Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Γλυκά για το καλοκαίρι

Γλυκά για το καλοκαίρι

Ας δούμε μερικά δροσερά και ελαφριά γλυκά για το καλοκαίρι αφού δεν θέλετε να πάρετε ούτε γραμμάριο, αλλά δεν αντέχετε και χωρίς το γλυκάκι σας... Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε εσείς ένα περιποιημένο σπιτικό γλυκό (χωρίς τα συντηρητικά και τις επιπλέον θερμίδες των έτοιμων), επιλέγοντας μάλιστα κάποιο από τα παρακάτω που είναι και πεντανόστιμα και κάπως πιο... αθώα, από άποψη θερμίδων!

Ζελέ γιαούρτι με φρούτα
Υλικά (για 4-6 άτομα):
-300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
-50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
-200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
-1 κιλό γιαούρτι
-125 γρ. ζάχαρη άχνη
-25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
-120 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.
Συνταγή: Sidagi

Μπαβαρουάζ με φράουλες
Υλικά (για 8 άτομα):
-600 γρ. κρεμ ανγκλαίς
-12 γρ. φύλλα ζελατίνας
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-65 γρ. λικέρ μαστίχα
-250 γρ. ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
Μόλις ετοιμάσετε την κρεμ ανγκλέζ σύμφωνα με τις οδηγίες, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες.
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε και τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε ρίχνετε σιρόπι φράουλας.
Συνταγή: Lovecooking

Κρέμα με γάλα καρύδας
Υλικά (για 2 μερίδες):
-500 γρ. γάλα καρύδας
-80 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-30 γρ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μείγμα αυγών - γάλακτος - κορν φλάουρ . Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα (όχι να βράσει) και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα αν θέλετε.
Συνταγή: sintagespareas

Μους σοκολάτας
Υλικά (για 4 άτομα):
-150 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
-5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσετε μόνο τ' ασπράδια)
-175 ml κρέμα γάλακτος κακάο (για το γαρνίρισμα)
-ζάχαρη άχνη (επίσης για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνετε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάτε και τ' ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά-κουταλιά ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσέθετε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζετε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνετε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσετε μέσα κουταλιές από την κρέμα.
Συνταγή: Argiro.gr

Ροδακινόπιτα
Υλικά (για 12-24 άτομα):
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
-1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
-μισό κεσεδάκι ζάχαρη
-1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
-μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
-2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
-1 κ. γλ. σόδα
-1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
-μισό κ. γλ. κανέλα
-2 βανίλιες
-5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
-ξύσμα λεμονιού
-4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
Για το σιρόπι
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-3 φλιτζάνια νερό
-1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
Εκτέλεση:
(Tip: Το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά)
Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.
Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνετε σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνετε προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Αναδασωτικές εργασίες στην Πάρνηθα

    Την Κυριακή 08 Νοεμβρίου o Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας διοργανώνει δράση αναδάσωσης αλλά και προστασία των...

  2. Απο που πήραν τα ονόματά τους οι μήνες του χρόνου

    Κάθε μήνας έχει και μια διαφορετική ιστορία...ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣΟ πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από το θεό...

  3. Όμορφα πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα, με ασπράδι.

    Το decoupage με χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτα, διακοσμητικά χαρτιά κλπ. είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους και για να την...

  4. Πράσινους παπαγάλους γέμισε η Αθήνα

    Και έτσι ξαφνικά η Αθήνα, ακόμα και το κέντρο της, απέκτησε αποικία παπαγάλων! Όλοι τους, έχουν ένα εκπληκτικό...

Φυτά

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Φασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη

Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως...

διαβάστε αναλυτικά »

Δημιουργώντας δώρα από τον κήπο

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε το δικό σας Μαγιάτικο στεφάνι

Το Μαγιάτικο στεφάνι ένα πανάρχαιο έθιμο που ακόμα παραμένει ζωντανό σε όλη την Ελλάδα. Όμως ποια είναι η προέλευση του; Ο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ' ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Camu Camu: ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Είναι μικρά μωβ - κόκκινα φρούτα που τα παίρνουμε από τους θάμνους που φύονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!  Ιδιότητες του Τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Φτιάξε μάσκα προσώπου με Αλόη

Έχοντας περισσότερα από 80 ενεργά συστατικά, η αλόη αναγνωρίζεται από τις σύγχρονες έρευνες ως ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» στο φαρμακείο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Βότανα για γερά μαλλιά

Βότανα για γερά μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης κυρίως για τον άνδρα, μετά τα χρόνια της πρώτης νεότητας. Οσο νωρίτερα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια τόσο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας όλη μέρα!

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική.Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron