Αρχική » Φυτά

Τι να βάλουμε στο τραπέζι του Ιουλίου: ροδάκινο

Τι να βάλουμε στο τραπέζι του Ιουλίου: ροδάκινο

Τι να βάλουμε στο τραπέζι του Ιουλίου; Ροδάκινο. Ζουμερό και δροσιστικό, το ροδάκινο δικαίως μπορεί να ανακηρυχθεί το «φρούτο της παραλίας»! Αυτήν την περίοδο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, βρίσκεται στα καλύτερά του. Ας το απολαύσουμε!

Τι μας προσφέρει: Το ροδάκινο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό, γι’ αυτό και είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης και είναι πλούσιο στις βιταμίνες C και Ε, με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και να προστατεύει από γαστρεντερολογικές διαταραχές. Επιπλέον, περιέχει φώσφορο, σίδηρο και ασβέστιο, ενώ είναι πλούσιο και σε αντιοξειδωτικά. Το βρίσκουμε στην αγορά συνήθως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Οι δυο βασικές κατηγορίες ροδάκινων είναι τα λευκόσαρκα που είναι ανοιχτόχρωμα εξωτερικά και η σάρκα τους είναι λευκή και τα κιτρινόσαρκα, των οποίων το χρώμα τείνει προς το κόκκινο, ενώ η σάρκα τους είναι κίτρινη. Η διαφορά του ροδάκινου με το νεκταρίνι είναι ότι το δεύτερο δεν έχει το χαρακτηριστικό χνούδι του πρώτου.

Τεστ φρεσκάδας: Το ροδάκινο πρέπει να έχει το χαρακτηριστικό χρώμα και άρωμα, να είναι ελάχιστα μαλακό όταν το πιέζουμε και να μην είναι χτυπημένο.

Στο ψυγείο: Το ροδάκινο είναι ευαίσθητο στη ζέστη και αν δεν φαγωθεί άμεσα θα πρέπει να μπει στο ψυγείο, όπου συντηρείται για λίγες μέρες.

Στην κουζίνα: Μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά γλυκά, μαρμελάδες, κομπόστες, λικέρ, ακόμα και γρανίτες. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω συνταγές!

Πηγή:http://www.vita.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Ροδακινιά








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Χριστούγεννα 2016. Τι συνιστά ο ΕΦΕΤ για την αγορά τροφίμων

    Στην ενημέρωση των καταναλωτών, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως...

  2. Ελευθερία μετά το χειμέριο ύπνο

    Πρόκειται για το αρκουδάκι που βρέθηκε σε ηλικία μόλις τριών μηνών σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυγής...

  3. Οινόραμα 2015

    Για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε τη δυνατότητα να παρευρεθούμε στην γνωστή πια έκθεση κρασιού "Οινόραμα" η οποία...

  4. Σεισμός στην Αλάσκα δημιούργησε νέο είδος ψαριού

    Τα είδη συνήθως εξελίσσονται σε μεγάλες χρονικές κλίμακες, καμιά φορά όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν αστραπιαία. Παράδειγμα είναι ένα...

Φυτά

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Ιανουάριο: Πράσο

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Ιανουάριο: Πράσο

Το πράσο είναι λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς καθόλου λίπος, ιδανικό για τα χειμωνιάτικα πιάτα σας. Άλλωστε ο χειμώνας είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Τα φυσικά προϊόντα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας θωρακίζουν απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα ενώ μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο! Μάθε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron