Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Επιδορπίων

Παγωτά με άρωμα από φυτά

Παγωτά με άρωμα από φυτά

Καλοκαίρι και θέλετε ένα δροσερό επιδόρπιο. Σας δίνουμε μερικές νόστιμες και αρωματικές συνταγές.

Παγωτό με πέταλα τριαντάφυλλου (γίνεται περίπου τρία φλιτζάνια)
-1 φλιτζάνι κρέμα μόρφατ
-1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-5 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
-1 1/2 φλιτζάνι πέταλα μεγάλου αρωματικού τριαντάφυλλου (πλυμένα, στεγνωμένα και τοποθετημένα στο φλιτζάνι απαλά)

Ετοιμάστε ένα δοχείο πρόψυξης, τοποθετώντας παγάκια σ' ένα μεγάλο δοχείο με επίπεδο πάτο, όπου θα κρατείται το μπολ, μέσα στο οποίο θα προψυχθεί το παγωτό.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τα πέταλα σε μίξερ και ανακατώστε μέχρι να σχηματισθεί μία πάστα.
Βάλτε την κρέμα, το γάλα και την πάστα ζάχαρης σε τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατώστε ώσπου να λειώσει η ζάχαρη. Σιγοβράστε για λίγο και κατεβάστε από τη φωτιά το τηγάνι.
Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε άλλο μπολ. Χτυπήστε τα ελαφρά και προσθέστε αργά το ζεστό μίγμα. Ανακατώνετε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Μεταφέρετε το μίγμα στο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατώνετε συνεχώς, με ξύλινο κουτάλι, ώσπου η θερμοκρασία να φθάσει στους 80 βαθμούς C (δοκιμάστε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή όταν καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού). Στραγγίστε το μίγμα με λεπτό σουρωτήρι σ' ένα καθαρό μπολ και τοποθετήστε το μπολ στο μεγάλο δοχείο με τα παγάκια. Αφού ολοκληρωθεί η πρόψυξη, βάλτε το σε μηχανή παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Παγωτό με άνθη λεβάντας
-1 φλιτζάνι γάλα
-1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-ανθούς λεβάντας
-1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη λεβάντα, χωρίς να τα βράσετε. Όταν η ζάχαρη λιώσει και τα άνθη λεβάντας μουλιάσουν, δοκιμάστε τη γεύση πριν προσθέσετε την βανίλια. Μπορεί να είναι ήδη αρκετά έντονη, με δυνατό άρωμα λεβάντας. Αφαιρέστε τα άνθη. Προσθέστε αλάτι και αν χρειάζεται βανίλια. Βάλτε το στην κατάψυξη και ανακατώστε μια-δυο φορές κατά διαστήματα. Όταν παγώσει σερβίρετε, διακοσμώντας με ένα δύο φύλλα ή πέταλα λεβάντας.

Παγωτό με άνθη μέντας (6 μερίδες)
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Caster (λεπτή)
-3/8 φλιτζανιού νερό
-4 κουταλάκια γλυκού φύλλα μέντας (ή και λιγότερο αν το θέλετε)
-1 κουταλάκι γλυκού άνθη μέντας
-1/2 λεμόνι το χυμό
-1 1/4 φλιτζάνια κρέμα μόρφατ
-πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διακόσμηση: Φύλλα και άνθη μέντας

Είναι το τέλειο επιδόρπιο για μια καλοκαιρινή μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό από δυόσμο, και άρωμα μέντας για πολύ καλύτερη γεύση. Διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό. Μετά βράστε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ (αραιό) σιρόπι. Προσθέστε τα άνθη και τα φύλλα μέντας και λειώστε μέχρι να γίνει το μείγμα στρωτό. Κρυώστε και στραγγίστε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και την κρέμα. Ανακατώστε καλά, χτυπώντας δυνατά το μίγμα και προσθέστε δύο ή τρεις σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν είναι απαραίτητο. Βάλτε το σε παγοδοχείο και ψύξτε το μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατώστε καλά για άλλη μια φορά και ψύξτε το μέχρι να σκληρύνει. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και διακοσμήστε με άκρες από φύλλα μέντας και πολλά φρέσκα άνθη.

Άλλα άρθρα σχετικά με: Τριανταφυλλιά, Λεβάντα, Μέντα








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

    Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων,...

  2. Βότανα βιολογικά από συριανά χωράφια

    Στη Σύρο λένε πως το φασκόμηλο ξορκίζει τη γλωσσοφαγιά. Καλού-κακού, οι νοικοκυρές κρεμάνε ματσάκια φασκόμηλου στα στεγάδια (στις...

  3. WWF: Σε 40 χρόνια ο άνθρωπος εξαφάνισε τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη

     Η δράση του ανθρώπου επέφερε μέσα σε 40 χρόνια την εξαφάνιση περισσότερων από τα μισά άγρια ζώα του...

  4. Πασχαλινά δώρα χειροποίητα

    Για τους φίλους σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τους κουμπάρους σας, τα αδέρφια σας ή και τους γονείς...

Φυτά

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Τι να βάλω στο τραπέζι τον Οκτώβριο; Ρόδια

Το ρόδι ή αλλιώς "Punica granatum» όπως είναι η βοτανολογική του ονομασία είναι καρπός φυλλοβόλου θάμνου ή δένδρου που μπορεί να φθάσει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου: χρήσεις και ιδιότητες

Το ελίχρυσο είναι ένα βότανο που συναντάται στην παραμεσόγειο ζώνη, αναπτυσσόμενο σε εδάφη που είναι άγονα, ξηρά και αμμώδη. Βοτανικά ανήκει στην...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φρούτα του φθινοπώρου

Φρούτα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας φαίρνει πολλές επιλογές για υγιεινή διατροφή. Οι παρακάτω υπερτροφές, αποτελούν τα «δώρα» του φθινοπώρου και τις καλύτερες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Χυμός που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις

Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ο "λευκός χρυσός"

Ο "λευκός χρυσός"

Η ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Ο «λευκός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Σιταρόχορτο, περιγραφή και παρασκευή

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός ο οποίος προέρχεται από σπόρο σιταριού της ποικιλίας καμούτ. Ο χυμός του καθαρίζει το αίμα και ενεργοποιεί...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών

Για να κάνετε καθαρισμό - ντεμακιγιάζ στα μάτια σας, δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα διάφορα πανάκριβα προϊόντα...Οι λύσεις είναι εδώ:1. Αβοκάντο. Κόψτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Αναιμία: σωστή αντιμετώπιση

Η αναιμiα είναι ένδειξη ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη ειναι βασικό «συστατικό» των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα μας, τα οποία μεταφέρουν...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron