Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Ψωμί

Νόστιμα τηγανόψωμα

Νόστιμα τηγανόψωμα

Τα τηγανόψωμα είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους! Μπορούμε να τα φτιάξουμε γλυκά ή αλμυρά. Σας δίνουμε και τις δύο συνταγές:

Γλυκά τηγανόψωμα:

Υλικά:

-1 κιλό αλεύρι

-850 γραμμάριανερό

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 Εκτέλεση:

-Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.

-Κόβουμε ζυμάρι και το πλάθουμε δημιουργώντας μικρά τηγανόψωμα και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι.

-Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να πάρουν και από εκεί χρώμα.

-Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο τέλος προσθέτουμε όσο μέλι θέλουμε.

Αλμυρά τηγανόψωμα:

Υλικά (για 7 τηγανόψωμα):

-μισό κιλό αλεύρι σκληρό σταρένιο

-1 φακελάκι μαγιά ξερή (8 γρ.)

-λίγο αλάτι (προσοχή γιατί έχει και φέτα)

-λίγο ελαιόλαδο (και λίγο για το τηγάνισμα)

-φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

-νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αναμειγνύουμε με την μαγιά και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του.

-Ρίχνουμε λίγο αλάτι αν θέλουμε και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε χλιαρό νερό. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Να μην είναι ούτε τόσο υδαρής όπως η ζύμη στους λουκουμάδες, ούτε τόσο σφιχτή όπως η ζύμη για το ψωμί.

-Ζυμώνουμε για λίγο και στην συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε μια πετσέτα.

-Το αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του. Μπορούμε αν θέλουμε να το βάλουμε σκεπασμένο και στον φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, στους 25-30 βαθμούς.

-Όταν η ζύμη φουσκώσει, την πατάμε να ξεφουσκώσει και την ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.

-Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος πορτοκαλιού.

-Τα απλώνουμε με τον πλάστη να ανοίξουν, δίνοντας είτε στρογγυλό είτε ορθογώνιο σχήμα. Εγώ συνηθίζω να τα κάνω στρογγυλά, η Λίλα τα έκανε ορθογώνια.

-Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.

-Διπλώνουμε την ζύμη ώστε να «κλείσει» μέσα της την φέτα και την πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει και να ενωθεί η φέτα με το ζυμάρι.

-Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία.

-Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο, και αφού κάψει καλά, τηγανίζουμε κάθε ψωμάκι χωριστά.

-Φροντίζουμε να τηγανιστούν καλά και να μην μας μείνει άψητο το εσωτερικό τους.

-Απολαμβάνουμε τα τηγανόψωμα ζεστά. 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή:.flowmagazine.









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πεζογέφυρα για τις... αρκούδες στην Ουάσινγκτον!

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών της Πολιτείας, ο «πράσινος διάδρομος» των ζώων θα περνά πάνω από τον Διαπολιτειακό...

  2. Η ασπιρίνη βοηθάει στην επιβίωση από τους γαστρεντερικούς καρκίνους

    Η ασπιρίνη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στους καρκινοπαθείς με όγκους στο γαστρεντερικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη...

  3. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στεφάνια

    Χριστουγεννιάτικα στεφάνια, δώρο από τη φύση. Έρχονται Χριστούγεννα! Σας αρέσει να κάνετε πρωτότυπα και ξεχωριστά χειροποίητα δώρα στους...

  4. Αλόννησος: πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα

    Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, η Αλόννησος έγινε η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα,...

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »

Χειμωνιάτικος κήπος

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Φρέζες: όμορφες μες στο χειμώνα

Οι φρέζες είναι υπέροχες και μας αρέσουν. Οι φρέζες είναι φυτό εποχιακό και πολυετές. Είναι μικροί βολβοί, που τους φυτεύεις το φθινόπωρο...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron