Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Συνταγές εποχής και εορταστικές

Γλυκά για το καλοκαίρι

Γλυκά για το καλοκαίρι

Ας δούμε μερικά δροσερά και ελαφριά γλυκά για το καλοκαίρι αφού δεν θέλετε να πάρετε ούτε γραμμάριο, αλλά δεν αντέχετε και χωρίς το γλυκάκι σας... Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε εσείς ένα περιποιημένο σπιτικό γλυκό (χωρίς τα συντηρητικά και τις επιπλέον θερμίδες των έτοιμων), επιλέγοντας μάλιστα κάποιο από τα παρακάτω που είναι και πεντανόστιμα και κάπως πιο... αθώα, από άποψη θερμίδων!

Ζελέ γιαούρτι με φρούτα
Υλικά (για 4-6 άτομα):
-300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
-50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
-200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
-1 κιλό γιαούρτι
-125 γρ. ζάχαρη άχνη
-25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
-120 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.
Συνταγή: Sidagi

Μπαβαρουάζ με φράουλες
Υλικά (για 8 άτομα):
-600 γρ. κρεμ ανγκλαίς
-12 γρ. φύλλα ζελατίνας
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-65 γρ. λικέρ μαστίχα
-250 γρ. ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
Μόλις ετοιμάσετε την κρεμ ανγκλέζ σύμφωνα με τις οδηγίες, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες.
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε και τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε ρίχνετε σιρόπι φράουλας.
Συνταγή: Lovecooking

Κρέμα με γάλα καρύδας
Υλικά (για 2 μερίδες):
-500 γρ. γάλα καρύδας
-80 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-30 γρ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μείγμα αυγών - γάλακτος - κορν φλάουρ . Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα (όχι να βράσει) και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα αν θέλετε.
Συνταγή: sintagespareas

Μους σοκολάτας
Υλικά (για 4 άτομα):
-150 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
-5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσετε μόνο τ' ασπράδια)
-175 ml κρέμα γάλακτος κακάο (για το γαρνίρισμα)
-ζάχαρη άχνη (επίσης για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνετε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάτε και τ' ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά-κουταλιά ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσέθετε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζετε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνετε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσετε μέσα κουταλιές από την κρέμα.
Συνταγή: Argiro.gr

Ροδακινόπιτα
Υλικά (για 12-24 άτομα):
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
-1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
-μισό κεσεδάκι ζάχαρη
-1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
-μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
-2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
-1 κ. γλ. σόδα
-1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
-μισό κ. γλ. κανέλα
-2 βανίλιες
-5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
-ξύσμα λεμονιού
-4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
Για το σιρόπι
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-3 φλιτζάνια νερό
-1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
Εκτέλεση:
(Tip: Το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά)
Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.
Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνετε σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνετε προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: www.mama365.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Απαλλαγείτε για πάντα από τις κατσαρίδες

    Δεν έχετε χειρότερο από το να συναντήσετε ξαφνικά μια κατσαρίδα στο διάβα σας; Δείτε τι να αποφεύγετε και...

  2. Η Διακαινήσιμος εβδομάδα και ποια είναι τα έθιμά της

    Η Εβδομάδα της Διακαινησίμου. Έτσι λέγεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την...

  3. Σήμερα κατατίθεται ο προϋπολογισμός χωρίς την έγκριση της τρόικας

    Το μεσημέρι  να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο προϋπολογισμός του 2015, χωρίς όμως...

  4. Τέλος σε υγρασία και μούχλα

    Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας...

Αυτό το γνωρίζατε;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Γιατί στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα τα σπίτια μας με τα αλεξανδρινά;

Η συνήθεια αυτή, προέρχεται από τις ΗΠΑ όταν, πριν 200 περίπου χρόνια, ο πρώτος πρέσβης της Αμερικής στο Μεξικό, Joel Poinsett έφερε...

διαβάστε αναλυτικά »

Κατασκευές κήπου

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Ιδέες για να αξιοποίησετε ένα άδειο βαρέλι

Μπορείτε να βρείτε ένα άδειο βαρέλι; Έχουμε μερικές ιδέες για το πως θα το αξιοποίησετε. Αυτό που χρειάζετε είναι φαντασία και μεράκι!        ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Για να «πετύχει» η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δεν χρειάζονται ακριβά διακοσμητικά, ολοκαίνουρια στολίδια και σπατάλη των τελευταίων μας ευρώ. Καλά θα ήταν κι...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η μαγεία της βανίλιας στην κουζίνα μας

Η χρήση της βανίλιας από τις παιδικές κρέμες ως τα παγωτά βανίλια και από το γλάσο για τα γλυκά ως το παραδοσιακό...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Δεκέμβριος και διατροφή: τι πρέπει να προσέχουμε

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, οι πιο όμορφες γιορτές του χρόνου πλησιάζουν. Μαζί τους όμως πλησιάζουν κι ένα σωρό «διατροφικοί πειρασμοί». Αν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Γιαούρτι: εκτοξεύει τη λίμπιντο

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και η υγεία του γυναικείου κόλπου επιτάσσουν την καθημερινή κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού.Η διαιτολόγος Lindy Cohen από το Σίδνεϊ...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Πως πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά μας

Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν πώς να πλύνουν σωστά τα λαχανικά με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.Αρχικά θα πρέπει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Ξύδι για όλες τις δουλειές!

Αντικαταστήστε με «πράσινα καθαριστικά» τα σκληρά και επιβλαβή χημικά! Τη λύση σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα στο νοικοκυριό τους...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron