Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κρέατος και κύριου πιάτου

Γεμιστά με σταφίδες

Γεμιστά με σταφίδες

Τα γεμιστά με σταφίδες είναι από τα νοστιμότερα λαδερά! Κάθε οικογένεια έχει και τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο ή μυστικό αν θέλετε που κάνει αυτό το καλοκαιρινό φαγακι ιδιαίτερα μοναδικό και νόστιμο! δυο πάντως είναι οι βασικοί τρόποι να φτιάξετε γεμιστά: ο ένας να βράσετε ελαφρώς τα υλικά πριν γεμίσετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και ο άλλος να μην τα βράσετε και βέβαια αναφέρομαι σε γεμιστά χωρίς κιμά. Επειδή όλοι θα γνωρίζετε μια τουλάχιστον συνταγή για γεμιστά, θα σας δώσουμε μια συνταγή ιδιαίτερα νόστιμη και πρωτότυπη. Βασικός κανόνας είναι οι ντομάτες να είναι κόκκινες και ώριμες!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
• 1 κιλό ντομάτες και ½ κιλό πιπεριές μέτριες στο ίδιο μέγεθος (περίπου από 5-6 κομμάτια)
• 4 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα και καλά ζουλιγμένα να φύγει όλο το ζουμί
• Μία γεμάτη κουταλιά ρύζι (υπάρχει ειδικό για γεμιστά ή αν προτιμάτε πολύ καλό είναι και το μπασμάτι) για κάθε ντομάτα και πιπεριά δηλαδή 10-12 κουταλιές
• 1 κουταλιά τοματοπελτέ
• ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό, αν δεν έχετε φρέσκα μυρωδικά σίγουρα θα βρείτε αποξηραμένα.
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές κουκουνάρια
• 2 κουταλιές σταφίδες ξανθιές
• Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη
• 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες κάθετα στα 8 για να στερεωθούν καλά τα γεμιστά μας στο ταψί

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα καλό πλύσιμο στις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις τοποθετείτε στο στραγγιστήρι. Κόβετε το πάνω μέρος τους δημιουργώντας ένα καπάκι. Στις ντομάτες αφαιρείται το εσωτερικό με ένα κουταλάκι και το τοποθετείται σε ένα καθαρό σκεύος. Από τις πιπεριές αφαιρείται το εσωτερικό με τα σπόρια, καθαρίζετε και πετάτε τα σπόρια και το λευκό μέρος το κρατάτε. Αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Στις ντομάτες ρίχνετε και λίγη ζάχαρη. Τοποθετείτε το ρύζι σε χλιαρό νερό να μαλακώσει και μετά το στραγγίζετε. Ο τρόπος που σας προτείνουμε είναι ο εύκολος! Άρα σε ένα σκεύος τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, λιώνετε το εσωτερικό της ντομάτας και το προσθέτετε στο μίγμα καθώς επίσης και τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Αν θέλετε προσθέτετε και κρόκο Κοζάνης! Τέλος προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και αν χρειάζεται ακόμη λίγο χυμό ντομάτας. Ανακατεύετε τα υλικά με κουτάλι και γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα γεμιστά στο ταψάκι, ανάποδα (με τα καπάνια στην πάνω πλευρά), και ενδιάμεσα σφηνώνετε τις πατάτες. Περιχύνετε με τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό και το λάδι να πάει παντού. Αλατάκι, πιπεράκι και κατευθείαν στο προθερμασμένο στους 200ο C φούρνο. Αν χρειαστεί στην διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε νερό για να βράσουν καλά τα υλικά. Σε μιάμιση ώρα περίπου τα γεμιστά σας θα είναι έτοιμα.

Καλό είναι να τα σερβίρετε αφού κρυώσουν λίγο. Συνοδεύονται με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι!

Καλή σας καλοκαιρινή όρεξη!

Πηγή:kiramaro.blogspot.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τομάτα, Πιπεριά, δυόσμος, Μαϊντανός








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Καθαρά Δευτέρα: πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα θαλασσινά

    Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και θράψαλα. Επίσης θαλασσινά σαρακοστιανά είναι τα...

  2. Είναι σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

    Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα...

  3. Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας

    Ξέρετε το μεσογειακό φυτό που στολίζει όμορφα το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας;Είναι τα κλαδιά σχίνου με τα κρεμοκλαδή πράσινα...

  4. Θα (αναδα)σώσουν τα δάση τα drone

    Η νεοϊδρυθείσα BioCarbon Engineering σχεδιάζει να συμβάλλει στην αναδάσωση των κατεστραμένων δασών, φυτεύοντας ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέσα σε...

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Το Μαγιάτικο στεφάνι ένα πανάρχαιο έθιμο που ακόμα παραμένει ζωντανό σε όλη την Ελλάδα. Όμως ποια είναι η προέλευση του; Ο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Έχοντας περισσότερα από 80 ενεργά συστατικά, η αλόη αναγνωρίζεται από τις σύγχρονες έρευνες ως ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» στο φαρμακείο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron