Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΙΠΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΙΠΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσει πολύ από την ουσία και το άρωμα έτσι ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Φυσικά προσθέτετε, αφαιρείτε ότι και όσο θέλετε ή χρησιμοποιείτε τα ντρεσινγκς σε διαφορετικά πιάτα ανάλογα τις γευσιγνωστικές επιθυμίες και αναζητήσεις σας.

Κουταλιά/Κουταλίες σημαίνει της σούπας. Κουταλάκι σημαίνει του γλυκού

Για Σαλάτες με Φρούτα, Τυρί και Λαχανικά

Υλικά:
Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (πλήρες)
Μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φύλλα λουΐζας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά γούστερ sauce
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα λευκό πιπέρι

Υλικά:
3 κουταλιές μασκαρπόνε
1 κουταλάκι μηλόξυδο
1 κουταλιά τριμμένο καπνιστό τυρί μετσοβόνε
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
3 σταγόνες tabasco
Μια πρέζα κανέλλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
Αλάτι, Λευκό πιπέρι

Για Σαλάτες με Λαχανικά (ντομάτες, καρότα, αγγούρι, πιπεριά κτλ)

Υλικά:
Ι κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλιά σόγια sauce
½ κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι μαντζουράνα
Αλάτι, Πράσινο πιπέρι

Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές cottage cheese
Αλάτι, Μαύρο Πιπέρι

Για Σαλάτες με Λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, πιπεριές, μπρόκολο κτλ)

Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
1 κουταλάκι σουσάμι
1 κουταλάκι κοπανισμένα καρύδια
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
1 φύλλο ψιλοκομμένη δάφνη
¼ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
1 αβοκάντο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου σε φέτες
2 κουταλιές γιαούρτι πρόβειο
1 πιπερίτσα τσιλι ψιλοκομμένη
Αλάτι

Για Σαλάτες με Κρέας και Λαχανικά (κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον, λάχανο, κτλ)

Υλικά:
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι μπαχάρι
½ κουταλάκι άνηθο
Αλάτι

Υλικά:
1 κουταλιά γούστερ sauce
1 κουταλιά πελτέ
3 σταγόνες Tabasco
1 κουταλάκι ρίγανη

Υλικά:
1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι (total)
1 κουταλάκι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά σουσαμέλαιο
1 κουταλάκι κάρυ

Σάλτσα Ταρτάρ για ψάρι

Υλικά
-200 ml μαγιονέζα
-3 κουταλάκια κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
-3 κουταλάκια μικρά αγγουράκια τουρσί, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό λεμονιού
-3 κουταλάκια μαϊντανό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
-θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπωλ και σερβίρουμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή:greekcook και kopiaste









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πασχαλιά: μας γεμίζει με το άρωμα και το χρώμα της

    Η πασχαλιά αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά φυτά, που έχουν οι αυλές στα χωριά. Είναι ένα από τα...

  2. Γνώριζετε γιατί την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο;

    Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την...

  3. Από τον ΟΗΕ: Οι δεσμεύσεις κατά της κλιματικής αλλαγής δεν επαρκούν

    Οι εθελοντικές δεσμεύσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα για τον μετριασμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας έως το...

  4. Οι μέλισσες προστατεύουν δέντρα από τους ελέφαντες

    Στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, στη Νότια Αφρική, από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο,  οι ελέφαντες της περιοχής γεύονται...

Δραστηριότητες στον κήπο

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χαρταετό

Την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός έχει την τιμητική του! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα αυτή μόνο και μόνο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Μαύρη σοκολάτα: «ξυπνά» τον οργανισμό μας

Το απογευματάκι, μετά το μεσημεριανό φαγητό και έχοντας περάσει ήδη κάποιες ώρες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νιώθουν σαν οι δυνάμεις τους να τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι να βάλω στο τραπέζι μου τον Φεβρουάριο: Λεμόνι

Τι μας προσφέρει: Υπάρχουν πολλών ειδών λεμόνια, που ποικίλλουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Τα λεμόνια που...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron