γρ. βούτυρο
-400 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
-400 γρ. γκοργκοντζόλα 
-50 γρ. τυρί γκράνα τριμμένη
-αλάτι

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το οποίο έχουμε πρώτα αλατίσει . Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε διαδοχικά και σε ελάχιστη ποσότητα, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με την ίδια φορά, από τον πάτο της κατσαρόλας προς τα πάνω, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-Αν η πολέντα γίνεται  πολύ σκληρή, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε  για 40 λεπτά περίπου. Όσο περισσότερο τη δουλέψουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε.
-Βουτυρώνουμε τη βάση ενός ταψιού και απλώνουμε ομοιόμορφα μία στρώση από την πολέντα, η οποία πρέπει να είναι ζεστή. Συνεχίζουμε με ένα στρώμα  από γκοργκοντζόλα, κομμένη σε φέτες και βούτυρο κομμένο σε κύβους. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Το τελευταίο στρώμα  θα πρέπει να καλύπτεται από την  γκοργκοντζόλα και την τριμμένη γκράνα.
-Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.

 

Πηγή:foodzine

 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Άνθισε η πιο άνυδρη έρημος

    Σπάνια αλλά εκπληκτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πιο άνυδρη περιοχή του πλανήτη, η έρημος Ατακάμα. Υπάρχουν...

  2. To απολιθωμένο πεύκο ηλικίας 140 εκατομμυρίων ετών

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στη Νέα Σκωτία του Καναδά το αρχαιότερο μέχρι σήμερα απολίθωμα πεύκου, το οποίο χρονολογείται προ...

  3. Η Ιστορία πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας

    Η Γιορτή της Μητέρας, την οποία θα γιορτάσουμε την ερχόμενη Κυριακή, έχει ήδη εδώ και δύο χρόνια κλείσει...

  4. Aπό το Μελισσοκομικό Συν/σμό Χίου νέα μονάδα τυποποίησης μελιού

    Σε εκσυγχρονισμό – μετεγκατάσταση της μονάδας τυποποίησης μελιού θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αγροτικός – Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός...

Κήπος με κάκτους και παχύφυλλα

Όμορφοι κάκτοι

Όμορφοι κάκτοι

Οι κάκτοι είναι από τα ποιό όμορφα φυτά, εύκολα στην καλλιέργεια και  δεν θέλουν πολύ φροντίδα. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για την υγεία

Το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για την υγεία

Το φθινόπωρο, έστω και χωρίς πρωτοβρόχια και κίτρινα φύλλα στα δέντρα, έχει καταφθάσει και απόδειξη αυτού η ελαφριά ζακέτα που χρειαζόμαστε στις...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Τριβόλι: το βότανο της σεξουαλικής υγείας

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των...

διαβάστε αναλυτικά »

Φθινοπωρινός κήπος

Ας ετοιμάσουμε τα φυτά μας για το φθινόπωρο

Ας ετοιμάσουμε τα φυτά μας για το φθινόπωρο

Μπορεί τα φυτά την άνοιξη να υπερτερούν σε χρώματα και αρώματα, όμως και το φθινόπωρο έχουν τη μαγεία τους. Στον κήπο και...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα που βρίσκουμε στο δάσος το καλοκαίρι

Φρούτα που βρίσκουμε στο δάσος το καλοκαίρι

Η ελληνική φύση παραμένει πλούσια και την καλοκαιρινή περίοδο, και  μπορεί να μας χαρίσει  χόρτα εποχής όπως τα βλήτα, τα στύφνα και ...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυσικός έλεγχος ζώων

Γάτες και σκύλοι στον κήπο

Γάτες και σκύλοι στον κήπο

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός του κήπου.Ένα ανεκπαίδευτο κατοικίδιο όπως η γάτα κι ο σκύλος μπορεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βασιλικός και ... μύρισε καλοκαίρι

Βασιλικός και ... μύρισε καλοκαίρι

 Δεν υπάρχει σήμερα άλλο αρωματικό φυτό που να λατρεύεται σε ολόκληρο τον κόσμο με τόση θέρμη όσο ο Βασιλικός (Ocimum basilicum), που...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Το περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες! Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron