Αρχική » Βιολογική κηπουρική » Συμβουλές βιολογικής κηπουρικής » Βιολογική φροντίδα κήπου

Ζάχαρη για τον κήπο μας!

Ζάχαρη για τον κήπο μας!

Γνωρίζετε ότι η ζάχαρη είναι πολύ ωφέλιμη στον κήπο μας;

Η διατήρηση του χλοοτάπητα,  πράσινου και υγιές μπορεί να χρειάζεται πολύ κόπο και χρήμα. Όμως οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε για ένα φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του χλοοτάπητα μας. Η ζάχαρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια και να διατηρήσουμε το οικοσύστημα  στο γκαζόν μας ισορροπημένο. Απλά απλώστε επιτραπέζια ζάχαρη στο χλοοτάπητα σας και τα ζιζάνια θα τα κρατήσετε εκτός.

Πώς λειτουργεί
Πολλοί κηπουροί είναι εξοικειωμένοι με το άζωτο ως πρόσθετη ύλης για τον κήπου τους. Αυτή η θρεπτική ουσία χρησιμοποιείται από λουλούδια και φυτά λαχανικών για να αναπτυχθούν. Τα ζιζάνια, ωστόσο, μπορεί επίσης να λάβουν αυτό το θρεπτικό συστατικό για να αναπτυχθούν γρήγορα και να εξαπλωθούν στο γρασίδι ή άλλη περιοχή. Η μείωση του αζώτου στο εδάφους μπορεί να μειώσει την εξάπλωση των ζιζανίων και να δώσει στο χλοοτάπητα μια καλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης  στο έδαφος. Υπάρχουν πολλοί μικροοργανισμοί που μπορούν να καταναλώσουν άζωτο ως μέρος  του φυσικού κύκλου της  ζωής τους. Η ενθάρρυνση είναι αυτοί οι οργανισμοί να αναπτυχθούν σαν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση του αζώτου στο έδαφος. Η ζάχαρη είναι μία πιθανή πηγή τροφής για τους οργανισμούς αυτούς. Σε περιορισμένες δοκιμές, οι ερευνητές είδαν μια αισθητή μείωση των επιπέδων του αζώτου στο έδαφος και επίσης καταγράφονται λιγότερα ζιζάνια με την προσθήκη ζάχαρης.

Οφέλη από τη χρήση της ζάχαρης
-Η ζάχαρη τροφοδοτεί ωφέλιμα μικρόβια, έντομα, σκουλήκια και
-Η ζάχαρη δεν θα προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους ή ζώα
-Η ζάχαρη θα ενισχύσει το γρασίδι, ενώ αποθαρρύνει τα ζιζάνια
-Η ζάχαρη είναι εύκολο να εφαρμοστεί
-Η ζάχαρη είναι φθηνή
-Η ζάχαρη  είναι απαλλαγμένη από χημικές ουσίες που βλάπτουν το έδαφος, το α υπόγεια στρώματα  νερού , και τους εαυτούς μας.
-Η ζάχαρη δεν βλάπτει σε τίποτα. Δεν θα βλάψει τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα, κάψει το γρασίδι σας ή να σκοτώσει ωφέλιμα έντομα.

Συνέπειες που μπορεί να έχουμε από τη χρήση ζάχαρης στα φυτά ή στα δέντρα μας
Τα φυτά, που δημιουργούν τη δική τους ζάχαρη, θα διαπιστώσουν  τους πρόσθετους πόρους που διαταράσσουν τις φυσικές διεργασίες τους. Η προσθήκη της ζάχαρης στο έδαφος μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του φυτού να παράγει δικές τους ουσίες. Άλλες βιολογικές διεργασίες  αναστέλλονται και η ενέργεια χάνεται σε πρόσθετη επεξεργασία της ζάχαρης.  Η ζάχαρη που  προστίθεται μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του pH στο χώμα. Τα φυτά που είναι ευαίσθητα σε μια αλλαγή στα επίπεδα του ρΗ μπορεί να μην μπορούν να απορροφήσουν  τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Η αποσύνθεση της ζάχαρης εντός του εδάφους μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αύξηση των ποσοστών των βακτηρίων  που μπορούν να μολύνουν τα φυτά αργότερα. Τα φυτά απαιτούν την αφθονία του αζώτου για να αναπτυχθούν. Επειδή η ζάχαρη εργάζεται για να μειώσει το αζώτο στο έδαφος, θα μπορούσε να καταλήξει στο να  πληγώσει την υγεία του φυτού, αντί να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη.

Πηγή:www.biofresh.com.cy









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αρκούδες και λύκοι φεύγουν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

    Δύο λύκους και δύο αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου θα αποχαιρετήσουν οι Θεσσαλονικείς στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,...

  2. Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

    Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή...

  3. Πότε είναι φρέσκο ένα αυγό;

    Για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα....

  4. Πουλερικά: πως τα προετοιμάζουμε για την κατάψυξη

    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα πουλερικά όταν θέλουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη Βήμα 1οΑφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron