Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ζυμαρικών

Μελιτζάνες Σαντορίνης με μοτσαρέλα

Μελιτζάνες Σαντορίνης με μοτσαρέλα

Οι μελιτζάνες Σαντορίνης έχουν κάτασπρο χρώμα , και  υπέροχη γεύση. Η άσπρη μελιτζάνα είναι παραδοσιακή καλλιέργεια της Σαντορίνης. Είναι ο σπόρος που έχει έρθει από την Αίγυπτο (από την εποχή που γίνονταν εξαγωγές ελαφρόπετρας στο Σουέζ). Λόγω εδάφους δεν έχει την πικράδα της μελιτζάνας. Αντιθέτως λόγω του ότι δεν έχει πολλά σπόρια είναι ζουμερή και γλυκιά. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης την μαγειρεύουν με διάφορους τρόπους, τηγανιτή, ψητή στα κάρβουνα, όπως επίσης αξίζει να δοκιμάσετε και τη μελιτζανοσαλάτα της. Εγώ σας προτείνω μια διαφορετική συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.

Υλικά (για 4 άτομα) 
-4 μελιτζάνες Σαντορίνης μέτριες
-350 γρ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
-100 γρ. σκληρή μοτσαρέλα, τριμμένη
-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-800 γρ. ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι μαύρο  φρεσκοτριμμένο
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το βασιλικό, το μαιντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1,2 εκ. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα ταψί, καλύπτουμε τη στρώση της σάλτσας με μελιτζάνες δημιουργώντας έτσι μία δεύτερη στρώση και συνεχίζουμε με τις ροδέλες της μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (θα βγουν περίπου 3-4 στρώσεις). Απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα

Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Πηγή: foodzine

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μελιτζάνα, Κρεμμύδι, Βασιλικός, Μαϊντανός








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015

    Για μια ακόμα χρονιά, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ κατακτά με τη σημασία αλλά και τη σπουδαιότητά της, την εμπιστοσύνη και...

  2. Μετά τις χθεσινές κυβερνητικές απώλειες στην Βουλή, ετοιμάζεται ανασχηματισμός

    Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τη διαφοροποίηση τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία...

  3. Για τα αλιευτικά σκάφη παράταση τοποθέτησης συσκευής VMS

    H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει του ενδιαφερόμενους...

  4. Τροφικές δηλητηριάσεις: τί πρέπει να γνωρίζετε για να τις αποφύγετε

    Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αλλοίωση των... τροφίμων, αλλά και...

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι μας προσφέρει: Υπάρχουν πολλών ειδών λεμόνια, που ποικίλλουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Τα λεμόνια που...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron