Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Γλυκά για το καλοκαίρι

Γλυκά για το καλοκαίρι

Ας δούμε μερικά δροσερά και ελαφριά γλυκά για το καλοκαίρι αφού δεν θέλετε να πάρετε ούτε γραμμάριο, αλλά δεν αντέχετε και χωρίς το γλυκάκι σας... Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε εσείς ένα περιποιημένο σπιτικό γλυκό (χωρίς τα συντηρητικά και τις επιπλέον θερμίδες των έτοιμων), επιλέγοντας μάλιστα κάποιο από τα παρακάτω που είναι και πεντανόστιμα και κάπως πιο... αθώα, από άποψη θερμίδων!

Ζελέ γιαούρτι με φρούτα
Υλικά (για 4-6 άτομα):
-300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
-50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
-200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
-1 κιλό γιαούρτι
-125 γρ. ζάχαρη άχνη
-25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
-120 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.
Συνταγή: Sidagi

Μπαβαρουάζ με φράουλες
Υλικά (για 8 άτομα):
-600 γρ. κρεμ ανγκλαίς
-12 γρ. φύλλα ζελατίνας
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-65 γρ. λικέρ μαστίχα
-250 γρ. ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
Μόλις ετοιμάσετε την κρεμ ανγκλέζ σύμφωνα με τις οδηγίες, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες.
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε και τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε ρίχνετε σιρόπι φράουλας.
Συνταγή: Lovecooking

Κρέμα με γάλα καρύδας
Υλικά (για 2 μερίδες):
-500 γρ. γάλα καρύδας
-80 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-30 γρ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μείγμα αυγών - γάλακτος - κορν φλάουρ . Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα (όχι να βράσει) και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα αν θέλετε.
Συνταγή: sintagespareas

Μους σοκολάτας
Υλικά (για 4 άτομα):
-150 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
-5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσετε μόνο τ' ασπράδια)
-175 ml κρέμα γάλακτος κακάο (για το γαρνίρισμα)
-ζάχαρη άχνη (επίσης για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνετε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάτε και τ' ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά-κουταλιά ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσέθετε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζετε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνετε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσετε μέσα κουταλιές από την κρέμα.
Συνταγή: Argiro.gr

Ροδακινόπιτα
Υλικά (για 12-24 άτομα):
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
-1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
-μισό κεσεδάκι ζάχαρη
-1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
-μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
-2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
-1 κ. γλ. σόδα
-1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
-μισό κ. γλ. κανέλα
-2 βανίλιες
-5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
-ξύσμα λεμονιού
-4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
Για το σιρόπι
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-3 φλιτζάνια νερό
-1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
Εκτέλεση:
(Tip: Το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά)
Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.
Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνετε σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνετε προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Τα πλαστικά σκουπίδια είναι τοξική τροφή για το ζωοπλαγκτόν

    Σοβαρότερες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα επιφέρουν τελικά τα πλαστικά που κολυμπούν στις θάλασσες, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες έχουν...

  2. Η Ιαπωνία από το 2016 επιστρέφει στο κυνήγι της φάλαινας

    Η Ιαπωνία αποφάσισε να επανέλθει από τα τέλη Μαρτίου στη φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, παρά την απόφαση του Διεθνούς...

  3. ΟΓΑ: δίνει βοήθημα και έπαινο σε πολύτεκνες αγρότισσες

    Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ και τιμητικό έπαινο θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), 450 πολύτεκνες μητέρες...

  4. Ποια είναι τα έθιμα κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας, μέχρι το Πάσχα

    Το Πάσχα είναι η δεύτερη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Γιορτάζεται μοναδικά σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν και...

Αυτό το γνωρίζατε;

Ωροσκόπιο Λουλουδιών

Ωροσκόπιο Λουλουδιών

Δείτε το Λουλούδι που αντιστοιχεί στο ζώδιο σας...ΚριόςΤουλίπαΦήμη. Εκδήλωση αγάπης. Σύμβολο του τέλειου εραστή.Οί τουλίπες είναι βολβώδη λουλούδια που κατάγονται από την...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Προλάβετε τις άσπρες τρίχες!

Η κληρονομικότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Παράγοντες όπως...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πίλινγκ με λεβάντα και μέντα

Πίλινγκ με λεβάντα και μέντα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πίλινγκ για λιπαρές επιδερμίδες που καταπολεμά τα σπυράκια και την λιπαρότητα...Υλικά:• 1 κούπα αλεσμένη βρώμη• 1/2 κούπα αλεσμένα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαρούλι και ελαιόλαδο για περιποίηση

Μαρούλι και ελαιόλαδο για περιποίηση

Τα φυσικά προϊόντα διατροφής είναι τα καλύτερα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος, και κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις μάσκες εμπορίου.Τι θα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Αντιρυτιδική κρέμα θρέψης για τον λαιμό με φυσικά υλικά

Αντιρυτιδική κρέμα θρέψης για τον λαιμό με φυσικά υλικά

Μπορούμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας να φτιάξουμε μία αντιρυτιδική κρέμα θρέψης για τον λαιμό με το “εθνικό” μας προϊόν το ελαιόλαδο! Υλικά2,5...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με φυσικά υλικά

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με φυσικά υλικά

“Σπιτική συνταγή” για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:Για το scrub θα χρειαστείτε:- 2 κουταλιές της σούπας κατακάθι ελληνικού καφέ- 2 κουταλιές της σούπας...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ελαιόλαδο για ... πολλές δουλειές!

Ελαιόλαδο για ... πολλές δουλειές!

Εκτός από τις γνωστές χρήσεις του ελαιολάδου υπάρχουν και άλλες τόσες που πρέπει να γνωρίζουμε!Με το ελαιόλαδο μπορούμε να:1. Να καθαρίσουμε μπογιά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φτιάξτε ροδόνερο

Φτιάξτε ροδόνερο

Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ροδόνερο. Χρησιμοποιήστε το σαν λοσιόν κάθε φορά που νιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή ή ερεθισμένη. Θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron