Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Γλυκά για το καλοκαίρι

Γλυκά για το καλοκαίρι

Ας δούμε μερικά δροσερά και ελαφριά γλυκά για το καλοκαίρι αφού δεν θέλετε να πάρετε ούτε γραμμάριο, αλλά δεν αντέχετε και χωρίς το γλυκάκι σας... Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε εσείς ένα περιποιημένο σπιτικό γλυκό (χωρίς τα συντηρητικά και τις επιπλέον θερμίδες των έτοιμων), επιλέγοντας μάλιστα κάποιο από τα παρακάτω που είναι και πεντανόστιμα και κάπως πιο... αθώα, από άποψη θερμίδων!

Ζελέ γιαούρτι με φρούτα
Υλικά (για 4-6 άτομα):
-300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
-50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
-200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
-1 κιλό γιαούρτι
-125 γρ. ζάχαρη άχνη
-25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
-120 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.
Συνταγή: Sidagi

Μπαβαρουάζ με φράουλες
Υλικά (για 8 άτομα):
-600 γρ. κρεμ ανγκλαίς
-12 γρ. φύλλα ζελατίνας
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-65 γρ. λικέρ μαστίχα
-250 γρ. ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
Μόλις ετοιμάσετε την κρεμ ανγκλέζ σύμφωνα με τις οδηγίες, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες.
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε και τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε ρίχνετε σιρόπι φράουλας.
Συνταγή: Lovecooking

Κρέμα με γάλα καρύδας
Υλικά (για 2 μερίδες):
-500 γρ. γάλα καρύδας
-80 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-30 γρ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μείγμα αυγών - γάλακτος - κορν φλάουρ . Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα (όχι να βράσει) και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα αν θέλετε.
Συνταγή: sintagespareas

Μους σοκολάτας
Υλικά (για 4 άτομα):
-150 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
-5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσετε μόνο τ' ασπράδια)
-175 ml κρέμα γάλακτος κακάο (για το γαρνίρισμα)
-ζάχαρη άχνη (επίσης για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνετε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάτε και τ' ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά-κουταλιά ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσέθετε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζετε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνετε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσετε μέσα κουταλιές από την κρέμα.
Συνταγή: Argiro.gr

Ροδακινόπιτα
Υλικά (για 12-24 άτομα):
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
-1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
-μισό κεσεδάκι ζάχαρη
-1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
-μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
-2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
-1 κ. γλ. σόδα
-1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
-μισό κ. γλ. κανέλα
-2 βανίλιες
-5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
-ξύσμα λεμονιού
-4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
Για το σιρόπι
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-3 φλιτζάνια νερό
-1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
Εκτέλεση:
(Tip: Το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά)
Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.
Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνετε σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνετε προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σώμα σας;

    Το σώμα μας είναι τουλάχιστον παράξενο! Όταν πονάει μία άρθρωση, ένα άλλο πρόβλημα λύνεται ως δια μαγείας και...

  2. Αντιμέτωπη με την πρόκληση της βιοποικιλότητας η νέα ΚΑΠ

    Η νέα «πράσινη» Κοινή Αγροτική Πολιτική θα μπορούσε να βοηθήσει την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της ανάσχεσης...

  3. Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιλέγουν οι αρχηγοί

    Οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησαν μια φιλόδοξη προσπάθεια χθες...

  4. Χριστουγεννιάτικα εναλλακτικά στολίδια

    Χριστούγεννα...αλλά οικονομικά και οικολογικά!Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα Χριστούγεννα πέραν από νέες αγορές μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα στολίδια...

Φυτά

Κηραλοιφή για όλες τις χρήσεις!

Κηραλοιφή για όλες τις χρήσεις!

Ας δούμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική κηραλοιφή που θεραπεύει: τσιμπήματα μέλισσαςτσιμπήματα εντόμωνεγκαύματαηλιακά εγκαύματαΚοψίματα και γρατζουνιέςΕξανθήματα από πυρετόΣκασμένα χείληΦαγούρα στο δέρμαλειχήνεςέκζεμαΣΥΣΤΑΤΙΚΑ...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε όμορφους πίνακες με φύλλα!

Φτιάξτε όμορφους πίνακες με φύλλα!

Είναι εποχή εορτών και μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα δωράκια μόνοι μας. Όλοι οι άνθρωποι αγαπάμε την τέχνη. Είναι στη φύση του ανθρώπου...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

Συμβουλές για να έχουμε φρέσκα τυριά στο ψυγείο

Κρατήστε τα τυριά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική μεμβράνηΟ χειρότερος τρόπος για...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μπανάνα αντί για ... Μπότοξ

Μπανάνα αντί για ... Μπότοξ

Το μυστικό για τέλειο δέρμα βρίσκεται πολύ κοντά σας και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα σας!Ποιος χρειάζεται Botox όταν έχετε τις μπανάνες; Μπορείτε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Τα πολύτιμα έλαια της φύσης

Τα πολύτιμα έλαια της φύσης

Ένας φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας χωρίς να το επιβαρύνουμε με επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Η σωστή διατροφή των παιδιών στο σχολείο

Η σωστή διατροφή των παιδιών στο σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και ένα από τα θέματα που απασχολεί τους γονείς είναι η διατροφή των παιδιών τους στο σχολείο....

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Αντικαταστήστε με «πράσινα καθαριστικά» τα σκληρά και επιβλαβή χημικά! Τη λύση σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα στο νοικοκυριό τους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φυσική θεραπευτική αλοιφή για την ψωρίαση

Φυσική θεραπευτική αλοιφή για την ψωρίαση

Ισχυρή θεραπευτική αλοιφή για την ψωρίαση και την ακμή με κουρκουμά και άργιλο. Έχουμε δει αρκετές φορές μέχρι τώρα τις θεραπευτικές ιδιότητες...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron