Αρχική » Φυτά

Αράχνη - σπαράγγι

Αράχνη - σπαράγγι

Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά. Η καλλωπιστική του αξία είναι τα πράσινα αραχνοειδή πράσινα φύλλα της. Μπορεί να βρίσκεται και σε εσωτερικό χώρο αλλά και σε εξωτερικό χώρο σε ημισκιερά σημεία. Είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Δεν είναι ανθεκτίκο φυτό στον παγετό. Το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα 2 φορές την εβδομάδα ενώ τον χειμώνα μια φορά είναι αρκετή. Σημαντικό είναι να ψεκάζετε τα φύλλα με νερό για να αυξήσετε την ατμοσφαιρική υγρασία.

Σημαντικό είναι κάθε 5 χρόνια περίπου να κλαδεύετε τα 2/3 του φυτού για να ανανεωθεί το φύλλωμά του.

Πηγή:fytosymvoules.blogspot.gr

Άλλα άρθρα σχετικά με: Καλλωπιστικό σπαράγγι








Δημοφιλέστερα Άρθρα


agronomist.gr

Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Πως πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά

    Το γνωρίζατε πως ο χώρος που φυλάτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σας είναι το πιο...

  2. Κρατήστε τις μύγες μακριά από το σπίτι

    Η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει! Ναι, το καλοκαιράκι είναι ένα βήμα μακριά και η διάθεσή μας ήδη στα...

  3. Ποιός ο ρόλος των γαλακτοκομικών στην απώλεια βάρους

    Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν τρόφιμα με μεγάλη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων πρωτεΐνη...

  4. Βρωσιμότητα των φυτών

    Με την παρακάτω μέθοδο, μπορούμε να δοκιμάζουμε και αναγνωρίζουμε, αν κάποιο φυτό είναι βρώσιμο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε...

Φυτά

Bρώμη: διατροφικά oφέλη

Bρώμη: διατροφικά oφέλη

Η βρώμη είναι ένα ποώδες σιτηρό που ανήκει στη κατηγορία των αγρωστοειδών φυτών, των οποίων τα σπέρματα δίνουν αλεύρι και είναι κοινώς...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Γνωρίζετε τί πρέπει να τρώτε;

Γνωρίζετε τί πρέπει να τρώτε;

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στην διατροφή σας, ώστε να προφυλάξετε την υγεία σας, τα παρακάτω σημάδια σας δείχνουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Πώς θα κάνετε τα δικά σας μαντηλάκια καθαρισμού

Πώς θα κάνετε τα δικά σας μαντηλάκια καθαρισμού

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα. Είναι επίσης ένα “πολυλειτουργικό” εργαλείο ομορφιάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας;

Πόσο αλάτι πρέπει να βάζουμε στο φαγητό μας;

Το μέτριο αλάτι στο φαγητό είναι πιο υγιεινό από το λίγο αλάτι! Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως δεν πρέπει να...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Ποιές τροφές απαγορεύεται να φάμε μετά την ημερομηνία λήξης

Ποιές τροφές απαγορεύεται να φάμε μετά την ημερομηνία λήξης

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Ποιές τροφές καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε. Όσο απλό,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Λεμονάκι για το φούρνο σας

Ξεχάστε την αμμωνία για το φούρνο σας… Το λεμόνι είναι αποτελεσματικότερο και δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η μέθοδος με το...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Κέτσαπ: κάνει καλό στην υγεία μας!

Τα καρυκεύματα και κάποια πικάντικα συνοδευτικά δίνουν την άλλη γεύση στο φαγητό και ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Κάποια όμως από αυτά δημιουργούν μια...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron