Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Τούρτα Μιμόζα

Τούρτα Μιμόζα

Έχει το όνομα λουλουδιού, χρώμα κίτρινο (σ.σ. αρειανό), κατάγεται από την Ιταλία και λέγεται τούρτα Μιμόζα. Και είναι δροσερή, ελαφριά σε γεύση και μοναδική σε αρώματα.  

ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι:
-αλεύρι 150 gr     
-ζάχαρη 150 gr      
-4 αυγά     
-μια πρέζα αλάτι    
-1 κλωνάρι φυσικής βανίλιας     
-Ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για να μουλιάσουμε το παντεσπάνι:
-100 ml νερό    
-50 ml σιρόπι ανανά από την κονσέρβα    
-65 g ζάχαρη     
-1 / 2 ποτήρι λικέρ limoncello     
-1 φλούδα λεμονιού 

Για την κρέμα:
-2 κρόκους αυγών     
-γάλα 500 ml    
-ζάχαρη 200gr     
-αλεύρι 70gr     
-1 φλούδα λεμονιού    
-300 ml κρέμα γάλακτος    
-1 κονσέρβα ανανά σε μικρά κυβάκια 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Για το παντεσπάνι:   Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, την φλούδα λεμονιού τριμμένη και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά προσθέτουμε το baking powder. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 26 εκατοστών με πάτο αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Για την κρέμα:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το γάλα, την φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε πάνω από το μάτι μέχρι να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να αποφευχθεί η κρούστα στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με ένα ξύλινο κουτάλι. Τέλος, κόβουμε τον ανανά από την κονσέρβα σε κυβάκια και τον προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με την κουτάλα. 
Για το σιρόπι λικέρ:  Βάζουμε το νερό, το σιρόπι από τους ανανάδες, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού σε μια μικρή και ανακατεύουμε και το αφήνουμε ώσπου να έρθει σε βρασμό. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση της τούρτας:  Κόβουμε την κορυφή από το παντεσπάνι. Η φετούλα που θα κόψετε πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτή. Στη συνέχεια, αφαιρούμε απαλά το εσωτερικό κάνοντας το μικρά ψίχουλα και έτσι ουσιαστικά το παντεσπάνι μένει κούφιο. Μετά ψεκάζουμε το παντεσπάνι εσωτερικά και εξωτερικά με το σιρόπι και περιχύνουμε το παντεσπάνι με την κρέμα. Σκεπάζουμε με το κομματάκι από το παντεσπάνι που αφαιρέσαμε από πάνω, το ψεκάζουμε πάλι με λίγο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα από το εσωτερικό από το παντεσπάνι. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει αλλά θα ήταν καλύτερα να το βάλετε σε ένα κουτί από ζαχαροπλαστείο για να έχει καλύτερη υφή το γλυκό.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή:pansofix

Άλλα άρθρα σχετικά με: Μιμόζα, Λεμονιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Με πόσα μέλη θα ιδρύεται ένας Δασικός Συνεταιρισμός

    Στα 21 άτομα έπεσε ο πήχης των ελάχιστων απαιτούμενων μελών, από τα 25 που προβλέποντας αρχικά, προκειμένου να...

  2. Ωροσκόπιο Λουλουδιών

    Δείτε το Λουλούδι που αντιστοιχεί στο ζώδιο σας...ΚριόςΤουλίπαΦήμη. Εκδήλωση αγάπης. Σύμβολο του τέλειου εραστή.Οί τουλίπες είναι βολβώδη λουλούδια...

  3. Ιδέες για να σερβίρετε τα πασχαλινά αυγά

    Eκτός από αυτά που θα τσουγκρίσετε στο τραπέζι, μπορείτε να σερβίρετε  πασχαλινά αυγά  δημιουργώντας μια γουστόζικη πιατέλα γεμάτη...

  4. Αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον Όμιλο Μαρινόπουλος

    Τη - σχεδόν - συνολική υπαγωγή του τμήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων του Ομίλου Μαρινόπουλος, δηλαδή πέραν των σούπερ-μάρκετ...

Φυτά

Καυτερές πιπεριές: βοηθούν στις ημικρανίες

Καυτερές πιπεριές: βοηθούν στις ημικρανίες

Τι σχέση μπορεί να έχει μια καυτερή πιπεριά και η ημικρανία; Και όμως έχει και όπως θα διαβάσετε οι καυτερές πιπεριές βοηθούν...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Γνώριζετε γιατί την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο;

Γνώριζετε γιατί την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο;

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την καθιέρωσή της, περί τον...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να μακρύνουν τα μαλλιά

Τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να μακρύνουν τα μαλλιά

Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και λιπαρά οξέα ωμέγα 3. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά εσωτερικού χώρου

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Υπάρχουν πολλά φυτά που μας αρέσουν και θα θέλαμε να τα βάλουμε στην ίδια σύνθεση. Μπορούνε όμως όλα τα φυτά να μπουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέρια Έλαια: οι θεραπευτικές ιδιότητές τους

Αιθέρια Έλαια: οι θεραπευτικές ιδιότητές τους

Αιθέριο  Καμφορά - Essential Oil Camphor Είναι εξαιρετικά δυνατό αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται ευρέως για τις αντισηπτικές- αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και τη δράση...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κρεμμύδια: για θεραπεία και ομορφιά

Κρεμμύδια: για θεραπεία και ομορφιά

Το κρεμμύδι εκτιμάται από την αρχαιότητα για τις διουρητικές, τονωτικές και απολυμαντικές ιδιότητές του. Χρησιμοποιούμενα μέρη: Ο βολβός και ο χυμός του.Κύρια γνωστά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βιταμίνη Ε για αντιγήρανση

Βιταμίνη Ε για αντιγήρανση

Οι περισσότεροι ερευνητές σε όλο τον κόσμο  έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιο σημαντική βιταμίνη, απαραίτητη για την πρόληψη των νόσων...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για τόνωση του οργανισμού και δυνατή μνήμη

Βότανα για τόνωση του οργανισμού και δυνατή μνήμη

Θέλετε τόνωση του οργανισμού και δυνατή μνήμη; Υπάρχει το βότανο των πρωτόπλαστων! Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron