Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Τούρτα Μιμόζα

Τούρτα Μιμόζα

Έχει το όνομα λουλουδιού, χρώμα κίτρινο (σ.σ. αρειανό), κατάγεται από την Ιταλία και λέγεται τούρτα Μιμόζα. Και είναι δροσερή, ελαφριά σε γεύση και μοναδική σε αρώματα.  

ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι:
-αλεύρι 150 gr     
-ζάχαρη 150 gr      
-4 αυγά     
-μια πρέζα αλάτι    
-1 κλωνάρι φυσικής βανίλιας     
-Ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για να μουλιάσουμε το παντεσπάνι:
-100 ml νερό    
-50 ml σιρόπι ανανά από την κονσέρβα    
-65 g ζάχαρη     
-1 / 2 ποτήρι λικέρ limoncello     
-1 φλούδα λεμονιού 

Για την κρέμα:
-2 κρόκους αυγών     
-γάλα 500 ml    
-ζάχαρη 200gr     
-αλεύρι 70gr     
-1 φλούδα λεμονιού    
-300 ml κρέμα γάλακτος    
-1 κονσέρβα ανανά σε μικρά κυβάκια 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Για το παντεσπάνι:   Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, την φλούδα λεμονιού τριμμένη και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά προσθέτουμε το baking powder. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 26 εκατοστών με πάτο αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Για την κρέμα:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το γάλα, την φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε πάνω από το μάτι μέχρι να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να αποφευχθεί η κρούστα στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με ένα ξύλινο κουτάλι. Τέλος, κόβουμε τον ανανά από την κονσέρβα σε κυβάκια και τον προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με την κουτάλα. 
Για το σιρόπι λικέρ:  Βάζουμε το νερό, το σιρόπι από τους ανανάδες, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού σε μια μικρή και ανακατεύουμε και το αφήνουμε ώσπου να έρθει σε βρασμό. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση της τούρτας:  Κόβουμε την κορυφή από το παντεσπάνι. Η φετούλα που θα κόψετε πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτή. Στη συνέχεια, αφαιρούμε απαλά το εσωτερικό κάνοντας το μικρά ψίχουλα και έτσι ουσιαστικά το παντεσπάνι μένει κούφιο. Μετά ψεκάζουμε το παντεσπάνι εσωτερικά και εξωτερικά με το σιρόπι και περιχύνουμε το παντεσπάνι με την κρέμα. Σκεπάζουμε με το κομματάκι από το παντεσπάνι που αφαιρέσαμε από πάνω, το ψεκάζουμε πάλι με λίγο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα από το εσωτερικό από το παντεσπάνι. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει αλλά θα ήταν καλύτερα να το βάλετε σε ένα κουτί από ζαχαροπλαστείο για να έχει καλύτερη υφή το γλυκό.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή:pansofix

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μιμόζα, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Συμβουλές για να ψήσουμε σωστά το πασχαλινό αρνί

    Φέτος θα σουβλίσετε το πιο επιτυχημένο αρνί, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.-Πλένω πάρα πολύ καλά το αρνί μέσα έξω.-Φτιάχνω...

  2. Οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ

    Σε επτά ανέρχονται οι νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, που θα ανακοινωθούν, μέχρι το τέλος...

  3. Απαλλαγείτε για πάντα από τις κατσαρίδες

    Δεν έχετε χειρότερο από το να συναντήσετε ξαφνικά μια κατσαρίδα στο διάβα σας; Δείτε τι να αποφεύγετε και...

  4. Σύγκρουση για το χρυσό ρύζι

    Η ιδέα για το μεταλλαγμένο χρυσό ρύζι είναι των βιολόγων Πέτερ Μπάγερ και Ίνγκο Πότρικους, οι οποίοι εδώ...

Φυτά

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε

Το περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες! Όταν οι ανθισμένες κορυφές του βοτάνου...

διαβάστε αναλυτικά »

Η λίπανση του εδάφους

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Λίπανση των φυτών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι που είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να προσέξουμε την λίπανση των φυτών μας. Ας δούμε τί πρέπει να κάνουμε:-Δεν βάζουμε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κήπος προσέλκυσης ζώων

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Καλοκαίρι: πως θα προτατέψετε τον σκύλο σας από τη ζέστη

Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Ο οργανισμός του είναι το ίδιο ευαίσθητος με τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Δραστηριότητες στον κήπο

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας

Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να περνάτε όμορφες στιγμές στον κήπο με τα παιδιά σας. Η δημιουργία ενός λαχανόκηπου στον κήπο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τροφές που δίνουν δύναμη στον οργανισμό μας

Τα συστατικά των τροφών αυτών είναι ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Παιδικός κήπος

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Ασφάλεια στον κήπο για τα παιδιά

Πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλεια των παιδιών στον κήπο. Σε περιπτώσεις που στον κήπο υπάρχουν ανοιχτά πηγάδια οπωσδήποτε θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Ζώα και κήπος

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

Πουλιά που συναντάμε στον κήπο μας από την άνοιξη και μετά

'Καλή μου άνοιξη, στο γείσο της στέγης μου χάριζέ μου δυο φωλιές χελιδόνια." Σαν για να μας θυμίσει ότι η ζωή επιμένει...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron