Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Τούρτα Μιμόζα

Τούρτα Μιμόζα

Έχει το όνομα λουλουδιού, χρώμα κίτρινο (σ.σ. αρειανό), κατάγεται από την Ιταλία και λέγεται τούρτα Μιμόζα. Και είναι δροσερή, ελαφριά σε γεύση και μοναδική σε αρώματα.  

ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι:
-αλεύρι 150 gr     
-ζάχαρη 150 gr      
-4 αυγά     
-μια πρέζα αλάτι    
-1 κλωνάρι φυσικής βανίλιας     
-Ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για να μουλιάσουμε το παντεσπάνι:
-100 ml νερό    
-50 ml σιρόπι ανανά από την κονσέρβα    
-65 g ζάχαρη     
-1 / 2 ποτήρι λικέρ limoncello     
-1 φλούδα λεμονιού 

Για την κρέμα:
-2 κρόκους αυγών     
-γάλα 500 ml    
-ζάχαρη 200gr     
-αλεύρι 70gr     
-1 φλούδα λεμονιού    
-300 ml κρέμα γάλακτος    
-1 κονσέρβα ανανά σε μικρά κυβάκια 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Για το παντεσπάνι:   Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, την φλούδα λεμονιού τριμμένη και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά προσθέτουμε το baking powder. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 26 εκατοστών με πάτο αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Για την κρέμα:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το γάλα, την φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε πάνω από το μάτι μέχρι να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να αποφευχθεί η κρούστα στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με ένα ξύλινο κουτάλι. Τέλος, κόβουμε τον ανανά από την κονσέρβα σε κυβάκια και τον προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με την κουτάλα. 
Για το σιρόπι λικέρ:  Βάζουμε το νερό, το σιρόπι από τους ανανάδες, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού σε μια μικρή και ανακατεύουμε και το αφήνουμε ώσπου να έρθει σε βρασμό. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση της τούρτας:  Κόβουμε την κορυφή από το παντεσπάνι. Η φετούλα που θα κόψετε πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτή. Στη συνέχεια, αφαιρούμε απαλά το εσωτερικό κάνοντας το μικρά ψίχουλα και έτσι ουσιαστικά το παντεσπάνι μένει κούφιο. Μετά ψεκάζουμε το παντεσπάνι εσωτερικά και εξωτερικά με το σιρόπι και περιχύνουμε το παντεσπάνι με την κρέμα. Σκεπάζουμε με το κομματάκι από το παντεσπάνι που αφαιρέσαμε από πάνω, το ψεκάζουμε πάλι με λίγο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα από το εσωτερικό από το παντεσπάνι. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει αλλά θα ήταν καλύτερα να το βάλετε σε ένα κουτί από ζαχαροπλαστείο για να έχει καλύτερη υφή το γλυκό.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή:pansofix

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μιμόζα, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Οικογιορτή διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων

        Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ οργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας...

  2. Απαλλαγείτε για πάντα από τις κατσαρίδες

    Δεν έχετε χειρότερο από το να συναντήσετε ξαφνικά μια κατσαρίδα στο διάβα σας; Δείτε τι να αποφεύγετε και...

  3. Στην Ιαπωνία απίστευτο θέαμα από... πυγολαμπίδες!

    Οι πυγολαμπίδες πλημμυρίζουν τα καλοκαίρια τα δάση της Ιαπωνίας και αποτελούν μια καλή αφορμή για τους φωτογράφους να...

  4. Η Ιστορία πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας

    Η Γιορτή της Μητέρας, την οποία θα γιορτάσουμε την ερχόμενη Κυριακή, έχει ήδη εδώ και δύο χρόνια κλείσει...

Φυτά

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Γιατροσόφια της γιαγιάς για άμεση ανακούφιση το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, εκτός από ξενοιασιά, έχει και απρόοπτα που απέχουν από το να είναι σοβαρά για την υγεία, παραμένουν ωστόσο ενοχλητικά. Κοψίματα,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια για τις μαθητικές εξετάσεις και όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Καρότα για λαμπερό δέρμα

Καρότα για λαμπερό δέρμα

Τα καρότα αφαιρούν τις βλαβερές τοξίνες από το δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεστε πιο νέοι και αναζωογονημένοι. Οι μάσκα που ακολουθεί είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron